Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wychodzę z dzieckiem na dwór

Polecane posty

Gość gość

witam mieszkam na osiedlu domów jednorodzinnych , moje sąsiadki to stare zgredliwe baby, ciągle siedzą w oknie, obgaduja , a ja nie moge sie przelamac zeby wychodzic z dzieckiem na dwor, jak wychodze to one podbiegaja i zachwycaja sie moim dzieckiem. albo ciagle patrza przez okno. no monitoring 24h. córka ma 4 miesiące a ja byłam z nią na dworze ze 4 razy, plus jak z męzęm jedziemy gdzies to córka 1 raz w tyg jest z 15 min na swiezym powietrzu. tyle co przejsc po parkingu, lub ze sklepu do sklepu.wiem , ze źle robię ale może jak będzie już ciepło to będziemy cały dzien na dworzu, tak to sobie tłumaczę. i niedługo ogrodzimy się wysokim płotem i nikt mnie juz nie będzie podglądał..

Gość gość
A wystawiasz chociaz na jaki taras czy werandę?

Gość gość
masz jakis psychiczny problem chyba

Gość gość
Nie rozumiem Twojego zachowania. Myślisz, ze to coś zmieni, że teraz przeczekasz, a latem będzie inaczej, że one znikną? Wychodź na spacery, móże pierwszego, durgiego dnia będziesz dla nich sensacją, ale później już będziesz normalnością ;) Albo zabierz córkę gdzieś dalej na spacer. Czemu podporządkowujesz się sąsiadkom?

Gość gość
Radzę przejść się do psychologa, może masz depresje poporodową

Gość gość
Szczerze? Normalna to ty nie jesteś :-D

Gość gość
A musisz chodzić po tym osiedlu? Przeciez możesz wyjść z domu i przejść sobie szybko gdzies dalej, a jak kogoś spotkasz to powiesz ze się spieszysz bo jesteś umowiona. Albo weź córkę w auto i pojedzcie do jakiegoś parku na spacer. A moze jesteś takim ciekawym obiektem właśnie dlatego ze się tak ukrywasz? Pare dni i nie będą na Ciebie zwracać uwagi. Nie rob dziecku krzywdy i wyjdź z nia na świeże powietrze.

Gość gość
Autorko ty jesteś chora na głowę? Kisisz dzieciaka w domu bo sąsiadow masz? Wiesz co , jakoś nie chce mi sie wierzyć, ze kazdy wybiega z domu żeby zajrzec ci do wozka. lecz się kobieto

Gość gość
A ja też rzadko wychodzę, bo mi się nie chce go ubierać, bo sie drze jak opętany

Gość gość
czesto jest tak ze ubieram corke , mam zamiar wyjsc i po chwili mi sie odechciewa bo widze na podworu ktoras babe. nie mam gdzie isc dalej , mieszkam przy głownej trasie, gdzie jezdza tiry a do najblizszego parku mam 15km. nie chce mi sie, a czy moge zaszkodzic dziecku??

Gość gość
no odpowiedz sobie sama, czy kiszenie dziecka w domu jest dla niego zdrowe?? idź się kobieto leczyć, póki nie jest za późno

Gość gość
Po jednej stronie masz szosę, a po drugiej co? Osiedle tak? Ale da się jakoś wyjść z tego osiedla trochę dalej?

Gość gość
4 miesiace dziecko ma i kilka razy bylo na dworze? Szcezrze? Dla mnie masakra.. Mieszkasz w domu czyli warunki masz ku temu super. Stare baby sa wazniejsze od twojego dziecka? No chyba ze mieszkasz gdzies, gdzie jest smog i rzeczywiscie trzeba czekac do konca sezonu ... Wstydzilabym sie przyznac, ze z takiego powodu nie wychodze z niemowleciem na spacer. Wyobraz sobie, ze Ciebie ktos zamknie na 4 mies w domu. Mi to podchodzi pod jakas fobie i jesli nie poradzisz sobie z tym problemem moze trzeba bedzie udac sie do specjalisty

Gość gość
ok byłam pół godz z dzieckiem, postaram się tak robić co drugi dzien. wiem ze robie zle. ja wierze, ze jak corke przesadze w spacerowke to bedzie lepiej. bo w gondoli to ona musi mnie widziec, a tu nie ma gdzie chodzic. tak to sobie usiadziemy