Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brzozabrzózka

co jak nie ciąża?

Polecane posty

Witam. Sama nie wiem co mam już myśleć... Ale może zacznę od początku :) Otóż od tygodnia mam różne objawy typowe dla ciąży: bolący brzuch, bolące piersi, częste siusianie, senność, wzrost apetytu, zmiany nastroju. Na początku odrzuciłam możliwość ciąży, ponieważ miałam okres w dn. 12-16.03, co prawda nie był on obfity jak zawsze, no ale jednak coś tam było i momentami zwijałam się z bólu. Normalny okres miałam 13-18.02. Zdecydowałam się na wizytę u lekarza, ponieważ te bóle zaczęły mnie niepokoić oraz denerwować. Lekarz słysząc moje objawy powiedział, że prawdopodobnie jest to 5 tydzień ciąży i zrobił usg (zwykłe i dopochwowe). Na usg jedyne co zobaczył to to, że wszystko jest w porządku oraz endometrium 9mm. Stwierdził, że pewnie za wcześnie aby zobaczyć coś więcej, więc mam zrobić test ciążowy. Tak też zrobiłam (niestety po południu, lekarz powiedział, że nie trzeba rano) no i wyszedł on negatywny... I stąd moje pytanie: cóż to może być jeśli nie ciąża? Ok, objawy są, sex bez zabezpieczenia był, ale ani usg ani test nie wykazały ciąży? Mam zamiar powtórzyć test za ok. tydzień i iść znowu na wizytę, lecz cały czas się zastanawiam co innego może dawać takie objawy? Może wy mi podsuniecie jakieś pomysły? :) Pozdrawiam :)

Gość gość
zmiany hormonalne zaburzenia zwiazane z tarczyca ciaza Ja na Twoim miejsu udałabym się do innego gin :)

Gość gość
stres, poronienie, wczesna ciaza milion rzeczy przeciez okres nie zawsze musi byc jak w zegarku

Gość gość
Mam bardzo podobny problem. Jednak uważam, ze nie jesteś w ciąży.

gość dziś Ciąża, której nie wykryło usg ani test? Tarczyca w normie- hormon sprawdzony jakiś miesiąc temu. Zmiany hormonalne- możliwe, ale wcześniej nigdy nie miałam żadnych dolegliwości, warto to sprawdzić :) Co do lekarza to ciężko ze zmianą. Albo trzeba czekać 2 miesiące albo mają w nosie zdrowie pacjentki (już się o tym przekonałam). Obecny gin jak dotąd sprawdzał się dobrze :) gość dziś okres był zawsze jak w zegarku nawet w marcu (chociaż inny niż zawsze)... :) gość dziś w takim razie co o tym wszystkim sądzisz? Jak wygląda to u Ciebie i jakie dalsze działania planujesz? :)

Gość gość
Ja z kolei nie uprawialam seksu tylko doszlo miedzy nami do tzw ocierania. Po tym dostałam spóźniony okres( często mi sie to zdarza) i brązowy i bbbaaaaardzoo skąpy. Zdarzaly mi sie czarne okresy miesiąc wcześniej mialam przypominający biegunkę wybacz za dosłowność. Po tym okresie zaczelam sie martwic. Zrobilam 3 testy wyszly negatywne 5 tyg po zdarzeniu bylam u ginekologa który nic nie wykryl i przepisał mi tabletki anty. Kolejny okres po tabletkach dostałam juz normalny. Mimo to moje ciało nie daje mi spokoju. Na Twoja sytuacje patrzę ze zdrowym rozsądkiem i twierdze, ze nie zaszlas w ciaze.

Gość brzozabrzózka
Czyli u Ciebie prawdopodobne są albo choroba albo problemy z hormonami (oby nic z tych rzeczy!!), skoro masz problemy z okresem oraz nie doszło do stosunku. Oby po tabletkach wszystko się uregulowało! Trzymam kciuki! U mnie właśnie tu jest różnica- okresy regularne, normalne (nie licząc ostatniego skąpego) no i przede wszystkim sex bez zabezpieczenia. Dlatego myślałam, że to ciąża dopóki nie zobaczyłam negatywnego testu i usg... A Twoje ciało w jaki sposób nie daje spokoju?

Gość gość
Tak u mnie zdarzały sie opóźnione miesiączki, innego koloru ale tamta mnie po prostu zaniepokoiła. I od tej pory po prostu odczuwam straszny niepokój. Dla mnie nawet to,ze mam zwyczajnie na cos ochotę sugeruje mi ciaze. Juz mam synka, gdy zaszlam w 1 ciaze zrobilam test przed.miesiaczka i juz byl pozytywny. Ale tym razem tak sobie wmowilam, ze nawet odczuwam ze brzuch mi sie rusza. Domyślam sie jaki przezywasz stres i niepokój. Miałaś może jakiś stres ostatnim czasem? Zauwazylas cos u siebie? Ja chodzę kolejny miesiąc zestresowana...

Myślę, że możesz spać spokojnie, bo ciąża jest mało prawdopodobna :) Zabezpieczacie się, uważacie z tego co wywnioskowałam :) Nic nie zauważyłam oprócz objawów opisanych wyżej występujących od tygodnia. Stresu również nie miałam. Zawsze wszystko było dobrze, a tu nagle takie rzeczy moje ciało wyprawia :) Teraz dopiero mam trochę stresu, bo nie mogę pojąć co jest ze mną nie tak, a ten ból i dyskomfort całodobowy jest denerwujący. Nie denerwuję się ciążą, jeśli to ciąża to płakać nie będę. Nawet się nie zdziwię, bo wiem jak się może skończyć sex bez zabezpieczenia :)

Gość gość
To nie ciąża.

Gość gość
Są tu jeszcze jakieś dziewczyny mające ciążowe objawy, a w ciąży niebędące? :)