Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew a planowanie potomstwa

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcę się dowiedziec czy spotkaliście się z opiniami typu: że jak dwoje ludzi ma tą samą grupę krwi to będą miec problemy z poczęciem potomstwa ? Albo że dzieci mogą byc chore itd.. ? Pytam, ponieważ ja i mój narzeczony mamy tą samą grupę krwi: O RHD - Proszę o odpowiedzi ;]

Gość gość
Nie.. My mamy z mężem taką samą grupę krwi i udało mi się zajść w ciążę w 2 cyklu starań. Dziecko zdrowe :) Moi rodzice mają taką samą grupę krwi i mają 4 zdrowych dzieci :)

Gość gość
Opinie? A moze lekarzy sluchaj a nie "opinii" :D Z krwua najwiekszy problem to konflikt serologiczny i tyle

Gość gość
W mojej opinii jedzenie surowego buraka z masłem na czczo opóźnia owulację. Możesz założyć teraz temat, czy to prawda ;) A tak serio, to jakieś totalne głupoty są. Jedyny potencjalny problem jest z Rh, jeśli Ty masz - a mąż + i Wasze dziecko odziedziczy po nim +. W drugiej ciąży mógłby się z tego zrobić konflikt serologiczny, ale po to w ciąży robi się badanie i sprawdza grupę dziecka po porodzie, y żeby zapobiec kłopotom. Nic się nie martw. Jeśli mąż ma -, to nie ma ryzyka.

Gość gość
a co ty jestes ksiezna Walii ze bedziesz miala POTOMSTWO? co to za nazwa? chyba dzieci nie?