Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majkaa44

24 lata i worki pod oczami jak u babci, dolina łez

Polecane posty

Cześć, Dziewczyny, Od dłuższego czasu (kilka lat) mam spory problem z "workami" pod oczami (zdjęcie na dole). Mam 24 lata, a moja dolina łez jest widoczna jak u kobiety po 50-tce. Wydaje mi się, że także linia idąca od kącika nosa jest pogłębiona bardziej niż powinna. Żaden z wypróbowanych przeze mnie sposobów nie pomógł i nie da się tego ukryć pod żadnym makijażem. Kilka faktów: - byłam z tym u dermatologa, który mnie odesłał do okulisty, - okulista przepisał mi krople do oczu, które nawet przy dłuższym stosowaniu nie pomogły, - nie mam problemów z hormonami, ani żadnej alergii, wszystkie badania są w porządku, - nie biorę żadnych leków, - tabletki przeciw "zatrzymywaniu wody w organizmie" nie pomogły, - nie palę, alkohol piję sporadycznie, - piję zieloną herbatę i dużo wody, - zdrowo się odżywiam i uprawiam sport, - śpię wystarczającą ilość czasu i nie mam stresowego trybu życia, - nie straciłam wagi w krótkim okresie czasu, - nie spędzam dużo czasu przed ekranem, a jak już spędzam to zakładam okulary zerówki do komputera, - zakrapiam oczy, - okłady z herbatek/ogórków/innych nie pomagają, zimne łyżki tylko chwilowo, - stosowałam już chyba wszystkie polecane kremy i inne specyfiki (z głową) - zero poprawy, - nie jest to problem genetyczny - ani rodzice w swoim wieku nie mają tego problemu, - byłam kilka razy u kosmetyczki na masażu limfatycznym twarzy, poprawa była minimalna, - od dłuższego czasu (~2 miesiące) staram się codziennie wykonywać masaż twarzy Tanaka ale nie widzę poprawy. Czy któraś z Was miała podobny problem? Jak sobie z tym poradziłyście? Każda wskazówka jest dla mnie dobra. Nie chciałabym już w tym wieku zaczynać pakować pieniądze w "twardsze rozwiązania".. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :) Majka http://wrzucaj.net/image/RP0no

Gość gość
No nie to nie jest normalny objaw. Moze cos z watroba albo krazeniem limfatycznym?

Gość gość
up :)