Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co polecacie ze Spara, Netto i Aldiego?

Polecane posty

Gość gość

Było już dużo tematów o Biedronce, Lidlu, Kauflandzie, itp. to teraz może popiszmy o innych dyskontach. Co powiecie o sklepach Spar, Netto i Aldi? Co polecacie? Co odradzacie?

Gość gość
Halo??? Nikt nie robi nigdzie indziej zakupów? Wszyscy w Biedronce i Lidlu?

Gość gość
Z Aldi polecam czekoladę mleczna z migdałami. Duża 200 g ok 6.50. Oraz takie marcepanowe ciastka z wiśnia za ok 11 zł. Proszek do prania una za ok 30 zł jest w porządku. I maja dobre owoce. Ja np uwielbiam ich kiwi. Czasem są po 45 gr za sztukę. Tak myślę co jeszcze jest fajnego. Lody na patyku ala magnum po 1,70. Sporo mają fajnych produktów.

Gość gość
U mnie w mieście nie ma żadnego z tych sklepów. :D

Gość gość
Aldi koncern niemiecki

Gość gość
w netto śliwki w czekoladzie dobrosz

Gość gość
Aldi-bułka tarta(z chleba pszennego haha),tłuszcz twardy roślinny do smażenia (cos typu planta w 1kg opakowaniach),mój ulubiony gruby makaron szpecle po polsku chyba lane kluski,drożdże w proszku,mrożony koperek,pietruszka,czosnek,zioła -ekstra sprawa.Różne inne rzeczy ale na szybko nie potrafię sobie nic przypomniec

Gość gość
Sparu czy Spara(nie wiem jak sie to pisze)u mnie w okolicy brak.W netto nie mam ulubionych produktów

Gość gość
W alei klej do protez

Gość gość
Up! Piszcie!

Gość gość
Ja od siebie dodam z Aldi: - soki z chlodni w butelkach (zwykla pomarancza i czerwona pomarancza) - smoothies z chlodni (4 smaki) - jogurty greckie w 4 paku np. brzoskwiniowe (sa o wiele slodsze niz zwyklych firm na naszym rynku, nie czuc tego kwasu) - jogurt straciatella w wielkim kilogramowym kuble z uchwytem - chusteczki Vibelle (moga byc, ale sklad szalu nie robi) Ciekawi mnie chemia Akuta, ale nie probowalam, tylko kojarze marke, bo czesto Polacy ja przywoza do sklepikow z chemia niemiecka. Slyszalam tez wiele dobrego o lodach w takich dlugich kartonach, w ktorych sa 4 kubeczki z bardzo oryginalnymi smakami, ale nigdy nie moglam kupic, bo nie dowiozlabym do domu (mam daleko ten sklep). Widzialam tez duzo fajnych akcesoriow do sprzatania, podobnych do tych z Lidla (rozne magiczne scierki itd.) Piszcie, bo dobry temat!!! :)

Gość gość
Teraz mam niedaleko Netto, ale jeszcze nie bylam. Moze ktos cos stamtad poleci?

Gość gość
Aaa, jeszcze mi sie przypomnialo z Aldi: - cieple slodkie ciastka nadziewane owocami lub budyniem (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa? chodzi o te prostokonty i rozki jakby smazone z rzedem rownolegluch naciec u gory) takie jak w Lidlu, tylko zupelnie inne smaki niz te z Lidla i troche mniejszy wybor, ale bardzo smaczne; inne slodkie bulki takie bardziej tradycyjne tez sa ok

Gość gość
czy w naszych netto jest dunskie mleko kakaowe?

Gość gość
Ją z Aldiego polecę mus jabłkowy w małych kubeczkach, sprzedawany jako kilkupak (chyba 6 czy 8 sztuk w jednym). Świetna przekąska dla dzieci i nie tylko. Niezłe smoothies. W Netto jest niezły twaróg, jogurt grecki firmy Maluta, makaron z pszenicy durum. Dobre są też ich wilgotne chusteczki.

Gość gość
Tak jogurt grecki Maluta z Netto jest ok. Serek capresi tez jest tani i ok