Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wstrzasniety

ma wejsc w zycie CALKOWITY ZAKAZ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość
9:45 Wiesz geniuszu, że down ma kilka stopni upośledzenia? W głębokim dzieciak, jak i 30-latek jest na poziome 3-letniego dziecka.

Gość gość
Skoro chcą zakazać aborcji, to nie będą potrzebne badania prenatalne, zatem będzie więcej przypadków śmierci okołoporodowej, bo lekarz nie wykryje wady, którą można operować jeszcze w okresie prenatalnym. Brawo!

Gość gość
Wątpie żeby to przeszło! Jak bedą sie rodzić chore dzieci to rząd będzie płacił miliony.Rodzice takich dzieci dostają 1.200 zl.miesięcznie na dziecko plus 500 zl.będą dostawać z programu 500 +.Więc chyba to nie wejdzie w życie.

Gość gość
Ja nie będę cierpieć i umierać. Jadę podwiązać jajowody.

Gość gość
Tak od strony politycznej to taki zakaz byłby końcem dla tej partii, co zresztą oznacza że funkcjonowałby krótko.

Gość gość
Wątpie żeby to przeszło! Jak bedą sie rodzić chore dzieci to rząd będzie płacił miliony. xxx Niezupełnie. Weź pod uwagę, że jednak spora część dzieci, które zostały terminowanie, nie przeżyłaby. Wszyscy klepią tylko o dzieciach z ZD, a przecież ZD to wierzchołek góry lodowej. Jest całe mnóstwo chorób i zespołów w wyniku których dzieci umierają zaraz po porodzie lub jeszcze w trakcie ciąży.

Gość gość
Tak od strony politycznej to taki zakaz byłby końcem dla tej partii, co zresztą oznacza że funkcjonowałby krótko. xxx Oj, wcale nie. Przypuszczam, że większość osób która głosowała na PiS ma takie same poglądy, więc tych 17% swoich wyborców nie zniechęcą swoimi ustawami.

Gość gość
Przecież jeżeli to przejdzie to żadna kobieta nie zdecyduje się na ciążę, kto będzie ryzykował życie i osierocenie własnych dzieci? kobiety przestana uprawiać seks, albo będą masowo podwiązywały jajowody żeby nie wpaść. No sorry ale jak mogę umrzeć i moje życie będzie dla nich nic nie warte, to ja się już na druga ciążę w życiu nie zdecyduję. Może o to im chodzi, zeby się dzieci nie rodziły?

Gość gość
Może tak, żeby nie musili płacic po 500 zł. myślę, że trochę przesadzasz. Większość kobiet wie o ryzyku urodzenia chorego dziecka, ale odsuwa tę myśl od siebie. Poza tym spora część i tak zdecydowałaby się na urodzenie chorego dziecka. Dla takich kobiet ta ustawa nie będzie przeszkodą w decyzji dotyczącej dziecka. Przyznaję, że o tej ustawie wiem tylko z kafe i nie znam szczegółów - czy ona na pewno nie dopuszcza aborcji ze względu na zagrożenie życia matki?

Gość gość
Jeśli ta ustawa wejdzie w życie, ciekawa jestem jak wzrosną statystyki dzieciobójstwa w naszym kraju.

Gość gość
gość dziś Nawet, gdyby dopuszczała, to i tak w praktyce nie będzie i nagle będzie więcej przypadków, jak np. Agata Lamczak. Do tego ustawa dopuszcza kary więzienia za przerwanie ciąży dla matki i lekarza, oraz za nieumyślne, czyli poronienie.

Gość gość
Gościu, powyżej, masz rację. Poza tym już sie doczytałam - nie dopuszcza się żadnych odstępstw. To kompletnie bez sensu, bo skoro ciąża zagraża życiu matki, to w razie jej śmierci dziecko w brzuchu również umrze. :o Polecam stronę i pierwszy z komentarzy. Piękne, wyważone słowa. Nawet jeżeli ktos się nie zgadza z aborcją, to warto je przeczytać i przemyśleć. http://wiadomosci.onet.pl/kraj/premier-zabrala-glos-ws-projektu-ustawy-antyaborcyjnej/myensp

Gość gość
Przerażające jest to, że nikt nie pomyślał chociażby o tym, że już dziewczynki mając 11 lat miesiączkują, a przecież zdarzają się przypadki kazirodztwa... To jest chore!

Gość gość
Autorze twoj nick powinien brzmiec gosc trzasniety ;-) oczywiscie ze taki zakaz przyjdzie. Ja noe glosowalam na pis bylam im bardzo niechetna ale widze ze dobre zmiany sie dzieja w polsce i wcale nie jest tak zle jak myslalam. Aborcja to morderstwo i nikt mi nie powie ze jeat inaczej, noe wazne jaka czy farmakologiczna czy szczypcami czy wywolaniem przedwczesnego porodu, kazda jest dzieciobojstwem i podpisuje sie rekami i nogami pod zaostrzeniem przepisow antyaborcyjnyc . Tylko zagrozone zycie matki moze byc powodem do aborcji, reszta to zadne powody.

