Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja to zasłona dymna dla ustawy rolnej

Polecane posty

Gość gość

nie ekscytujcie się tak - PiS z KK umówili się, ze rzucą kwestię aborcji na żer i tym zasłonią ustawę o ziemi rolnej i uchwałę o uchodźcach. Jak przyjdzie do głosownia to połowy posłow pis nie będzie na sali, opozycja nie zagłosuje na złość i zostanie tak jak jest.

Gość gość
Nie wiem co palisz ale lepiej odstaw. Widzę, że wszystko co zrobi lub czego nie zrobi PiS obrasta momentalnie w mity. A wszytko po to żeby zmanipulować przygłupich Januszów i podsycać do nienawiści przeciwko tej partii. Bardzo dobrze, że zaprzestało się wyprzedaży majątku narodowego jakim jest ziemia obcemu kapitałowi. Posłuchaj swojego je*bniętego Tuska, który ze Szczytu Nuklearnego przywiózł jedynie info. o koniach z Janowa Podlaskiego i Puszczy Białowieskiej. Jaja jak wały.

Gość gość
Za poprzedniej kadencji wystarczyła ci historia Madzi z Pierdzikowa, żeby przepchnąć dziesiątki szkodliwych ustaw, a teraz podnosisz larum z powodu kafeteryjnej mitomanii? :D Słabo.

Gość gość
No tak, bo przecież serwis money.pl to tak neutralne źródło (dez-)informacji, że nic tylko łykać wszytko jak leci. :D Jesteś klasycznym przedstawicielem wyjątkowo podatnego na manipulację Janusza (tudzież Marioli). Jak ci zagrać tak zatańczysz. Typowe.

Gość gość
Do tego wiarygodne niczym Kafeteria. :D

Nawet jeśli to zasłona dla innej sprawy to jestem przerażona i przekonana że przeforsują tę karygodną, nieludzką, barbarzyńską ustawę wbrew woli społeczeństwa na podstawie "konsultacji społecznych" z episkopatem. Namawiam kobiety do składania masowo aktu apostazji w swoich parafiach!

Gość gość
Ty wyżej: Wdech! Wydech... Wdech! Wydech... :D Naczytałaś się pierdół na Kafe, Pudlu i innych mózgoje*bkach, a teraz przezywasz jak eukarionty menstruację. :D Może z 1/9 posiadanych przez ciebie aktualnie informacji o tej całej ustawie jest prawdziwa. Przecież tu o to chodzi, żeby narobić szumu i rozjątrzyć głupich, tak samo jak było z tym 500+. Nie rozpoznajesz schematu? Głupiaś doprawdy... Zjedz kolację, napij się ziela i idź spać - lepiej zrobisz. :P

widzisz, jesteś w błędzie bo przeczytałam projekt tej genialnej ustawy a nie pudelka czy inne portale społecznościowe. Pamiętajcie kobiety: ta ustawa może wymierzyć w każdą z nas, niezależnie od poglądów, religii.

Gość gość
a dlaczego za "zabicie dziecka nienarodzonego" nie będzie dożywocia??? tylko 5 lat? no przecież skoro to takie samo dziecko jak narodzone to powinno być dożywocie, prawda?

Gość gość
Przeczytałaś projekt ustawy i jesteś nim przerażona? :D How come? Chyba prędzej w GW niż u źródła... Bardziej realne.

Gość gość
Mity. Mity. Mity. Mity. Spokojnej nocy Mariole! ;)

Ale Ty ciemny, naprawdę myślisz że wszystko każdy anty-pis wie z gazety wyborczej? Opanuj się. Ta ustawa godzi w podstawowe prawa kobiet! Zapoznajcie się z jej treścią. Począwszy od ciąży pozamacicznej "życie dziecka nie może być ważniejsze niż zdrowie matki" po poronienia " a kto wie z jakiej przyczyny, a nóż się w gorącej wodzie kąpała?" po diagnostyke prenatalną i in vitro

Gość gość
MITY!!! :D

Gość gość
gość dziś , no tak, przepraszam, zapomniałam, że "wiarygodne źródło informacji" w obecnym układzie tele łojca Grzybka i radi0 co ma ryja. Przepraszam bardzo za niesubordynację i lecę szukać obiektywizmu w wyżej wymienionych... :o

Gość gość
http://www.stopaborcji.pl/ - tutaj jest projekt ustawy i uzasadnienie. Polecam zwłaszcza uzasadnienie. Hgg ma rację - koniec końców bez względu na przekonania czy wiarę, ofiarami tej ustawy będziemy my - kobiety. Jestem zdecydowaną przeciwniczką PiS - owszem. Nie uważam też że aborcja jest czymś fajnym, jest zawsze wyborem trudnym, i często w tragicznych okolicznościach. Jestem matką, mam malutką córeczkę. Bardzo chciałabym, żeby nikt nie wtrącał się w moje sumienie i w moje decyzje. Oraz najbardziej na świecie chciałabym też aby moja córka też miała wybór. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie w sytuacji, kiedy będzie zmuszona go dokonywać, ale jeśli tak, chcę żeby MOGŁA go dokonać.

Gość gość
Nie rozumiem argumentu, że wszędzie jest tylko dezinformacja i nieprawda. To gdzie są prawdziwe wiadomości? W prorządowej telewizji? Oni kłamią jak resztą, tylko "w druga stronę" i trzeba być bardzo naiwnym, aby tego nie wiedzieć. Zwróćcie jednak uwagę na ten paragraf: § 4. Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1 i § 2, lekarz, jeżeli śmierć dziecka poczętego jest następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa dla życia matki dziecka poczętego. Moim zdaniem to oznacza, że aborcja w przypadku zagrożenia życia matki jest dopuszczalna.

Gość gość
Zgodnie z ustawą dzieckiem powstaje w momencie połączenia męskiej i żeńskiej komórki rozrodczej. Wiadomo, że jednym z działań antykoncepcyjnych wkładki jest niedopuszczenie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki. Z punktu widzenia ustawy to spowodowanie śmierci dziecka poczętego podlegające karze więzienia od 3 miesięcy do 5 lat. Czy wkładki będą zabronione?