Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ślub w wieku 22 lat to zbyt wcześnie?

Polecane posty

Gość gość

Bo tak mi mówią rodzice.. A ja nie jestem w ciązy, studiuję i mam zamiar skonczyć studia, ale chłopak mi sie oswiadczył i jestem bardzo szczesliwa :)

Gość gość
no pewnie, że za wcześnie. Super, że jesteś szczęśliwa, gratuluję ciąży. Ale i tak to jest za wcześnie :)

Gość maczu piczu
A ile on ma lat?

Gość gość
W ogole on jest moim ideałem, jest inteligentny, zawsze stoi po mojej stronie, dobry dla mnie, ale też ma własne zdanie jak trzeba i potraf mi sie przeciwstawic, jest przystojny i niezle zarabia ( bo ma już 32 lata). Moi rodzice mowią, ze to za wsześnie, ale ja juz bym bardzo chciala slubu, nawet mamy w planie kupić mieszkanie... Naprawde to zbyt wczesnie?

Gość gość
10:20- Nie, ja napisałam, ze NIE jestem w ciązy, wiec to nie z tego powodu chce wyjśc za mąż tylko dlatego,ze mi sie oswiadczył :) ALe moi rodzice mówią, ze wtedy zawalę studia ( farmację) i mi odradzają, sa przeciwni...

Gość gość
Jak dlugo jestescie juz razem?

Gość gość
A jak z dojrzałością pizy?

Gość gość
10:23- juz prawie 2 lata . moim rodzicom tez przeszkadza, ze on jest po rozwodzie, ale on nie ma dzieci ani jakiś zobowiązan juz

Gość gość
Autorko, nie daj sobie powiedzieć, że to za wcześnie! Oni tak mówią tylko dlatego, że mainstream'owa większość żeni się w wieku 30 lat ale po co masz sie dopasować do głupich norm społecznych??? Jeśli jesteś pewna, że to odpowiednia osoba do małżeństwa i to sie potem nie rozpadnie to rób tak jak ci serce powie, a nie co ludzie mówią!

Gość gość
Za wcześnie o co najmniej 5 lat. Zrozumiesz później. Nie ma się do czego śpieszyć. Teraz bym powiedziała, że najlepszy wiek na ślub to okolice 30tki. Ciesz się młodością i brakiem odpowiedzialności. I pisze to naprawdę szczęśliwa żona i matka, z rewelacyjnym mężem u boku, co ślub brała mając lat 25. Tylko dorosłość to zupełnie inna bajka niż młodość. Twoje obowiązki teraz są jak u przedszkolaka. I ciesz się tym, bo zdążysz się jeszcze "nacieszyć" dorosłym życiem. Póki co inwestuj w siebie, poznawaj ludzi, kształć się, doszkalaj, szalej i dobrze się baw.

Gość gość
Rodzice mają rację. Ty to widzisz inaczej, oni oceniają rozważniej. Facet po rozwodzie, 10 lat starszy, więc już wie, z czym to się je. A Ty jesteś młodziutką dziewczyną, która jeszcze nie wie nic o życiu, którą łatwo zmanipulować. Tak, wiem, będziesz zaprzeczać, jaka jesteś rozsądna i dojrzała. G...o prawda, do tego jednak trzeba lat i doświadczeń:) Bez urazy, sama byłam nad wyraz poważna jak na swój wiek, a jak teraz sobie wspominam to śmiać mi się chce z samej siebie.

Gość gość
Zdecydowanie za wcześnie. I upewniłam się w tym przekonaniu jak przeczytałam Twój szczęśliwy szczebiot, ze on jest Twoim ideałem :)

Gość gość
polki to wiedza jak uslugiwac facetowi ale penisa ssac nie wiedza 999 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
za wcześnie. Ja też mam starszego faceta i też po rozwodzie i lepiej najpierw z nim zamieszkaj i zastanów się bo może być różnie. Jeśli za rok dwa wszystko będzie tak jak teraz wtedy ślub

Gość gość
A ile lat mieli rodzice, gdy się pobierali? Bo moja mama miała 22 i ja też.

