Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego nauczyla Cie twoja własna matka, jakie wartosci przekazala

Polecane posty

Gość gość

czego nauczyla Cie twoja własna matka, jakie wartosci przekazala

Gość gość
A ciebie autorko ☺

Gość gość
1. Szanuj siebie, bo tylko wtedy inni będą cię szanować. 2. Utrzymuj się samodzielnie - nie bądź zdana na wypłatę męża. Bądź niezależna.

Gość gość
moja mi przekazala strach przed zyciem, przed zlymi ludzmi przed zlymi mezczyznami-rozwodla sie z ojcem z powodu jego pijanstwa przekazala mi, że malo co się oplaca-wakacje są niepotrzebne, nowe ubrania to przesada i niepotrzebny wydatek,

Gość gość
niczego.

Gość gość
Moja mama nauczyła mnie szlachetności, wrażliwości na ludzką krzywdę i wyczucia, co można do kogo powiedzieć, aby nie zranić. Nauczyła mnie, że każdego człowieka trzeba szanować, bez względu na pochodzenie i wykształcenie, a buta i przechwalanie się to złe cechy. Dlatego nie odnajduję się kompletnie w towarzystwie mojej teściowej, która jest zaprzeczeniem tych wszystkich cech: rzuca aluzje, że człowiek pochodzący ze wsi to karierowicz i gorszy, wywyższa siebie i swoją rodzinę mówiąc mi wprost "my jesteśmy najlepsi, moje dzieci nie mają sobie równych". I inne kwiatki.

Gość gość
Mam 33 lata i moja mama jest największym autorytetem dla mnie.... Nauczyła mnie jak mam mądrze kochać i wychowywać swoje dzieci, aby szanować innych, nie naśmiewać z ubogich, chorych. Nauczyła aby pomagać innym (moja pomaga ponad swoje możliwości a potem się wkurza). Dzięki mamie wiem że najważniejsza jest rodzina, nie potrzebuję tabuna przyjaciółek bo mam męża, dzieci, mamę, siostrę , szwagierkę. Wiem że na nie mogę liczyć....Nauczyła mnie też szacunku do pracy. Wiele mogłabym jeszcze pisać.....

Gość gość
Nauczyla tylko tego ze pieniadze sa wazniejsze niz rodzina. Idealni faceci to tylko bogaci i inteligentni najlepiej z doktoratem... wiec nic ciekawego.

Gość gość
jako jedyna dziewczyna wsrod dwoch braci ( którzy mieli super ) nic mi nie było wolno, bo dzieci przyniosę, źle , że się maluje, nie rób tak bo nie wypada, koleżanki były dla mnie nie odpowiednie, na ognisko żeby pójsc to wszyscy prosili moich rodziców zebym chociaz do 22 mogła. a jak przyszłam o 23 to rodzice nie chcieli mnie wpuścić do domu i spałam na dworze. przestała mi dawać pieniądze, więc musiałam dorabiac w wakacje aby się za to ubrac do szkoly. matka nauczyła mnie wrogości do ludzi, braku szacunku do innych skąpstwa nietolerancji poniewierania ludźmi jest tylko i wyłacznie moja racja inni są be nie przyjmę pomocy innego strachu do ludzi nie potrafienia się zaklimatyzować, zakolegować samolubstwa żalu do całego świata o to jaka jestem dziwna. jedyny plus to zaradnośc, przez to że dawali mi popalić to potrafię sobie poradzić sama. teraz jestem matka, mam córeczkę i nigdy , bynajmniej postaram się nie wnieść takich zasad jakie panowały w domu rodziców do swojego domu. na dzien dziesiejszy z mamą żyjemy dobrze, pomaga, daje pieniądze( czyzby chciała odkupic swoje winy)

Gość gość
A to lobuz z niej, przytulam.

