Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszopomocdziewczyny

Zanik okresu na tak dlugo? Pomocy, o co chodzi? :(

Polecane posty

Gość Proszopomocdziewczyny

Hej dziewczyny, juz nie wiem co ze soba robic, bardzo sie boje...a wiec tak od marca 2015 zalozylam sobie kalendarzyk i tam zapisuje miesiaczki. Cykle zawsze mialam 24( najkrocej)-30(najdluzej) 26 dzien byl najczestszym przypadkiem. Z moim chlopakiem wspolzylam pierwszy raz 23 stycznia, oczywiscie z zabezpieczeniem i bylo to 19 dni po okresie ( kalendarzyk wskazal dni bezplodne ), chlopak doszedl ale przed tym wyszedl odrazu ze mnie. Drugi stosunek odbylam z nim 5 marca, byl to 1 dzien po okresie ( takze wskazywalo to dni bezplodne ), oczywiscie w zabezpieczeniu, lecz chlopak nie doszedl bo za bardzo mnie bolalo i przestalismy. Dodam, ze ja mam 18 lat, on 20, jest to moj pierwszy chlopak z ktorym wspolzylam. Jeszcze dodam, ze od ok. dwoch tygodni cwicze, od ok. ponad tygodnia biore chrom w tabletkach i w pon ( 4 kwietnia ) zrobilam u kosmetyczki kolczyk w pepku ( nie wiem czy ma to jakies znaczenie ), okres powinnam dostac 31 marca, wiec spoznia mi sie juz 8 dni teraz mam lekkie bole w podbrzuszu i nie wiem czy to jest spowodowane tym kolczykiem czy cos ze mna nie tak...czy ktoras z was tak miala? Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co sie dzieje i czy ktoras miala az tak dlugo zanik okresu? Czy to wgl normalne, ze tak dlugo? :( Dodam, ze ok.15:30 mierzylam temp. w pochwie i mam 37,5. Co to znaczy? No i sie oczywiscie bardzo stresuje...tym, ze nie mam okresu i tym, ze w maju pisze mature. Wczoraj ze stresu, az telepaly mi sie nogi na sama mysl o ciazy :(

Gość dziewczynyproszeopomoc
Prosze o pomoc :(

Gość gość
Bardzo chcę Ci pomóc, wesprzeć i pogadać. Czekam: kontakt@netporadnia.pl lub tel. 586915915

Gość gość
8 dni to nie jest długo. Sama piszesz, że zapisujesz swoje cykle około roku i trwają one od 24 do 30 dni. To znaczy, że nie masz uregulowanych cykli i wahania mogą się zdarzyć, to nic dziwnego, zwłaszcza w tym wieku. To raz. Dwa, to to, że z tego względu na Twoim miejscu nie polegałabym na liczeniu dni płodnych i niepłodnych. Z powodu niereguralnych cykli nie jesteś w stanie określić kiedy jesteś płodna. Zrób test ciążowy, będziesz wiedziała. A jak wszystko jest ok to idź do gina po tabletki, albo zabezpieczajcie się też inaczej oprócz prezerwatyw np. globulkami. Ps. Seks przerywany to nie metoda antykoncepcyjna :-P facet zawsze trochę ejakuluje zanim się "spuści" i tam też są plemniki. Powodzenia.

Czyli cykle 24-30 tez sa nie regularne? Bo czytalam, ze to niby jakas norma...co do chlopaka, to zawsze uprawiamy seks w prezerwatywie. A co do okresu, to juz 9 dn go nie mam...jeszcze jest rano, ale watpie ze bedzie on pozniej :( Co do osoby powyzej- a czy moglabysmy tutaj pogadac? Bo korzystam z email'a mojego chlopaka :(

Gość gość
Masz stresa zwiazanego z matura teraz doszedl stres zwiazany z niby ciaza i taki jest powód braku okresu. Przyjdzie. Pij melise przestan sie martwic ucz sie a sie na pewnoe pojawi.

Gość gość
Odchudzasz sie i cwiczysz, a to bardzo moze zmienic rytm kobiecy. Dla swistego spokoju zrob test ale ja mam 99% pewnosci, ze nie jestes w ciazy. Spozywasz chrom - wszelkie ingerencje w gospodarke mineralna organizmu moga odbijac sie na cyklu wiec ja bym sie nie nakrecala. A jesli chodzi o zabezpieczenie to gratuluje- i mowie tu powaznie - masz glowe, zapisujesz sobie miesiaczki wyliczasz nieplodne i plodne i stosujecie stosunek przerywany. To wbrew obiegowej opinii dosc bezpieczna metoda i nie ma skutkow ubocznych jak przy braniu tabletek. Ja taka metode stosowalam 6 lat. Zrob test i sie nie denerwuj:-)

Bardzo dziekuje za odpowiedzi, test zrobie jutro bo przyjezdza moj chlopak, mam nadzieje, ze wynik bedzie negatywny, bo bardzo sie stresuje tym wszystkim...okresu niestety nie dostalam do tej pory :(

Tutaj jest moje miesiaczkowanie: 29 marzec 2015- okres trwal 5 dni 28 kwiecien 2015- okres trwal 6 dni 30 maj 2015- okres trwal 5 dni 30 czerwiec 2015- okres trwal 5 dni 31 lipiec 2015- okres trwal 5 dni 29 sierpien 2015- okres trwal 5 dni 28 wrzesien 2015- okres trwal 5 dni 28 pazdziernik 2015- okres trwal 5 dni 26 listopad 2015- okres trwal 5 dni 31 grudzien 2015- okres trwal 5 dni 23 styczen 2016- pierwsze wspolzycie 29 styczen 2016- okres trwal 5 dni 29 luty 2016- okres trwal 5 dni 5 marzec- drugie wspolzycie, ktore bylo dzien po skonczeniu okresu 31 marzec 2016 ( tak mi wskazal kalendarzyk okres )

A co do moich cwiczen to staram sie jesc normalnie, po prostu sama dla siebie postanowilam sie poruszac. Wydawalo mi sie tez ze to moze byc spowodowane tym chromem w tabletkach, ktory biore tak naprawde od nie dawna, ale nic takiego nie wyczytalam, zeby to moglo zaburzyc normy miesiaczkowania :(

Ma ktos jeszcze jakies rady? Okres do tej pory mi sie nie pojawil :(

Gość gość
Idz do lekarza, rozne sa powody braku miesiaczki: stres, ciaza,choroby...lepiej niech cie lekarz przebada...