Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu mam wrażenie iż jestem w ciąży. Nie miałam kontaktu z plemnikami, po stosunku gumka była cała. Seks uprawiałam w połowie lutego. Juz wtedy miałam obawy co do ciązy, że byc może zaszłam (chociaż stosunek był w niedziele, miałam wtedy koncówkę okresu a dni płodne rozpoczynały mi sie w sobotę - czyli 6 dni pózniej). Dokładnie 27.02 zrobiłam pierwszy test. Wynik negatywny. Następnie zrobiłam dwa testy 2 Marca. Też negatywne. Potem dostałam okres 11.03 (nieco spozniony według kalendarza. ale to przez moją panikę że jestem w ciąży). teraz gdy okres mi sie skonczył (nawet mam obawę czy to na penwo był on, bo pierwszy raz uzyłam taponu. było krwawienie, bolało, miałam typowe objawy okresu). Zrobiłam kolejny test (24.03) i znowu wyszedł negatywny. Od tego teoretycznego zapłodnienia mineło około 7 tygodni. Od paru dni mam wrazenie ze mój brzuch jest większy niz zazwyczaj. Po kąpieli nieco zmalał. To samo rano, jest płaski jak zawsze a potem robi się balonik. Budzi to we mnie dość duży niepokój. Czy ja jestem w ciązy? Czy to może tylko moja fobia przed ciążą?

Gość gość
kochana jak chcesz mówić o ciąży w takim przypadku? :) testy negatywne świadczą tym bardziej o tym ze nie zostaniesz matką z dzieckiem, nie ma takiej opcji :)

Gość gość
jaka ciąża niby? skoro te testy negatywne? już dawno by to test pokazał gdybyś była. tak jak każda z nas masz hormon hcg który pokazuje czy jesteś w ciąży czy nie. a testy to szybko i skutecznie wykrywają :) w razie czego mozesz iść do ginekologa i się zbadać. prywatnie najlepiej. ;)))))

Gość gość
Czekaj na okres i tyle. Zrób sobie kolejny test zaraz przed okresem w razie czego i kolejny w dniu gdy go masz dostać

Gość gość
To się nie ****aj

Gość Marysska92
Testy! Skoro one już w tym 6 tygodniu nie wykryły to nie ma mowy o ciąży. Jeszcze podotykaj się na wysokości miednicy. Jeśli czujesz wyraźną kulkę to idź do skonfrontować z lekarzem!

Gość H4RMYMarry
Zapytaj chłopaka co on sądzi na ten temat ;] może on Ci coś doradzi. W takich kwestiach trzeba zaufać drugiej połowce bo oni mają lepsza pamięć do takich rzeczy. Chyba ze to był pierwszy lepszy seks z byle jaką osobą to...

Gość gość
Ten twój brzuch to typowy objaw wzdęć. Rano okej później rośnie a przy kąpieli maleje. No to na pewno nie ciąża, a tylko wzdęcia :) kup sobie jakiś lek na to, lub Czekaj. Być może jest to objaw dorastania (jeśli jesteś w wieku 14-16 to to jest ZUPEŁNIE NORMALNE) ;)

Gość gość
Był to seks z chłopakiem? Zapytaj jego, jeśli tego nie zrobiłaś. Jak facet Cię kocha to będzie pamiętać nawet drobne szczegóły z seksu o których Ty możesz nie mieć pojęcia.

Gość Katharine23
Nie jesteś. Zabezpieczenie całe. To najważniejsze. Nawet jak się dostanie tam parę plemników to szansa na zapłodnienie dalej żadna. Ryzyko jest dopiero wtedy gdy na prawdę dużo spermy dostanie się do pochwy. Wtedy jest cień szansy na ciążę. A nie gdy parę plemników się dostanie tam. No bez przesady.

Gość gość
Rusz dupsko na usg

Gość Sto90dwa
Jak twoje piersi? Urosły? W czasie ciąży one strasznie szybko rosną. Zwróć na to uwagę lub je po prostu mierz. A brzuch rosnie dopiero jakoś po 15 tygodniu ciąży a nie w 6. Wiec na pewno to nie ciąża :--)

Gość gość
Nie ma mowy o ciąży w twoim przypadku!!! A strach tutaj jesty tylko zbędny

Gość gość
Strach tutaj jest zbędny. Szczególnie po którymś teście z rzędu. Musisz się skupić na tym bo tego nie oszukasz

Gość gość
Idź do lekarza lepiej. Usg nic nie zaszkodzi a się przekonasz czy masz tam coś

Gość K4sss1
Wciągnij brzuszek. Kobieta w ciąży nie może tego zrobić. A jak to coś innego to uda Ci się wciągnąć go bardzo zauważalnie :)

Gość gość
Popatrz na te testy i się zastanów dobrze co Ty robisz

Gość gość
Idź do lekarza jak najszybciej. Jak potem będziesz chciała się pozbyć tego to będzie za późno! A lekarz zbada Cię w 10 minut i będziesz mieć największą pewność!

