Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąka selfraising

Polecane posty

Gość gość

nie mialam czasu by przeszukac cale tesco by znalezc normalna make, byly rozne rodzaje ale tylko self-raising, zatem czy do takiej maki musze/powinnam dodac jeszcze np sode oczyszcz, czy wiecej proszku do pieczenia? ile mniej wiecej wychodzi to na szklanke? (np z przepisu 2 szklanki maki, lyzeczka p.d.p , lyzeczka sody ocz. to po prostu 2 szklanki maki samorosnacej i tyle? )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nikt tu (w UK) nie piecze???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
taka maka jest tez w holandii iszczerze mowiac przy pieczeniu nie widze roznicy ze zwykla.daje tyle samo proszku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to znaczy, do tej maki dodajesz jeszcze normalnie jak w przepisie proszek? ja kiedys dalam za duzo normlanie proszku i taki posmak tektury mialo ciasto, takie dziwne na jezyku, jak w niektorych daniach orientalnych. teraz sie boje, ze dodajac do tej maki przesadze znowu i tylko ciasto zmarnuje :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do takiej mąki nie dodajesz żadnych proszków ani sody oczyszczonej czy soli ( jak dodasz to ciastobędzie za gorzkie). W niej już są potrzebne składniki dlatego nazywa się self-rising.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie juz sie nie dodaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×