Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmić pedigree czy nie?

Polecane posty

Jak już pisałem wcześniej karmy Pedigree są karmami pełnoporcjowymi, czyli dostarczają psu wszystkich niezbędnych składników odżywczych w odpowiednich ilościach i proporcjach z energią. Spełniają aktualne normy żywieniowe (m.in. FEDIAF), a przy tym są pod każdym względem bezpieczne. Dodatkowo, Pedigree oferuje doskonałą proporcję jakości do ceny. Codziennie miliony psów dostają Pedigree do swoich misek. Gdyby problemy, o których piszesz były rzeczywiście wynikiem podawaniem karmy to by już dawno właściciele psów przestali takie karmy kupować, a jest wręcz odwrotnie. Żadna karma gotowa nie powoduje zatwardzenia. Najczęstsze problemy z przewodem pokarmowym skorelowane z dietą wynikają gwałtownych zmian karmy (np. podawanie suchej i potem nagle podanie mokrej karmy), mieszaniem jedzenia gotowego z domowym i podawanie kości i innych resztek z ludzkiego jedzenia oraz ze zjadania śmieci na spacerach. Pies otrzymujący pełnoporcjową karmę gotową niezwykle rzadko ma problemy w postaci wymiotów czy biegunek. Złe opinie o karmach dostępnych w szerokiej dystrybucji są zwyczajnymi mitami powstającymi na skutek błędnej interpretacji przyczyn chorób psów lub niekorzystania z fachowej pomocy kiedy psu coś się dzieje i zwalania winy na karmę (w większości przypadków niesłusznie).

Pedigree to niezbyt dobre rozwiązanie. Na rynku jest przecież wiele karm o bardziej wartościowym składzie: Eukanuba, Royal Canin i moje ostatnie odkrycie - karma Granum (dostępna na http://karmy-granum.pl/) z nowozelandzką jagnięciną. Codzienne gotowanie dla psa to też słabe rozwiazanie.

Gość gość
Ja karmię swojego zwierzaka Pedigree. Jest zdrowy. Szczególnie polecam przysmak Dentastix. Dobrze czyści zęby.

Gość gość
Polecam karmić psiaki karmą Pedigree, która posiada bardzo wiele drogocennych składników i witamin których potrzebują psy. Jako uzupełnienie codziennej diety polecam dodatkowo smakołyki od Pedigree. Np. dentastix pozwala zadbać o idealne uzębienie naszego pupila. Przysmaki te idealnie sprawdzą się w formie nagrody, gdy chcemy wyszkolić swojego psiaka :) Tak nauczyłam swojego Tuptusia by siadał czy dawał łapkę - a w nagrodę dostawał ulubione dentastixy. :)

Gość gość
Ja swoje pieski karmię tylko karmą Pedigree. Ma dobry skład, wiele składników które są niezbędne w codziennej diecie pupila. Dzięki tej karmie moje pieski mają śliczne i lśniące futerko. Karmę mokrą podaję na śniadanie, a suchą w trakcie dnia i na kolację. Dodatkowo w trakcie dnia pieski dostają swoje ulubione Dentastixy, przekąski które dbają o zdrowy stan uzębienia piesków.

Gość gość
polecam pedigree dentastix

Gość gość
dajac psu pedigree to tak jakbyś karmiła dwulatka parówkami za 4,99/kg I to nieprawda że ta karma jest tania,jest tylko niewiele tańsza od topowej kanadyjskiej Acany,a puszki pedigree 400 g są raptem o 1 zł drozsze od pełnego mięsa(mini 60% wołowiy) Carno,gdzie w pedigree masz tego mięska może 3%... Ja tez byłam taka nieuswiadomiona az mnie gość w sklepie uswiadomił i wcale nie dla zarobku bo jak piszę róznice cenowe są znikome,oczywiscie piszę o karmie na wagę. jak mi pokazał skład tej i tamtej to aż mnie zesłabiło że takim syfem karmiłam swojego przyjaciela. też ma wrazliwy żoładek i na wiele karm nawet weterynaryjnych nie szedł,facet w sklepie polecił mi acana bez zbóż i carno bez kurczaka i zero problemów. tak że z pełna odpowiedzialnoscią polecam:)

Gość gość
polecam pedigree dentastix

Gość gość
i kolejny raz uświadamiam gości zachwalających pedigree,piszac z nicka gość nie dostaniecie obiecanej złotówki za wpis,trzeba nadać sobie nick idiotki.

