Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paniczny lęk przed przyszłą pracą

Polecane posty

Gość gość

Mam poważny problem z podjęciem pracy. Otóż bardzo denerwuję się gdy mam iść do pracy. Mam przyspieszone tępo serca, pocę, nie mogę skleić zdania. Najchętniej w połowie drogi bym zawrócił , bardzo się niepokoje swoim stanem, bo moja praca polega na kontakcie wzrokowym 24H na dobę . Nie wiem jak to psychicznie wytrzymam , niedługo idę na praktyki mam ochotę zakończyć ,rzucić to w cholerę , bo mnie przerasta to. Czasem nawet nie mogę sie ruszyć, gdy mam iść do pracy dostaję paraliżu mięśni , albo przed wyjściem dostaję biegunki .. ja już nie wiem jak sobie z tym radzić. Lęk jest ogromny

Gość gość
Wszyscy sie boja pracy. Ja tez sie boje. Najwiecej zawalow serca jest w poniedzialki... Najgorsze jest czekanie na prace. Jak juz zacznie sie pracowac to z czasem lek bedzie sie zmniejszal. Daj sobie czas , kilka tygodni. Kup sobie zwykle ziolowe tabletki uspokajajace. Zacznijcie je juz zazywac.

Gość gość
Wiele razy miałem myśli kiedy chciałem rzucić to, nie radzę sobie psychicznie z tym. Strach mnie paraliżuję - dosłownie całego, napięcie mięśni tak że czasem nawet dochodzi do skurczu bolesnego. Nie raz chciałem już pracować sam bez ludzi , bez nikogo wiem że to nie możliwe ale ja już dłużej nie wytrzymam napięcia, praktyki zbliżają się dużymi krokami, a ja czuję wewnętrzny paraliż, blokadę , nie będe nic w stanie zrobić, spieprzę coś na pewno. Albo mnie wywalą z tych praktykja już nie wiem , dzisiaj mam iść tylko na chwilę a już cały jestem zlany potem :O

Gość gość
gość dziś właśnie chodzi o to że nie mogę dać sobie czasu bo mam ustalony termin :O i to mnie przeraża :O najbardziej boję się tych pieprzonych praktyk

Gość gość
Wszystko bedzie dobrze. Ja w mojej pracy mialam ludzi na przyuczenie. Wielu z nich nawet plakalo ze strachu. Nikt im glowy nie urwal z tego powodu ;) wez sie w garsc i koniecznie napisz po powrocie jak bylo. Bedzie mi latwiej , jesli dowiem sie , ze pokonales obawy i przynajmniej dojechales na praktyki. Moja kolezanka jechala na rozmowe o prace. Ujrzala juz z daleka osobe , z ktora miala sie spotkac i tak sie przestraszyla, ze zawrocila do domu ;) sprobuj byc odwazniejszy i przynajmniej pokaz sie na tej praktyce... Bedziesz przykladem do nasladowania dla calej reszta , ktora boi sie nawet dotrzec do pracy.

Gość gość
próbowałem sobie zaparzać melisę ale wymiotowałem po niej :O

Gość gość
Posluchaj. Pomodlilam sie za Ciebie, abys mial sile i odwage na praktyce. Bedzie lepiej niz myslisz.

Gość gość
Chciałbym się nie denerwować, nie popełnić błędu na praktykach , dzisiaj już 2 razy wymiotowałem , brzuch mnie boli chociaż nic mi nie jest. Po prostu ten lęk jest straszny , paraliżuje mnie całego.

Gość gość
gość dziś Dziękuj***ardzo

Gość gość
Napij sie chociaz goracej gorzkiej herbaty i zjedz pol kromki chleba . Wcisnij to w siebie. Jesli nic nie zjesz to bedziesz mial dodatkowy problem, czyli bedzie Ci slabo z glodu. ... Jaki jest Twoj ulubiony bohater? Wyobraz sobie, ze jestes ta osoba i ona na za zadania pojsc na te cholerne praktyki ;)

Gość gość
bohater? nie wiem . Największym bohaterem jest dla mnie mój anioł stróż już wiele razy mnie obronił np. przed pobiciem na ulicy

Gość gość
wypiłem filiżankę kawy słabej , może zjem jenda kanapkę z szynką

Gość gość
a to jest zawód w którym raczej nie będę pracować jeśli już to nie w miejscach narażonych na odpowiedzialność . a że kończę ostatni rok to już muszę pociągnąć do końca, i odbyć te cholerne praktyki przy których się tak panicznie boję ...mam inne plany w innym zawodzie w którym o wiele lepiej bym się czuł. Nie powiem że nie lubię tego co robię, jednak to nie jest moja życiowa pasja.

Gość gość
o dziwo ludzie okazali się bardzo mili :) nawet sam przyjmujący powiedział żebym się nie denerwował i że "będzie dobrze" :)

Gość gość
Super !!!

Gość gość
jednak nadal jestem nieśmiały i mało się odzywam