Gość gość
jestem w ciąży w 24 tyg i prawie od początku ciąży nie mogłam wciagnac brzucha a teraz to już w ogole mam lekko zaokrąglony a o wciagnieciu brzucha to nie ma mowy :P już zapomniałam jak to się robi

Gość Kiiiiicia
no ja mam tak samo. Mialam obawy ze jestem w ciazy ale teraz jak czytam to ja moge i wciaganac brzuch i jest taki w miare miekki i jak tak gnitoe to tez sie chowa  mam nieregularne miesiaczki i nie mam juz 3 miesiace... wiec tak myslalam...

Gość gość
kiedy zaszłam w ciążę to pamiętam że brzuch zaczął się pojawiać powoli. Na początku był płaski potem dopiero tygodniami widziałam jak rośnie. i sama pamiętam jak stałam przed lustrem ipróbowałam go wciągnąć żeby sprawdzić czy się da. No i nie dało się. Za jasną cholere nie dało się go wciągnąć!

Gość gość
Nie bój się i idź do lekarza cuzm prędzej :P po testach to jest jedyna forma sprawdzenia ciąży. A lepiej teraz niż jeżeli ma być za późno!

Gość Kkkjakk
Umów się na wizytę u ginekologa lub lekarza który wykonuje usg bo niby ryzyko jakieś było ale te testy zupełnie temu zaprzeczają. Weź ze sobą chłopaka i w drogę! Lepiej prywatnie niż publicznie, zajmie Ci to parę minut i masz już potwierdzenie swoich obaw lub zaprzeczenie :)

Gość gość
Heh kochana, olej to. Zapytaj się połówki co sądzi na ten temat i razem ustalcie przebieg całości i czy była możliwość na zapłodnienie. + 4 testy negatywne to nie ma żadnej szansy na ciążę. Z mojej strony tyle. Wyluzuj :)))

Gość gość
nie jesteś na pewko :) luzik arbuzik sądzę że jest to bardzo nie realne w twojej sytuacji. no stress

Gość Adr1ann4
Widze ze temat całkiem popularny... A odpowiedź jest bardzo prosta - ciąży nie ma.

Gość K0Nick
Nie wiem co mogę Ci napisać... Szans na ciążę nie masz, brzuch w 6 tygodniu Ci na pewno nie wybębniło z tego powodu. Kup sobie coś na wzdęcia i po problemie. I czekaj na okres. Na pewno przyjdzie i po nim powinnaś nieco odetchnąć z ulgą. Pozdrawiam

Gość Julka850211
Nie powinnaś się bać ciąży. Ryzyko żadne tak na prawdę, a stres wiesz ze nie pomaga nam gdy chcemy dostać okres. A jak zaczniesz o tym zbyt bardzo myśleć to będziesz widzieć wszędzie objawy które nijak maja się do ciąży. A to łatwo pomylić przez stres. Powinnaś spędzić czas z ukochaną osoba/przyjaciółką, rozluźnić się, obejrzeć dobry film lub coś w tym stylu. Niech Cie twój chłopak weźmie do nowego miejsca, spędzcie ze sobą czas. Nie ma nic piękniejszego niż chwile spędzone w ramionach ukochanej osoby. Trzeba ją docenić bo potem jak się to traci to nie ma się nawet oparcia w takich momentach. Miłość jest najlepszym darem jaki można dostać. Teoretycznie też dziecko ma być tego owocem (ale to pogląd starych babć, teraz wystarczy mieć się przy sobie). A jeśli ciąża Ci przeszkadza to wiesz ze w każdej chwili masz możliwość się jej pozbyć. Chociaż w twoim przypadku to jest NA PEWNO zbędne :PP trzymaj się ciepło, i pamiętaj że nie masz nic w brzuszku :*

Gość Kaśk5
Hej! Czytam sobie twoja wypowiedź i komentarze, i jak myślisz? Tyle osób by sie myliło w sprawie ciąży w której nie jesteś? Bo na pewno w niej nie jesteś i mozesz odetchnąć. To tyle z mojej strony tak na prawdę. Jesli czujesz potrzebe pogadać o tym to sie odezwij :D

Gość Testmozezrobco
Zrób test. Wychodzi ze niby bedzie 7 tydzien. Czyli hormon beta hcg w tym 7 tygodniu jest juz na poziomie od 7TYSIĘCY DO 220 TYSIĘCY!!! Wiec zrób test! Testy wykrywają od 20 a nawet 10 (nie, nie tysięcy). Wiec sie przekonaj i tyle