Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze opinie nt kary w domu za zachowanie w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

witam, chciałabym poznać wasze opinie czy karanie dziecka w domu za otrzymanie smutnej minki w przedszkolu za nie zjedzenie obiadu jest wg was ok? ja sądzę że za coś takiego nie warto absolutnie karać jakie jest wasze zdanie w tym temacie???

Gość gość
oczywiscie, ze nie

Gość gość
odbierając dziecko z przedszkola dziś byłam w szoku bo pewna matka planowała karę dla dzieciaka za smutna minke dla mnie to absurd. w życiu bym nie karala dziecka za coś tak mało istotnego. czekam jednak nadal na wasze opinie

Gość gość
po pierwsze dziecko już dostało karę w postaci smutnej minki więc dublowanie tego w domu jest bezsensu. A w ogóle to nie powinno sie karać dziecka za to ze nie zjadło! jedzenie ma być przyjemnością, nic na siłe!

Gość gość
Dokładnie, ta smutna minka to już jest kara- a przynajmniej komunikat dla dziecka że zrobiło źle. Sama co najwyżej rozmawiałam z dzieckiem o poważniejszych wykroczeniach, typu uderzenie kogoś, ale w przypadku przedszkolaka nie ma najmniejszego sensu karanie w domu za coś co zrobił w przedszkolu, nie wykształca w nim to żadnego mechanizmu wina-kara, bo za dużo czasu minęło. Zresztą, zwykle kiedy go odbierałam było już "po sprawie" jeśli coś narozrabiał, przeprosił panią czy koleżankę, posprzątał itd, czyli "po temacie". Ale fakt, jak czasami był wyjątkowo za coś chwalony to szliśmy do kawiarni na ciacho żeby to uczcić. A karanie za nie zjedzenie obiadu już w ogóle jakieś chore jest... co to za przewinienie?

Gość gość
Jak mozna karac za niezjedzenie obiadu??? Po pierwsze jak ty nie jestes glodna albo ci nie smakuje to tez w siebie nie wciskasz wiec czemu ribic to dziecku. Po drugie we mnievtez tak wciskali i jedzenie bylo dla mnie koszmarem a nie przyjemnoscia do tego moze gruba nie bylam ale szczupla tez nie.. ode mnie przedszkolanka by dostala ochrzan jeszcze za ta kare

Gość gość
ja oczywiście mam zdrowe podejście do tego tematu, uważam że ta tablica ze smutnymi i wesolymi minkami to też porażka pedagogiczna Pan z przedszkola bo dobry pedagog nie ucieka się do metod kija i marchewki. usłyszałam jak jedna z matek planowała karę i pogadanke za te smutna minke dla mnie to conajmniej dziwne dlatego chciałam zapytać was o zdanie