Gość gość
Jeśli któraś ze szczekaczek tutaj nadal będzie się rzucać, to polecam sprawdzić, co się dzieje w Salwadorze - kobieta ze szpitala trafia na ławę oskarżonych i do więzienia, również za poronienie.

Gość gość
Kiedyś na jakimś forum trafiłam na temat poświęcony kobietom, które w ciąży przeszły zespół hellp. Gdyby ta ustawa weszła w życie, każda z nich zamiast pisać na forum i planować swoje życie, leżałaby na cmentarzu. :o

Gość gość
gość dziś Gwałt wujka na dziecku to żaden powód? Gwałt to żaden powód? Urodzenie dziecka po to, by umarło w męczarniach po porodzie to żaden powód? Wiesz, że nie będzie badań prenatalnych, a tym samym nie będzie jak operować w okresie prenatalnym wad, które dałoby się zoperować?

Gość gość
Projekt ustawy nic nie mówi o poronieniach. To by juz była jakaś paranoja, przecież kobiety nie ponoszą odpowiedzialności za poronienie. Dobrze, że nie mam w planach ciąży. :o

Gość gość
gość dziś Jak inaczej nazwiesz nieumyślne spowodowanie śmierci płodu? Chcą na zrobić drugi Salwador.

Gość gość
gość dziś Tylko zagrożenie życia, ale zdrowia, to już nie? Gratuluję...

Gość gość
Rozumiem - ale poronienie nie jest spowodowaniem śmierci płodu. Płód sam umiera. Oczywiście można się do poronienia przyczynić celowo lub nie, ale czy ktokolwiek jest w stanie to ocenić? Mogłam poronić, bo płód się źle rozwijał, a mogłam poronić bo np. pchałam samochód.

Gość gość
Tylko zagrożenie życia, ale zdrowia, to już nie? Gratuluję... xxx Pamiętasz sprawę Alicji Tysiąc? (tak sie chyba ta pani nazywała)Tam tez było "tylko" zagrożenie zdrowia.

Gość gość
mam nadzieje ze nie bedziemyw sredniowieczu..w takim raze w pl bedzie strach uprawiac sex nawet,heheh

Gość gość
gość dziś Pamiętam, ale odnoszę się do stwierdzenia, że tylko zagrożenie życia może być uzasadnieniem, a o zdrowiu ta osoba nie wspomniała.

Gość gość
Gościu, nawet jeżeli nie będziesz uprawiać seksu, to ktos może cię zgwałcić. Dojdzie do zapłodnienia, ze stresu poronisz i wylądujesz w więzieniu. Tylko za to, że jesteś kobietą. Nie, nie wierzę w to.

Gość gość
Gościu z 11:18 chciałam tylko podkreślić, że nawet teraz zagrożenie zdrowia nie dla wszystkich jest uzasadnieniem. Wstyd się przyznać, ale moja mama powiedziała wtedy "jak się chciała puszczać, to niech teraz jest ślepa". Oczywiście jest wyborcą PiS-u i uważa się za dobrą katoliczkę. :o

Gość gość
To spowoduje że będzie więcej dzieci w domach dziecka zwłaszcza tych chorych ,ale skoro rząd tego chce proszę bardzo !Może Szydło z Kaczyńskim zajmie się tymi dziećmi niech adoptują je, na leczenie nie ma, a każą rodzić powykręcane dzieci, z porażeniem, z downem itp. A później leczyć i rehabilitować nie ma komu bo brak funduszy bida I nędza nawet te 1200zł nie pomoże .

Gość gość
gość dziś Nas już nie stać na 500+, a będzie trzeba więcej na dzieci z gwałtów, do tego 1200 na wszystkie przymusowo urodzone niepełnosprawne dzieci.

Gość gość
tak sie dzieje w panstwie, gdy klecha zaczyna rzadzic, bo wie wiecej o zyciu seksualnym kobiet itd...niech was szlag trafi

Gość gość
9:45 Nie masz racji. Mam bratanka z Z. Downa - prawie 17-letniego. Nie mozna go samego zostawic w domu, ma glebokie uposledzenie, nie mowi, do sikania wola (na migi) kogos innego, po prostu lapie sie za rozporek i macha reka, jak chce pic pokazuje na usta. Nigdy nie powiedzial mama ani tata, starszego brata szczypie, krzyczy i moze udezrzyc ni stad ni zowad, dlatego trzeba na niego bardzo uwazac, a sile w rekach ma niesamowita. Wiec nie opowiadaj, ze takie dziecko nie jest uciazliwe, bo to bzdury.