Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staże z UP, kpina?

Polecane posty

Gość gość

Byłam dzisiaj na rozmowie o staż. Dowiedziałam się, że mam za mało doświadczenia, ponieważ przychodzą do nich kandydaci z naprawdę imponujacym CV. Wynagrodzenie za staż - 851 zł, w pipidowie 60 tys mieszkańców. Na rozmowę przyszły kobiety po 30 i po 40. Ciekawe... Logiczne że taka osoba ma większe doświadczenie niż ktoś po 20 roku życia. Jak żyć?

Gość gość
standardowa praktyka, oni nie szukają ns taż tylko szukają normalnego pracownika już z doświadczeniem, któremu będą płacić grosze, czyli taki wyzysk: darmowy pracownik z UP i niby że na staż ale to kłamstwo

Gość gość
40stka na pupci juz niezarobi nawet 800zl Ty mloda masz jeszcze szanse;-)

Musisz wiedzieć, że Urząd Pracy nie jest od szukania pracowników tylko jest pretekstem, żeby banda biurw za biurkami mogła brać comiesięczną kasę za przekładanie papierków z kupki na kupkę. Ty jesteś dla nich pretekstem uzasadniającym ich comiesięczne pobory. W końca one tam siedzą... dla Ciebie :D

Gość gość
Kobiety z UP nic mi nie znalazły. Sama wyszukuje oferty na ich stronie, dzwonię po numer telefonu do UP, potem do pracodawców, wysyłam CV. Mam mały odzew - pewnie na inne stanowiska mają też masę chętnych. Próbowałam sama sobie znaleźć staż, ale jak znalazłam to UP nie pasowało, bo pracodawca nie chciał dać gwarancji zatrudnienia.