Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne dziecko,bunt polroczniaka.Help me!

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór jestem tu ponieważ mam problem z moją 17 miesięczna córką.Czytałam duzo w internecie i się boje a moze nie potrzebnie panikuje.Moja corka od 2 tyg nie chce jeść.Pierw była 3 dniowka.Potem 2 zęby na raz wyszly.To rozumie.Ale teraz juz jest zdrowa i to samo.Rano zje troche jajecznicy, potem juz nic,tylko ciagle pije i pije,zjada tez wafle ryzowe bo lubi.I to koniec.Raz na tydzień zje zupe całą ale tylko rosol i nic nie chce wiecej.Ma takie objawy: Marudna przy ubieraniu i przebieraniu pampersa kreci sie ucieka wstaje krzyczy placze buntuje sie Ma wysypke na policzkach rece i nogi oraz troche na pupie,bylismy u dermatologa dwa razy i stwierdzono rogowacenie mieszkowe,ja w to nie wierze,poniewaz ją to swedzi raz na jakis czas. W nocy sie kreci,marudzi,ciagle pije picie,steka.Ma nie raz drgawki. Jest bardzo *****iwa niespokojna. Ciagle ma nerwy , denerwuje ja wszystko Nie chce sie przytylac oddala sie bije . Ona jak chce to tuli mnie i tate,ale my nie mozemy. Nie chce mowic slowa MAMA,kiedys mowila co chwile nawet to bylo jej pierwsze slowo, teraz tylko mowi TATA,na wszystko mowi TAtA.Tato I mowi wszedzie tez : CO TO? ciagle oglada reklamy, duzo spi i ciagle przeciera oczy chce ciagle byc w wodzie, i ciagle chce wyjsc na dwor.bawi sie dziwnie,np bierze mi sloiki z szafki i uklada jeden za drugim,bierze napoje soki i uklada jeden za drugim,pudelka itd lubi bardzo ukladac,ale dzieciecymi zabawkami tez sie bawi.Lubi bardzo ludzi obcych.Corka jest smiesznym radosnym dzieckiem ale bardzo zmienia nastroje ,z radosnej zmienia sie w smutna albo wnerwiona wkurzona,marudna itd.i odwrotnie.Jest bardzo zywa.Od początku,często puszcza Bąki w nocy i ma zaparcia,kolki.Mocz jej bardzo smierdzi.Alergia pokarmowa wykluczona,bo bylismy u lekarza z ta wysypka,jutro ide do lekarza do pediatry i wszystko opowiem ,bo nie wiem w jakim kierunku robic badania,czy mocz czy kal.Dodam ze tatus dziecka jest grubo po 50 tce,a ja jestem mloda,a ciaza szla dobrze,porod tez,do roku dziecko bylo zdrowe jak skonczylo roczek to sie zaczelo jak te zabkowanie co to moze byc ? Wiece moze? Jak cos mi sie przypomni to napisze jeszcze. Czekam na rady jakies .

Gość gość
a moje dziecko przechodzi bunt trzymiesieczniaka!

Gość gość
autyzm

Gość gość
Autyzm? Czy to możliwe? Jak mam to powiedziec pediatrze jutro?

Gość gość
o kurde dziwne zachowanie,moze ma azs?czyli atopówkę? mojej koelzanki syn tak ma i tez ma ciagle wysypke,nawet plozyla sie z nim do szpitala robili badania i tak naprawde nie wiadomo co mu jest bo nic nie pomaga. i chodzi po podworku taki chory,pozakrywany,rekawy wyciagnięte, kaptur na głowe pod czas upału ( tamtego lata),dziwny taki.

Gość gość
Taaaa... półroczne dziecko układa słoiki w wieżę, ogląda reklamy i przegląda pudelka, wsuwa rosół i mówi, że chce wyjść na dwór. Jak chcesz założyć prowo, to się wysil, by było choć trochę wiarygodne.

Gość gość
Aaaa... teraz z tego Twojego bełkotu doczytałam, że chodzi o PÓŁTORA- a nie PÓŁ- ROCZNE dziecko. Zasugerowałam się tematem.

Gość gość
Z tego wszystkiego mnie zabiepokoilyby drgawki, śmierdzący mocz i wysypka. Te pozostałe zachowania jakoś mnie nie szokują. Bicie i wzmożoną agresję starajcie się ukrócić. Zapewnijcie dziecku stały rytm dnia (posiłki, spacery, drzemka etc. muszą być o stałych porach). Poswiecajcie dużo czasu. Nie przytulajcie na siłę. Czy to autyzm? Nie jestem specjalistą, żeby to oceniać. Ja akurat należę do osób, które przeraża to, że u tylu dzieci obecnie diagnozuje się coś ze spektrum autyzmu, a w najlepszym przypadku zaburzenia integracji sensorycznej. Nie mam zaufania do tej epidemii.

Gość gość
kurcze.. na bunty może pomóc wizyta u specjalisty. Często problem tkwi w rzeczy dla rodziców cięzkiej do odkrycia. Na zaparcia mogę polecić zaś dicopeg junior bo działa fenomenalnie

Gość gość
I natychmiast wyłączyć telewizor i wszystkie urządzenia typu tablety, telefony i laptopy. Radziłabym udać się do dobrego homeopaty i odtruć dziecko.

Gość gość
zbadaj dziecko na robaki....niespokojny sen,drgawki,brak apetytu, wysypka, dziwny mocz....to objawy pasożytów. Kup olej z pestek dyni i podawaj małej na codziennie rano po jednej lyżeczke, jeśli zobaczysz poprawę to znaczy ze zarobaczona była

Gość gość
Przeanalizuj czy problemy nie zaczęły sobie e niedługo po podaniu MMR i poczytaj o tym...

Gość gość
czyzby skutki szczepienia? :( myj mydlem z aleppo, smaruj olejem ze slodkich migdalow. zadnych aptecznych gownianych kremow. moze azs. swedzi ja pewnie wszystko. :( eh...po co trujecie dzieci szczepieniami :(

Gość gość
Też mi to wygląda na skutek uboczny szczepienia :(

Gość gość
Chcesz powiedzieć ze Twoje 1.5r dziecko raz w tyg zjada tylko zupe, poza tym nie jada obiadów a ty podajesz mu..wafle ryżowe ?! Twoje dziecko jest NIEDOZYWIONE, bol brzucha śmierdzący mocz moga świadczyć o wadzie rozwojowej przewodu pokarmowego, badz są skutkiem błędnego postępowania w żywieniu. U tak małego dziecka które bardzo szybko rośnie niedozywienie, a zapychanie bezwartosciowymi produktami może prowadzić do poważnych zaburzeń.