Gość gość
nie ma tu znaczenia ile mieli rodzice. Myślę że gdyby Twój facet miał tyle lat co ty albo tylko kilka więcej to by nie byli aż tak przeciwni. Bo facet 10 lat starszy ma zupełnie inne myślenie, wymagania i oczekiwania

Gość gość
Oswiadczyl sie bo to jego ostatnie chwile kiedy jest w formie i boi sie, ze twoj rowiesnik sprzatnie mu cie sprzed nosa

Gość gość
Nie chcę cię martwić ale on po ślubie bardzo się zmieni. Teraz jest wspaniały rozpieszcza cię bo jesteś sporo młodsza i chce mieć młodą żonę żeby się chwalić. Jak tylko będzie po ślubie to on zamknie się w swoim świecie a ty będziesz sobie żyła spokojnie, może dostatnie ale obok. Czemu się rozwiódł?

Gość gość
gość dziś Autorko, nie daj sobie powiedzieć, że to za wcześnie! Oni tak mówią tylko dlatego, że mainstream'owa większość żeni się w wieku 30 lat ale po co masz sie dopasować do głupich norm społecznych??? Jeśli jesteś pewna, że to odpowiednia osoba do małżeństwa i to sie potem nie rozpadnie to rób tak jak ci serce powie, a nie co ludzie mówią! x zgadzam się. smieszą mnie teksty typu "ciesz się brakiem odpowiedzialności". 22 lata to nie 16. zresztą ktoś, kto tak pisze chyba w ogóle nie powinien brać slubu, wówczas będzie się cieszyć brakiem odpowiedzialności przez całe życie. zresztą - o jakiej odpowiedzialności tu mowa? nawet dzieci nie ma? małżeństwo to miłość, lojalność, wierność i szacunek. jeżeli dla kogoś te rzeczy to jakiś wysiłek no to sorry...

Gość gość
Ho ho. Miedzy 22letnią studentką, a 16latką różnica nie jest aż tak duża jak Ci się wydaje. Przynajmniej z mojego punktu widzenia, starej baby, matki córki:) Chyba jesteś młodziutka. A o odpowiedzialności w związku chyba nie trzeba się zbytnio rozpisywać. To wspólne prowadzenie domu, czyli opłaty, czynsz, zakupy, pranie, sprzątanie, prasowanie, gotowanie i takie tam. Jeśli ktoś chce się w to bawić na studiach, proszę bardzo, ale nie widzę w tym większego sensu.

Gość gość
daj se z nim siana - stary gosc z przeszłosciom poluje na dziewice a potem rzuci

Gość gość
Szczerze, to dzienni studenci niewiele się różnią od licealistów. Nie znają jeszcze trudu zarabiania na siebie.Mało wiedzą o problemach.

Gość gość
Autorko pomieszkaj z nim najpierw i oceń co dalej

Gość gość
Teraz zaręczyny, za rok ślub, a za dwa dziecko i będziesz siedzieć w domu zamiast zaczynać swoją pierwszą prace w zawodzie.. Rozmawialiście o przyszłosci? Jak sobie ja wyobrażacie? Kiedy dzieci? On ma 32 lata i na pewno juz mysli o dzieciach i ciepłym gniazdku, Ty też? On jest po rozwodzie, dlaczego się rozwiódł wiesz? Posłuchaj rodziców, dobrze mówią. I większosć wypowiadających się tutaj osób też. Zamieszkaj z nim, zobacz jak to jest.

Gość gość
Rozwiódł się bo poznał mnie, a żona go nie rozumiałą

Gość gość
Mieszkanie z mężczyzną przed ślubem to grzech, do tego to rozwodnik. Jeśli już bardzo się kochacie to szybko ślub i dziecko tylko to może Cię uszczęśliwić

Gość gość
13:55 jeśli to nie podszyw a Autorka tematu to jesteś głupią cipą i tyle

Gość gość
Rozwiódł się z żoną, bo poznał Ciebie? Karma wraca, jak mu się znudzisz i pozna inną, to tez Cię zostawi, bo go nie rozumiesz. Gdzie Ty masz głowę? Skoro facet tak szybko odchodzi od ŻONY, bo poznał inna kobietę, to jest g****o wart, nie ma ludzi niezastąpionych Ciebie tez w końcu zostawi.

Gość gość
autorko bierz ślub. zostawił dla ciebie starą nudną żonę czego jeszcze chcesz? A jak ty będziesz mieć ponad 30 lat to zostawi ciebie dla następnej młodej d**y

Gość gość
to prowo ...