Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile placi się teraz opiekunce

Polecane posty

Gość gość

Witam jakie sa stawki za godzinę opieki nad dzieckiem.? Na podkarpaciu

Gość gość
to zależy jeszcze jaka miejscowość, mniejsza czy większa. Ja mieszkam w Lubelskim, obecnie w małym mieście, wcześniej w lublinie. I zaraz mnie tu zjadą ale i w jednym i drugim znajdowałam nianie za 6/7zł do jednego małego dziecka, z ktorych bylam zadowolona. Wyglądało to tak że dawałam ogłoszenie za 6 a jak nikogo nie znalazłam to za 7 zł. Do 8 nie musiałam nigdy dochodzić. Tylko że nigdy nie wymagałam nic poza opieka nad dzieckiem.

Gość gość
W Warszawie - 1300 zł, chyba, że gdzieś na obrzeżach ( 6 lat temu koleżanka do bliźniaków nie znalazła niani tańszej niż 2,5 tys.)

Gość gość
U nas - wieś - stawki zaczynają się od 10 zł / h. Zależy czy niania ma tylko siedzieć z dzieckiem, czy też np coś ugotować, sprzątnąć po dziecku. I oczywiście od tego jakie duże jest dziecko. Czy jest to spokojny 4- latek, czy półtoraroczniak za którym trzeba ganiać. Wiadomo, że im niższa stawka tym więcej zgłosi się osób np w wieku emerytalnym, czy zdesperowanych brakiem pracy, niekoniecznie z powołania.

Gość gość
Ja mieszkam w 100 tys mieście w warm-maz.Moja opiekunka ma 8,5zl /h. Do jej obowiązków należy tylko opieka nad dzieckiem,przygrzanie obiadu,który jest zawsze zostawiony. Dziecko 20 miesięcy. 8 godzin dzienne trzy razy w tygodniu i dwa razy w tygodniu po 4-5 h.

Gość gość
nic nie powinnyście płacić! przecież siedzenie z dzieckiem to nie żadna praca tylko jedno wielkie nicnierobienie - tak twierdzą wszyscy faceci więc jak można za to płacić???

Gość gość
Ile? Ja mam 4 zł/h

Gość gość
to się ciesz - nic nie powinnaś dostawać bo to przecież nie praca!