Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zasypiają wasze 3latki?

Polecane posty

Gość gość

Czy jesteście przy dziecku dopóki nie zaśnie? Czytacie bajeczki? Puszczacie muzyczke? Dzieciaki buntują się przy tym? Zabieracie dziecko do swojego łóżka? Ile czasu trwa zasypianie? Kiedyś moje dziecko ładnie zasypiało, ale ostatnie miesiące to koszmar. Myślałam że to bunt dwulatka ale już nie mogę sobie poradzić. Dodam że dziecko ma pokój razem z młodszym bratem - o nie ma problemów ze spaniem, nie przeszkadzają mi wrzaski starszego. Mieliśmy rytuały ale teraz nie działają.

Gość gość
Syn sam zasypia w swoim łóżku,codziennie wieczorem czytam mu książki. Rytuał, kolacja, kąpiel ubieranie i książki. Jak jestem bardzo zmęczona i zapomne to sam się upomina o czytanie, większość bajeczek zna na pamięć . Ma 3 latka.

Gość gość
Kładę się z nim do łóżka i zasypia. Potrzebuje do tego ok 40minut...

Gość gość
A o której chodzą spać?

Gość gość
Hej, ja mam córkę 2 lata i 9 miesięcy, od jakiegoś pół roku czytam jej bajki tak od około 20:30 i czytam dopóki nie zaśnie , czyli jakieś 30 -40 minut, czasem 15-20 minut zależy czy jest bardzo zmęczona oczywiście że buntuje się trochę, ale nie jest tak źle kiedyś było gorzej jak spała w dzień do 2 roku życia , wieczorem nie chciała się położyć , schodziła z łożka , wygłupiała się , ciągle chciała siku a wcale nie robiła, robiła wszystko by nie zasnąć i zasypiała około 22.00.