Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość11111111

wymioty u dziecka

Polecane posty

Gość gość11111111

Witam. Może ktoś mi tu coś doradzi bo już nie wiem co robić. Wczoraj przez jakieś 4 godziny moja 4 letnia córka wymiotowała po każdym nawet najmniejszym łyczku wody. Wymioty zaczęły się nagle bo od rana była normalna, bawiła się, jadła.. Około 18 zasnęła i z małymi przerwami na picie spała do 8 rano( już nie wymiotowała). Rano wstała normalnie, wypiła 2 małe kubeczki herbaty rumiankowej, zjadła krakersa a teraz znowu leży i mówi że chce spać.. Mówi że czuje się dobrze ale chce jej się spać. Ale po tylu godzinach snu powinna być już raczej wyspana. Co o tym sądzicie? Pędzić z nią do lekarza czy jeszcze poczekać?

Gość gość
jest osłabiona, wiec chce spac, musi wypoczywać, a ty się nie dziw trudno radzić czy do lekarza, jeśli to jelitówka i poje teraz normalnie + elektrolity to może niech odpocznie w domu, ale jeśli działoby się źle nadal to wybierz się, bo może to coś innego

Gość gość
koniecznie musisz ja lepiej nawodnic i to nie sama woda ale tez elektrolitami, bo organizm ich potrzebuje do skutecznego i szybkiego nawodnienia, mozesz podac Orsalit drink, sama go stosuje u dzieci wiec widze ze jest skuteczny, a poza tym dobrze smakuje dzieciom, wiec pewnie nie bedzie problemu aby go corka wypila, a to wazne!

Gość gość
Jak dziecko jest ospałe, nie sika, ma sucho w ustach i po naciśnięciu paznokcia u ręki jego kolor powoli wraca do normy to nie ma na co czekać. Są to objawy odwodnienia, zapamiętaj. Kup orsalit nutris i włóż go do domowej apteczki, płyn szybko uzupełnia niedobór wody i elektrolitów. Jego dużym plusem jest dobry owocowy smak i białko które wzmacnia.