Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łysienie plackowate

Polecane posty

Gość gość

Mam straszny problem, od jakiegos czasu wypadały mi włosy w dwóch miejscach na głowie. Byłam u lekarza i zdiagnozował mi łysienie plackowate. Jeden łysy placek mam z tyłu głowy, na dole, da się zakryć włosami. Ale drugi niedaleko przedziałka. Strasznie widać. :-( W zimie nosiłam czapke, ale co teraz? Chustka? Peruka? Załamana.

Gość gość
Przede wszystkim nie załamuj się. Ja wiem, że to jest bardzo przykra choroba, ale nie jesteś bezsilna. Sa różne preparaty, można też wykonać rekonstrukcje włosów, zwłaszcza w tym miejscach, które widać - żebyś nie czuła sie niekomfortowo. Teraz sa takie technologie - że naprawdę! Dobiorą Ci włosy w Twoim kolorze i nawet nikt sie nie zorientuje. Peruka jest gorszym rozwiązaniem, bo dodatkowo obciera zmienione chorobowo miejsca. Jeśli nie wiesz jakie sa możliwości i do kogo się z tym zwrócić - to sprawdź sobie trychologa, Elwirę Maj. Przyjmuje w Warszawie na Gdańskiej. Pomogła mi w podobnej sprawie. Będzie dobrze!

Gość gość
przy łysieniu plackowatym może ci pomóc mezoterapia osoczem bogatopłytkowym. zastanawialas sie nad takim zabiegiem? wykonywany w profesjonalnej klinice daje duze efekty :)

Gość gość
popieram osobe wyżej, bo sama robiłam mezoterapię- w hair medice w wawie- i efekt super, klinika wlasnie jest bardzo profesjonalna i ma wykwalifikowaną kadrę. a sam zabieg nie nalezy do najboleśniejszych, zreszta dla nowych wlosow na glowie jestem w stanie zrobic wiele :P

Cześć, 15 lat temu zachorowałam na łysienie plackowate. Utrata włosów dla nastolatki to był cios, była to też najgorsza rzecz jaka mi sie przytrafiła w życiu, a trochę czasu już od tego czasu minęło. Moja historia pełna jest zakrętów, zwrotów akcji, wzlotów i upadków. Zdecydowanie pełno w niej walki o normalność, odzyskanie siebie i zwyczajne funkcjonowanie w społeczeństwie. Mogłabym godzinami opisywać tutaj moje pielgrzymki do kolejnych lekrarzy, kuracje medyczne i zabiegi, które nie bardzo pomogły. Za każdym razem, kiedy zabierano mi nadzieję przezywałam to coraz dotkliwiej. Mogłabym napisać Wam też o tym ile lat chodziłam na terapię do psychologa, ile razy płakałam zaklinając rzeczywistość. Mogłabym opowiedzieć ile klinik zajmujących się włosami odwiedziłam (wszystkieusmiech.gif w Polsce i okolicach), jak byłam traktowana i jakie sumy przez te ostatnie lata przeznaczyłam na uzupełnienie mojego owłosienia. Nie wiem czy chciałabym o tym wszystkich tutaj pisać, bo to bolesne i artykułowanie niektórych uczuć nie przychodzi mi łatwo. Muszę jednak przyznać, że cale to "łysienie" uczyniło mnie osobą, którą dzisiaj jestem. Tęsknota za pięknymi włosami i wygodą, którą cieszą się inni ludzie sprawiła, że jestem teraz bardzo silnym człowiekiem. Wreszcie czuję się ze sobą komfortowo, nie oznacza to, że nie chciałabym pokonać choroby. Ja zwyczajnie nauczyłam sie z nią żyć i czuję się na tyle sobą, że zdecydowalam się ba bardzo odważny krok- ten wpis. Chciałabym zmienić sposób myślenia ludzi o braku włosów. Sprawdzać nowe techniki leczenia i uzupełniania włosów. Dać nadzieję innym osobom w podobnej sytuacji do mojej. Chciałabym podzielić sie swoja wiedzą i dać wsparcie emocjonalne, którego tak bardzo brakowało mi 15 lat temu. Oferta "gabinetów trychologicznych" i "klinik z systemami" na rynku jest moim zdaniem nie do przyjęcia ze względu na znieczulice, niski poziom obsługi klientów i zawieszenie w latach 90. Potwierdza to wiele wpisów, które tutaj przeczytałam, nie rzadko roniąc łzę. Sprzeciwiam się temu, dlatego chciałabym otworzyć centrum pomocy osobom z problemami związanymi z włosami. Miejsce zajmujące się sprawą kompleksowo, w godnych warunkach, uczciwie, jakościowo, profesjonalnie i w rozsądnych cenach! Wiem co mówię. Zjadłam na tym zębyusmiech. Nie uda mi się jednak to przedsięwzięcie wymagające sporego nakładu odwagi, czasu, kosztów itp., bez Waszego wsparcia! Przygotowałam krótką ankietę (max. 15 minut), która pozwoli mi ustalić jakie potrzeby mają osoby borykjające się z brakami owłosienia. Moje doświadczenia to jedno, ale chcę poznać Wasze zdanie- co Was najbardziej boli i co chcielibyście zmienić, jakich usług szukacie. Proszę wypełnijcie ją- jest calkowicie anonimowa. Bardzo mi to pomoże, a może już niedługo będę mogła spotkać się z Wami w fajnym miejscu, gdzie każdy z nas znajdzie POMOC. Oto link do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/E3F4A4S1P6A7J5V7J Jeśli znasz kogoś kto ma problemy z włosami i szuka pomocy podeslij mu prosze link do ankiety. Każda wypowiedź jest dla mnie na wagę złota. Dziękuję wszystkim, którzy to przeczytali i ewentualnie uzupełnili ankietę. Fajnie z kimś się podzielić, co się ma na wątrobie. Pozdrawiam gorąco, Anita

Gość Anita_nowa JA
Gosiu, jesli masz problemy z wlosami- uzupelnij moha ankiete;). Napusz tez prosze czy sama sprawdzilas produkt, ktory polecasz. Twoja wypowiedz pachnie reklama.

Gość gość
Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/