Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża,Szczęśliwa Mamusia!

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Jestem pełna ekscytacji z racji,że zostanę mamą! Starałam się z narzeczonym 5 miesięcy i udało się! Jestem w 9 tygodniu ciąży i non stop siedzę na internecie i przeglądam jak moja fasolka się rozwija. Słuchajcie czy stereotypy,że jeżeli je się w ciąży więcej słonego i się nie wymiotuje to oznaka,że będzie chłopiec? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź :)))) przyszła mama Sandra :)

Gość gość
Jedzenie nie zawsze to zwiastuje :) Choć ja miałam ochotę na kwaśne i jest chłopiec :) Gratuluję ciąży :) a o jakiej płci skrycie marzysz? ja jestem w 22 t.c. :)

Gość gość
Dziekuję za odpowiedź. :)!! Marzy Nam się chłopiec, ale jeżeli będzie dziewczynka też oczywiście będziemy się cieszyć. Jednak fajnie byłoby mieć parkę począwszy od chłopca a później młodsza siostrzyczka. Również gratuluję zajścia w ciąże! :) Zauważyłam też,że strasznie dużo jem, podobno to kolejny zwiastun chłopca.. no ale nie ma co robić sobie nadziei chyba hm?

Gość gość
nie mam pojęcia, ja chciałam dziewcyznke a mam chlopca :) ale jak sie po kilku dniach przyzwyczaiłam to pokochałam i ciesze sie teraz ze to chlopiec. kocham chlopczyka :) ja o plci wstepnie dowiedziałam sie w 12 t.c. a potwierdzone w 20 t.c. :)

Gość gość
Ja czekam za listem od położnej i na spotkanie z Nią, może ona mi powie coś więcej. Miewałaś zawroty głowy i duszności? Nie wiem czy to normalne czy poinformować ją o tym. Ja już bym chciała wiedzieć kto to będzie :)))) !!

Gość gość
zawroty głowy tak :) musze zmykac, jutro powinnam tu zajrzec :) trzymaj sie Ty i maluch. Dziewcyznka tez bylab super :)

Gość gość
Dziecko drogie,gratuluje Ci zajscia w ciaze ale to nie znaczy ze bedziesz mamusia......life is brutal niestety.

Gość gośćola
ja nie wierze w stereotypy, gratuluje ciąży :) tez staralam sie troche i w koncu nosze pod serduszkiem naszego wymarzonego synusia :) jestem w 26 t.c. :) radze Ci nie napalac sie na plec dziecka bo gdy bedzie inna niz chcesz mozesz byc zawiedziona a po co skoro mozna oczekiwac dzidziusia i z radoscia przyjac informacje o plci :)

Gość gość
Masz racje, lepiej się nie napalać na płeć dziecka, ale zawsze w naszej podświadomości krąży wymarzona płeć dziecka. Dziękuje za gratulacje i również cieszę się z Waszych sukcesów! :) Co to ma znaczyć,że nie zostane mamą? Wyjaśnij. Takie nieprzyjemne słowa proszę kieruj na innym forum bo możesz kogoś urazić.

Gość gość
To znaczy ze narazie jestes w ciazy....ale rozne rzeczy mogasie zdarzyc....sa poronienia,porody przedwczesne,obumarcia....czego bron Boze Ci nie zycze.

Gość gość
Jak widze ze ktos sie stara o dziecko z narzeczonym to krew mnie zalewa ... Moze pierwsze slub a potem dzieci??

Gość gość
17.11 a co ci to przeszkadza? Jeśli oboje chcą dziecka a nie chcą ślubu to gdzie problem? Gratuluję przyszłym mamusiom!

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
Masz wielkie szczęście zazdroszcze Twojemu dziecku. Moje niestety jest wpadką pomimo że się zabezpieczaliśmy i urodze to biedactwo i będzie żyć w biedzie tak jak ja. Masakra :( Nawet nie stać mnie na wyprawkę, ja się muszę wysterylizować, żeby nie niszczyć innym życia. Jest tyle kobiet które starają się o dziecko i nic, a ja wpadłam a nie chciałam. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie :( Szkoda, że nie zaznam jak to być szczęśliwą mamusią, za to będę patrzeć jak dziecko chodzi w szmatach i głoduje przez moją głupotę... żałuje że się urodziłam płodna. Gdybym mogła oddałabym ten dar innej kobiecie...

Gość gość
Gościu wyżej nawet nie pisz takich rzeczy. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile takie dziecko da ci szczęścia. Ja 9 długich lat nie mogłam zajść w ciążę. Ile wylanych łez, ile żalu i pretensji do Boga to tylko ja wiem i mój mąż. Oddałabym wtedy wszystko żeby mięc dziecko. Udało się dopiero in vitro. To dziecko jest chyba najbardziej wyczekiwanym, wymodlonym maluchem na świecie. Masz dziewczyno szczęście ze jesteś w ciąży. Jeszcze kiedyś mam nadzieje ze to zrozumiesz.

Gość gość
Nie dopuszczam do siebie nawet takiej myśli jak poronienie,bądź obumarcie więc nie chce słyszeć nawet na ten temat i nie potrzebnie się denerwować. Ślub? Owszem będzie ale taki jaki ja sobie wymarzyłam, by moja pociecha podawała Nam obrączki. To czy zapragnęłam dziecka przed ślubem nie oznacza,że jestem złą osobą,czy też będę złą matką. Proszę nie oceniać z góry,to jest indywidualna decyzja. Reszcie bardzo dziękuję za mobilizacje. Z drugiej strony, naprawde nie martw się, gdy dzidzia się urodzi wszystko napewno się ułoży i odwróci się Twoje życie o 180stopni. Dar jaki otrzymałaś jest cudowny,nawet jeżeli jest to ''wpadka'' to nie oznacza,że nie pokochasz tego dziecka,które nosisz pod swoim serduszkiem przez 9miesiecy. Uśmiechnij się, jest wiele mam,które napewno Ci kibicują, ja też w nich jestem! Są teraz różne fundacje do których może warto się zgłosić o pomoc? a jak nie to możemy zorganizować jakąś akcje i zbadamy czy większość ludzi ma ciepłe serduszka tak jak my. :)))

Gość gość
u mnie wszystkie zabobony sie sprawdily i mam corke

Gość gość
Gratuluje córeczki :))!