Gość gość
Nie karmić! Pedigree to syf! Zawiera 4% produktów pochodzenia zwierzęcego (skóra, kości, pióra), gdzie w lepszych karmach masz nawet 30% MIĘSA!

Gość gość
Serio nie zastanawia was czemu na oficjalnej stronie Pedigree nie ma wypisanego procentowego składu karm? Masakra taki to syf.

Gość gość
Mój pupil wcina Pedigree. Bez obaw podaje mu tą karmę. Ta karma to pełnowartościowy posiłek dla mojego pupila. Z przysmaków najbardziej polecam Dentastix. Dba o dziąsła i zęby naszego pupila.

Spróbuj może Petvitę. Po tej karmie w końcu mój pies odżył. Przestał się drapać i rewolucje żołądkowe minęły na dobre.

Gość Kasia

No nie wiem czy ta karma jest taka dobra . Ja wole karmę z bozity bo wiem ze ma dobry skład i służy mojemu psu .

Gość Beattka8

Ja nie kupuje karm w marketach. Wole zadbać o zdrowy rozwój psa i kupuje dobre karmy, czy przysmaki. Jak najbardziej naturalne. Bozita jest ok, jedna z jeszcze nielicznych karm które warto kupować.

Gość ereks

Pies jak człowiek nie powinien jeść bele czego a przede wszystkim powinien odżywiać się zdrowo. Psy jak na razie mówić nie potrafią więc rolą opiekuna jest wybór najlepszej i zdrowej karmy. Mój zwierz dostaje karmę reico, która robiona jest ze świeżego mięsa ( żadne zmiotki z podłogi) jakości spożywczej którego zwartość w karmie mokrej wynosi ok 70 procent.

Gość gość

Puszki pedigre nie są takie złe, ale sucha karma to śmieci

Gość Janka

Ja wole jednak bozite to wiem ze ma dobry skład i jest wyprodukowana z najlepszej jakosci produktów .

Gość Kasjusa

Też chcę żeby mój zwierzak bardzo dobrze się odżywiał, ale na rynku jest tyle karm że naprawdę cieżko zdecydować się i wybrac tą jedną najlepszą. Macie jakieś swoje sprawdzone z naprawdę dobrym składem?

Gość gosc

nie polecam karm marketowych, sa bardzo niezdrowe dla naszych zwierzakow. zdecydowanie polece karme z bozity, ja podaje swoim zwierzakom takim - polecil mi ja weterynarz. to karma premium z bardzo dobrym skladem!

Gość Ulkka

moim zdaniem warto po protu zwracać uwagę na skład karmi racjonalnie wybierać te najlepsze to procentuje na zdrowy rozwój psiaka

Gość Annkana

Ja po prostu nie kupuję w marketach, zamawiam z mojego ulubionego sklepu zoologicznego Krakvetu karmę Bozity, u nas sprawdza się najlepiej, psiak zdrowo rośnie, nie ma żadnych problemów żołądkowych i ja po prostu lubi.

Gość Kasia

Dla mnie zdecydownie pedegree to nie karma o super składzie . Lepiej postawić np.tak jak wyżej piszą na bozite . Na karmę o lepszym i sprawdzonym składzie .

Gość Annkana

Warto po prostu sprawdzać skład karm, wiadomo to jest jak z jedzeniem dla nas,  ja zawsze sprawdzam skład! Od tego zaczynam. Bozita to juz zupełnie inna półka niż te karmy marketowe.

Gość Ania

Tak skład w karmach jest najważniejszy i to zrozumiałe ze każdemu psu może inna karma smakować ale wybierajmy karmy o sprawdzonym składzie .

Gość gość

nam wterynarz polecił karmy bozita i od pocatku tym karmimy sunię, zero dolegliwości, sierś i zęby piękne i zdroe

Gość mashhaa

Moim zdaniem nie warto kupowac takich karm z takim składem. to nic dobrego a potem tylko problemy zdrowotne u zwierzaka...