1. Pieniądze to nie wszystko 2. Szanuj sie bo jeśli ty nie Bedziesz mieć do siebie szacunku to nikt nie bedzie miał 3. Ze znajdę sobie kiedyś Meza podobnego do mojego ojca i cos w tym jest ;) 4 . Nigdy nie bądź zależna od męża

Gość gość
Z tego co lepsze: - że należy rozważać racje każdego, rozumieć czyjś punkt widzenia i motywację, być życzliwym i wyrozumiałym, z tego co gorsze: - nie chwal się żeby naprawdę cię doceniono (kategoria "g****o-prawda"), - należy być skromnym (na każdym kroku można się tak ograniczać i ponosić ciągle straty), - mądrzejszy głupszemu ustępuje, okazuje wyższość i wyrozumiałość (nie sprawdza się). Dużo z tego nieświadomie przekazuję córce chociaż na szczęście wyuczyłam się też pewnej przebojowości (w życiu dorosłym, dzięki hobby) i wiedziałam jak to wpajać dziecku więc to i owo poprawiamy.

Gość gość
Moja matka mi powiedziała ze zycie mnie wszystkiego nauczy... No i uczy, zawsze musze za to słono płacic...

Gość gość
Dostaniesz od życia jeszcze po dupie.

Gość gość
Nauczyła mnie tego , że kobieta zadbana i umalowana to leń . Ciężko pracują tylko Ci co mieszkają na wsi a w mieście to super życie jest , nie ważne że trzeba pójść na 8 godzin do pracy i potem zająć się domem i dzieckiem . Biznes jest tylko dla bogatych , nigdy nie będę miała domu na własność . Do tej pory nic się nie sprawdziło z tego co mówiła , wręcz odwrotnie :-)

Gość gość
temat już był i też smutno-gorzki z małymi przebłyskami:-O

Gość gość
że kobieta powinna być czysta i zadbana że kobieta powinna być niezależna, zarabiać na siebie, na dom

Gość gość
uczciwosci, samodzielnosci, poczucia humoru, tolerancji

Gość gość
opowiem o sobie mam kochanego meza , obydwoje sie szanujemy nie krzyczymy na siebie i nie ublizamy sobie moje dzieci nie wiedza co to awantury w domu mam zawsze poplacone na czas rachunki i nie mam komornika na glowie dbam o czystosc jestem pracowita i finansowo niezalezna to dzieki mojej mamie jestem taka , ona byla totalna odwrotnoscia o 180¤ i zawsze wiedzialam ze aby zyc dobrze musze robic wszystko odwrotnie jak ona

Gość gość
A moja nauczyla mnie jak nie jesc przez tydzien i nie zdechnac z glodu bo dla nie byly wazniejsze kawka fajeczki i imprezki

Gość gość
przykre:(

Gość gość
moja mama jest nieudacznikiem: maz damski bokser pijak zawsze kazala nam siedziec cicho, mi i mojemu rodzenstwu nie odzywac dawac sie szmacic dawac sie ponizac tzn nigdy nie miec swojego zdania, pozwalac zeby ciebie ludzie traktowali jak szmate, ona cale zycie tak spedzila zawsze sie wszystkiego bala, to mam do tej pory po niej ale...trafil mi sie kochany maz, mamy synka ktorego kochamy nad zycie, dba o nas itp moja matka jest zazdrosna, przy mezu nauczylam sie miec swoje zdanie, ucielam sporo kontaktow z chamami aha i moja matka byla strasznie falszywa, mojego ojca uciszal dziadek tzn ojciec mojego ojca, matka jego tez bo inaczej by chyba zabil moja matke, mojej mamy mama natomiast wyzywala ja tylko zeby sie nie rozwiodla z powodu meza boksera bo co ludzie powiedza na wsi, ale moja matka cale zycie gderala na tesciow chociaz oni probowali wplynac na mojego starego, natomiast uwazala ze jej matka jest ok a powinna dawno uciac kontakt...co za paradoks, dzieki bogu mam inne zycie, i ciesze sie z tego, troche mi szans w zyciu przepadlo z powodu strachu ale i tak kocham swoje zycie

Gość gość
jestem przesliczna i na serio nie wiem ale faceci to sa dziwni na kazdym kroku 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Nauczyła tego, że co ja myślę i czego pragnę nie jest ważne.