Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zmienic klase?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Powiem lakonicznie, proszę o radę. Jestem w 1 klasie liceum, klasa biol- chem, ale od początku czuję, że wybór ten to fatalna pomyłka. Biologia od zawsze mnie intrygowała, toteż od bodajże początków 2 klasy gim marzyłam o profilu związanym z tym przedmiotem. Powtarzano mi nieustannie, jaki wachlarz perspektyw oferuje owy kierunek. Medycyna, farmacja, długo by wymieniać. Niestety, zdolności matematyczne nie są, nie były, i nigdy nie będą moją domeną. O zrobieniu zadań o podwyższonym stopniu trudności mowy nie ma. Rzecz jasna dobry chemik to także uzdolniony matematyk. A bynajmniej dobry. Do tego poziomu nie sposób mi się przyrównać. Zdecydowana czesc klasy wybrała sobie jako 3 rozszerzenie fizykę lub matmę. Ja zadeklarowałam się do grupy z rozsz ang. Myślałam z początku, że będe rozwijać się właśnie w tę stronę, ale przecież tylu już tych anglistów, nauczyciele przyszli, a wiadomo liczba dzieci nieustannie się zmiejsza. Ponad ten fakt, ktory wykształcony czlowiek nie posługuje się dziś tym językiem? Po biologii (samej) zbyt wielu perspektyw nie ma. Zamierzałam się przenieść na profil humanistyczny, tylko po tym też ciężko o dogodną przyszłośc. W dodatku ta klasa ma niższy poziom angielskiego (intermediate), podczas gdy ja mam upper. Wątpliwości stale wzrastaja. Przekonuje mnie tylko fakt, ze tam nie będzie chemii, nie będe zmuszona do mordowania się z zadaniami. Uwierzcie mi, dla mnie zagadnienia ścisle, to najgorsze, co pod słońcem. Będę wdzięczna choćby za 1 radę... ;)

Gość NobodyImportant
Mnie intryguje co miałaś w głowię pisząc tego posta. Pozdrawiam.

Gość gość
Jak chcesz iść na humana, to zapamiętaj, że bynajmniej to nie to samo, co przynajmniej.