Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szydzą ze mnie

Polecane posty

Gość gość

Prześmiewczo pewna osoba zwraca sie do mnie żartobliwie per Kryska (mam na imie całkiem inaczej),mnie to nie bawi,bo czuć w tym szyderstwo. Nie chcę się kłócic ponieważ muszę zostać w dobrych relacjach ,ponieważ jest to osoba współpracownik. Jak zareagować, odpowiedzieć, tak żeby nie sie nie pokłócić lub nie ciągnąc tematu chcąc obrócić to dalej w żart (niektórych to nakręca,a ja nie chcę brnąć). Ignorowanie nie pomaga jak do tej pory.Wiem ze obie opcje mogą przynieść skutki wręcz odwrotne. Chce zamkną temat sprawnie. Posze o rady

Gość gość
Powiedz jej na luzie, bez agresji w głosie "dlaczego nazywasz mnie tak dziwnie - Kryska", to jest jakaś złośliwość, zaczepka z twojej strony czy mam to uważać za próbę żartu? A co powiesz jak ja zacznę cie nazywać (i tu coś wymyśl co się mendzie nie spodoba)... jednak twój główny problem polega na tym że się boisz tej osoby i traktujesz jako kogoś lepszego do siebie, jakby nie to, to już dawno byś z tym skończyła

Gość gość
To Ty na nią/niego mów "jadźka", albo "boluś". Jeśli coś powie, to odpowiedz, że myślałaś, że lubi takie zmyślone imiona.

Gość gość
Jak Ci powie per "Kryska" Ty jej odpowiedz z usmiechem na ustach per "Maryśka" czy per "Zdziśka" itp. Czy tam "Edek z krainy kredek" ... I olej temat. Nie daj po sobie poznać, że Cie to uwiera bo wówczas takie osoby to nakręca. Jak zobaczy, że spływa to po Tobie jak po kaczce to zmieni obiekt zainteresowań.

Gość gość
w poradni zdrowia psychicznego przyjmują psychologowie-psychoterapeuci na nfz.