Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pokusa

Czy są tu jacyś wegetarianie..?????

Polecane posty

Jak brzmi wasza \"wegetariańska historia\" ?

Gość ja jestem
ale nie jestem wegetarianką, tylko weteranką, czy to wyklucza mnie z dyskusji?O wegetarianizmie wiem bardzo mało, jestem padlinożercą i dobrze mi z tym.Moja historia wegaterianki, to jedna pusta kartka papieru.

Gość ja jestem
w zasadzie - czego chcesz, np. weteranką kłopotów.

Czy naprawdę wszyscy tu jedzą mięso??? Do ja jestem - no to opowiedz o jakiś ciekawych tarapatach w jakie się wpakowałaś

Gość ja jestem
Dobra. Kiedys miszkałam w internacie z dziewczyną, która nie jadła mięsa i na wszystko , co jadłam ja mówiła z obrzydzeniem - PADLINA. Bardzo ją lubiłam (tę kol,eżankę), bo była urocza, koleżeńska i na dodatek sliczna.Jej mama robiła przepyszne wegetariańskie leczo, które namietnie jej wyżerałam.Ale ona nie miała mi za złe, tylko sie śmiała.A jak jej proponowałam swoje sznycelki , to mówiła, ze nie je niczego, co kiedys miało serce.No to namawiałam ją na ryby, ale one podobno tez maja serce.Mój kłopot polega na tym , że straciłam ją z oczu wiele lat temu (tę, koleżankę) i nie wiem, co sie z nia dzieje, ale za to reaguję bardzo pozytywnie na wszystkich tych, którzy nie jedza niczego, co miało serce.Jak zobaczyłam Twój topik, to ciepło mi sie zrobiło na duszy i dlatego sie odezwałam.Nawet sama moze przerzuciłabym sie na trawki i inne nasionka, tym bardziej, że powinnam, ale jakos nie moge sie zebrać, więc może powiesz, co - oprócz filozofii skłania Cie do stosowania tej diety? Mam grupe krwi A i POWINNAM jeść roslinki.Przepisy jednak wydaja mi sie STRASZNIE pracochłonne no i ...drogie.

Cóż, ja też mam grupę A :) w dodatku minus... Na początku chciałam spróbować, zobaczyć czy wytrwam. A potem kiedy znacznie schudłam...sama rozumiesz. Broń Boże nie należę do tego fanatycznego, hipisowskiego ruchu (bez obrazy) ludzi chodzących w \"naturalnych\" tkaninach w kolorze ziemi. Po prostu nie jem mięsa, choć zważywszy inne używki - ten fakt brzmi strasznie zabawnie.

A ja mam grupę 0 i podobno POWINNAM jeść przede wszystki zwłoki... ale nie jem... bo miały serce.

A jak \"wpadłaś\" na pomysł z wegetarianizmem? Jak długo nie jesz mięsa?

Nieprzerwanie 8 lat... Wczesniej też nie jadłam, ale zaczęłam będąc w ciązy (koszmar to był, błe). Nie jem bez ideologii, po prostu się brzydzę. ;)

Wiecie co, po obejrzeniu programu \"Uwaga\" traktującego o niecnych praktykach \"odświeżania\" mięsa w hipermarketach też straciłam na nie ochotę.:O

Gość ja jestem
nie ukrywam, ze ważę stanowczo za dużo i powinnam schudnać juz nawet nie dla i tak wątpliwej urody, ale dla zdrowia, czy myslicie, że przerzucenie sie na roslinki cos pomoże? I co z tymi przepisami, pracochłonne, czy nie? Kosztowne , czy nie?

Gość ja jestem
jamniczku Kochany, to dlatego tak strasznie Cie lubię, to przy okazji powiedz, jak moge wleźć do rupieciarni, bo w żaden sposób od dawna nie mogę.Pozdrawiam ! P.S.F.

Gość ja jestem
jamniczku, nie bax taka, powiedz, jak tam wleźć, bo moja czująca tkanka ludzka wystawiona jest na pożarcie tesknoty!

Ach, te tajemne literki trzy... No, musiałam chwileczkę pomyśleć ;) www.rupieciarnia.xt.pl

Gość ja jestem
:D , dzieki, spróbuję.Powiedzcie mi wreszcie cos o przepisach!!!PLEASE!!!

Podaję ciekawego linka: http://www.kzysio.friko.pl/linki.html Cóż jesli chodzi o przygotowywanie jedzenia - przecież jesz dokładnie to samo tylko bez mięsa! Jesli ktoś nie lubi przyżądzać pysznego mniam mniam to i tak jest mu wszytsko jedno.

ja też jestem wegetarianką, bez ideologii :) od 6 lat.. kurcze, szmat czasu.... Napewno wegetarianizm jest droższy i bardziej pracochłonny :( Jamniczku, mam pytanko -> czy Twój organizm nie odrzucił mięsa po tak długim czasie? jakieś wymioty itp. ? Pytam, bo też mam zamiar zacząć je jeść przed i w czasie ciąży, choiaż .. zastanawiam sie czy nie zrobię więcej złego niź dobrego ? Pozdrawiam :)

Gość ja jestem
Pokusa, dzieki za odnośnik, całuski!

Alez odrzucił jak najbardziej! Plasterek kiełbasy i paw! Myślę, że teraz, jak mój Młody ma juz 8 i pół roku, nie umiałabym już nagiąć się do jedzenia mięsa w kolejnej ewentualnej ciąży. Zresztą zaraz po tym, jak Młody przyszedł na świat, pojawiły sie publikacje o tym, że niejedzenie mięsa przez matkę bardzo dobrze robi potomstwu w jej brzuszku... ;)

Gość dedeer
sory, że sie wtrącam, ale jeśli już nie jesz mięsa, a ze względu na ciąże masz zamiar jesć i boisz sie reakcji organizmu, to proponuje przejść tylko na ryby i to na ryby morskie (całą reszte da sie hodować i niewiadomo czym sie to karmi) kwestie potasu i fosforu masz załatwioną... a reszte zostaw w spokoju..... niech sobie dalej biega po polu:)

No tak.. Narazie nie śpieszy mi sie do dzidziusia, napewno jak będę planować to naczytam się różnych rzeczy, poradzę lekarzy, zobaczymy .. :) Dzięki

Wiecie co..? A ja to czasem mam ochotę na mięso :( Ale jak pomyślę, że mogłabym je zjeść ogarnia mnie panika i wyrzuty sumienia

Gość Pytanie zasadnicze
Podobno osoby z grupą krwi A powinny unikać mięsa, bo działa na nie źle- spowalnia przemianę materii- prawda to? Czy jeśli przestanę jeść mięso- schudnę?

Ja schudłam, potem jeszcze dołączyłam do tego trochę jazdy na rowerku i 8kg poszło w zapomnienie :)

Gość Camilla28
witam miłe wegetarianki, ja niedawno przestałam jeść mięso. I mimo, że mam grupę 0, czyli niby taką co to powinna jeść mięso, to ja kiepsko się po mięsie czułam. Naprawdę. Próbowałam przedtem tysiąca diet, łącznie z niskowęglowodanową, ale źle się to dla mnie kończyło - okropne samopoczucie, mdłości i kłopoty żołądkowe. No więc na próbę mięsko odstawiłam, i wiecie co? wszystkie kłopoty minęły jak ręką odjął! Czuję się doskonalem, przemiana materii super... więc to chyba nie jest prawda z tymi grupami krwi!! (kwiat)