Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uzależnienie od alkoholu

Polecane posty

Gość gość

Jak zacząć leczyć uzależnienie od alkoholu? Wydaje mi się, że mój brat może mieć z tym problem i chciałabym zadziałać zanim będzie za późno. Czy w ogóle jest możliwe, żeby ktoś go namówił do leczenia, czy też to musi wyjść tylko i wyłącznie od niego samego?

Gość matylda889
Wydaje mi się, że nie da się zmusić kogoś do leczenia. Tzn. praktycznie jest to możliwe, ale taka terapia nie przyniesie efektu, jeśli chory nie chce się leczyć. Warto poczytać trochę fachowej literatury na ten temat. Możesz sobie też sprawdzić co oferują poszczególne ośrodki. Na przykład w ośrodku Willa Arkadia z Poznania mają dość ciekawy i skuteczny program walki z uzależnieniami. I to nie tylko od alkoholu, ale też wszystkich innych uzależnień. Bo mechanizm przeważnie jest ten sam.

Gość gość
Bardzo dobry post powyżej - nie ma szans by zmuszono kogoś do podjęcia terapii. Mój kolega swoim rodzicom próbował wylewać alkohol, pilnował ich.. ale jak to się mówić każdy znajdzie dla siebie rozwiązanie ... Osobiście można by było wybrać się na terapie uzależnień i współuzależnień ale samemu - dowiedzieć się jak to wygląda i porozmawiać ewentualnie i zaproponować. Przymuszanie nic nie da - bo to jak z dzieckiem :) http://neurostyk.pl/oferta/terapia-uzaleznien-wspoluzaleznien/

Gość maha6
Jeśli masz podejrzewania co do choroby brata to porozmawiaj z kimś o tym. Może to być nawet specjalista, psychoterapeuta od uzależnień, ktokolwiek kto ma jakieś pojęcie. Albo po prostu porozmawiaj z bratem? Bądź szczera co zauważyłaś, jeśli faktycznie ma problem bo musi jak najszybciej zacząć działać aby nie było coraz gorzej. Polecam specjalistów z ośrodka terapeutycznego i leczenia uzależnień Wiosenna w Ściejowicach. www.osrodekwiosenna.pl

Gość gość
Dobre mam doświadczenia z marką Vitanea. Stosują naturalną metodę biorezonansu i informoterapii. Jeśli chodzi o tę drugą, to mi pomogła w rzuceniu palenia, świetne leczenie dla uzależnionych. Bez jakiś pastylek, bez plastrów, tylko naturalne odkażenie organizmu. Poczułem wolność jakiej dawno nie miałem w swoim życiu odkąd rzuciłem fajki. Wystarczyło zacząć stosować ich urządzenie – Reprinter. Kosztuje dużo mniej niż regularne palenie ;-)