Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe Toujoursy i żywność Bebiprima w Lidlu!

Polecane posty

Gość gość

Kto kupuje? :) Ponoć rewelacja, bo pieluchy wzorowane na Pampersach, a jedzenie to Bebivita od Hippa ze zmienioną nazwą, żeby się nie myliła z polską BoboVitą. Kupuje już ktoś z was?

Gość gość
tez jestem ciekawa widzialam w necie

Gość gość
nie wiem, kupilam kilka sloiczkow Bebiprimy i moje dziecko dostalo jakiegos uczulenia, ktorego nigdy wczesniej nie mialo. mozliwe, ze to zupelnie od czegos innego, ale w momencie gdy przestalam podawac Bebiprime (a kupilam tylko kilka sloiczkow z samymi warzywami, jako dodatek, normalnie sama gotuje domowe obiady) uczulenie natychmiast zniknelo. od momentu rozszerzenia diety podawalam tylko sloiczki Hipp Bio, i dzieci mialy sie po nich swietnie (w ogole wszystko Hippa uzywalam - kaszki, mleko Bio Combiotik, oliwke do ciala z olejku migdalowego itp). bede jednak trzymac sie Hippa Bio, ta Bebiprima jakas podejrzana jest dla mnie. a pieluch Lidlowych nie lubie, kupuje tylko Pampersy i Dady.

Gość gość
No ale Babiprima to jest Hipp. To jest niemiecka Babivita.

Gość gość
no wiem, ale jednak uczulenie bylo.

Gość gość
Dziwne. Może jakiś zbieg okoliczności i co innego go wtedy uczuliło, no bo co może być w warzywach? Nic. Owoce i mleko najczęściej wysypują skórę, a nie warzywa.

Gość gość
Kobiety czy wy nie kumacie, że produkty nawet najlepszych firm produkowane dla sieci to nie to samo co produkt pod własnym szyldem. Produkowane są na innej linii produkcyjnej i są po prostu gorsze. Czasem w składzie można się doczytać różnic ale też nie zawsze.

Gość gość
no wlasnie tez mi sie tak wydaje. ja sloiczki podaje tak rzadko (dzieci maja juz rok), ze wole kupic sprawdzonego Hippa Bio w Rossmanie i miec spokoj, a nie zastanawiac sie czy to po jakiejs Bebiprimie z Lidla. ale moze to dobry produkt, nie neguje calkowicie.

Gość gość
No chyba ty raczej nie kumasz o czym piszesz, bo Bebivita nie jest produktem lidlowym, tylko normalną marką dostępną wszędzie w DE. To że u nas weszli na rynek zaczynając od Lidla to ich indywidualna sprawa, ale to nie jest marka dyskontowa. Nie lubię jak ktoś nie ma pojęcia o czym pisze, nic nie sprawdzi, nie zastanowi się, ale tak chlapnie, żeby chlapnąć i zadowolony.

Gość gość
W UK też jest sprzedawana, ale da odmiany w Aldim i pod normalną niemiecką nazwą. U nas nie mogli zostawić swojej nazwy bo by im BoboVita zaraz sprawę założyła.

Gość gość
Nie tylko w Aldim. W Tesco w UK też.

Gość gość
Kupowałam pieluchy z tej firmy 3 lata temu i były super teraz nie wiem

Gość gość
Pieluchy są super

Gość gość
Teraz podobno są jeszcze lepsze, bo zmienili je na początku tego roku. Jakoś niedawno nawet.

Gość gość
Dobry temat! Ktos jeszcze uzywa lub uzywal?

Gość gość
Mieszkam w De. Mam drugie dziecko,synka (pierwsza córka,już duża 6,5 roku) i uparłam się na Pampersy,bo w sumie nie są tutaj jakoś bardzo drogie.Ale kiedyś był kryzys, Lidl najbliżej,to wysłałam męża po te Toujoursy...i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Co do słoiczków: Bebivita jest tańsza,ale jakościowo w porządku, często też kupuję Hipp i Alete (Nestle) plus kaszki tychże firm i soczki,najczęściej Hippa ,bo jest największy wybór. No,ale u nas to nie kosztuje nie wiadomo ile i każdy moze sobie na to pozwolić. Przykro,że w Polsce tak nie ma. :(

Gość gość
One teraz od tego roku już całkiem wyglądają jak Pampki. Całe są w te turkusowe pampersowe kropki, tylko ciemniejszego koloru.

Gość gość
Bebivita jest tańsza bo Hipp jest już cały Bio, a Bebivita nie i na tym polega różnica w cenie.

Gość gość
Dla mnie dada Comfort fit są takie same jak pampersy

Gość gość
Te mają fajniejszą szatę graficzną od Dady. Do tej pory poza pomarańczowymi Pampersami podobały mi się najbardziej Tesco Loves Baby, ale te są jeszcze fajniejsze.

Gość gość
Serio zwracacie w ogóle uwagę na szatę graficzną pieluch? Bo dla mnie to jest ostatnia rzecz na jaką bym spojrzała wybierając.