Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaluje ze namawialam syna do zabawy z przyglupim kolega

Polecane posty

Gość gość

Syn ma niespełna 6 lat. w zerowce ma kolege ktory ma skonczone 7 lat i obaj ida do 1 klasy i chcialam zeby bardziej sie z nim zaprzyjaznil. niemal na siłę to namawialam do zabawy i kontaktów z tym kolega. dziś spędziłam z tym chłopcem i jego mama popołudnie bo do nas przyjechali i żałuję ze tak bardzo nalegalam na te kontakty. ten chłopiec jest po prostu głupi. po rozmowie z matką wiem po kim to ma. myślałam, że on jest nieśmiały, ale on jest tępy :( Wiem ze to brzydko określić tak dziecko, ale to prawda... chłopiec w wieku 7 lat nie potrafi powiedzieć ile ma lat, nie wie ile to 2, nie umie się sam ubrać, nie potrafi sam zjeść, nie kojarzy takich najprostszych rzeczy-wie ze ma wujka, ale nie wie jak wujek ma na imię, nie zna miejscowości w której mieszka-choć mieszka tu od urodzenia... ale matka po podstawówce zaszła w 1 ciążę, potem w kilka kolejnych-mają 4 dzieci. Z kobieta nie można o niczym porozmawiać, nie zna się na niczym poza gotowaniem... próbowałam zagaic na temat przeczytanych książek, muzyki, historii i nic :(

Gość gość
W czym problem? Przecież nie łączysz rodzin a tylko zaprosiłaś raz jakiegoś kolegę. Kontakty można zacieśniać a można je i osłabiać. Jeśli coś jest nie tak, to wybiera się to drugie. Dzieci pójdą do szkoły, będą miały mnóstwo nowych kolegów i same zadecydują z kim chcą się trzymać. Ty i tak na to nie będziesz miała wpływu. Na przyszłość po prostu za dużo nie manipuluj przy znajomościach a jeśli zależy ci na jakichś dla syna, to rób lepszy wywiad. :D

Gość gość
A dlaczego nalegałaś na kontakty akurat z tym kolegą?

Gość gość
Ale czegoś nie rozumiem... Jakim cudem zaprosiłaś tę kobietę w ciemno do siebie nie rozmawiając z nią wcześniej? Nie widywałaś dotąd tej kobiety choćby przy odbieraniu dzieci z zajęć, nie widziałaś tego chłopca? Przecież gdyby tak było to skrajny prymitywizm graniczący z upośledzeniem łatwo zauważyć. Oj, to chyba niedorobiona prowokacja.

Gość gość
Zaprosiłaś obcą kobietę i próbowałaś zagaić o ...historii?! Wiesz,ja skończyłam historię, jestem nauczycielką w LO, co roku szykuję młodzież do ogólnopolskich konkursów, historia to moje autentyczne hobby i nigdy nie zagajam,nawet znajomych matek, do dyskusji o historii...

Gość gość
Ze lubi gotowac to juz glupia i kontakty z nią to źle. Tylko taki argument?? Ja mam znajomą tez tylko ledwo gimnazjum skonczyla poszla do zawodówki nie skonczyla jej. Balowala , bawila sie. Wyszla za mąż jakos po 20 roku zycia urodziła dwóch synów i od zawsze uwielbiala gotowac. Teraz założyła własną firmę gotuje. Naprawde dobrze zarabia. Kiedys mówiła ze gotowala na 46 osób katering na imprezę, sama, dala rade. Ma mnóstwo zamówień i daje radei zarabia. Szkola jej nie potrzebna wystarczyla pasja.

Gość gość
Hahaha o książkach i historii na pierwszej randce też tak męża maglowałaś??!Ja strasznie nie lubię jak ludzie których ledwo znam próbują błyszczeć i robią wywody na temat polityki.

Gość gość
nie rozmawiałam z nia wcześniej, bo kontakty ograniczaly się do dzień dobry. Raz ja spotkałam na spacerze to też zamienilysmy 2 zdania ze ładna pogoda i fajnego mamy psa. ot taki zdawkowy kontakt bo nie było okazji do rozmowy. nie robiłam wywodów o polityce bo na takie tematy w ogole nie rozmawiam. siedzieli u nas 3 godziny więc próbowałam zacząć rozmowę. A to o książkach, a to że dzieciaki były na wycieczce tu i tu i historia tego miejsca to jest ciekawa... ale ona książek nie czyta, a od synka wie ze byli w mc Donaldzie i jadł frytki bo był bardzo głodny... Żałuję ze namawialam syna aby się z tym chłopcem bawił. jego matka co drugie słowo to kur..., pi... A ja chciałam żeby mały miał kolegę w 1 klasie bo będzie najmlodszy-jedyny 6 latek. Ale już wiem czemu mówił ze nie lubi się bawić z tym chlopcem-bo to taki prymityw, zresztą wiadomo po kim ma. A żałuję bo mamusia już się wprosila na przyszły tydzień i to najwyraźniej taki typ ze jak raz zaprosisz to ciężko się jej pozbyć :(

Gość gość
Albo to prowo, albo autorka jest jeszcze głupsza od opisywanych osób.