Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje porady..

Polecane posty

Gość gość

witam, nie mogę spać ponieważ dręczy mnie pewna sprawa i potrzebuje porady osoby/osób postronnych.. odkąd tylko zaczęłam chodzić do zawodówki i na praktyki zawodowe, każdy chciał tylko ode mnie wyciągnąć jak najwięcej kasy, oczywiście to moja rodzina była, nawet jak zarabiałam 120zł na miesiąc,i nigdy tak naprawdę nie stać mnie było na jakieś fajne ciuchy czy głupi kosmetyk, chodziłam w takim niezbyt ładnych ubraniach i było mi wstyd z tego powodu..

Gość gość
dokończenie : moi rodzice mają kredyt hipoteczny i wgl sporo rachunków, a ja i moi bracia nie mieszkamy już z rodzicami.. jeden mieszka ze swoją rodziną i od niedawna pracuje w Niemczech więc jakoś mu się wiedzie, drugi za to.. No tu jest mój problem .. wyprowadził sie ze swoją dziewczyną i jej córką tam, gdzie jest jej rodzinne miasto, wynajęli mieszkanie, ponieważ mój tata nie tolerował lenistwa tej dziewczyny, która pomimo że tam mieszkała to może z początku pomagała a potem wszystko olewała bo niby taką ciężką pracę miała (w sklepie spożywzym).. i miała w du.pie to że moze moja mama też chodzi do pracy i też nie leży tam, a kasa sama wpada.. i tata kazał jej się wyprowadzić więc mój brat poszedł za nią.. jej rodzice są okropni, piją obydwoje i wgl ta dziewczyna wpadła z jakims chłopakiem i ma teraz córeczkę kilkuletnią, ale jej rodzice są bardzo niezadowoleniu z tego i ogólnie bardzo się cieszą ze ona z nimi nie mieszka i powiedzieli jej że juz może wcale nie wracać (po tym, jak wyprowadzili się od moich rodziców chwilę u nich mieszkali zanim znalezli mieszkanie i dlatego).. Ja też długo nie mogłam znalezc pracy, mieszkam z narzeczonym i nam było ciężko nie mogliśmy tak naprawdę sobie na nic pozwolić.. no załapałam sie u mamy w pracy, potem kolezanka pow ze u niej jest wlne miejsce w sklepie z kosmetykami i rzeczywiscie bylo super, no i zarobilam sobie tam troche grosza, bo przelozona mojej kierowniczki kazala jej zwolnic mnie i jeszcze jedna dziewczyne..

Gość gość
no i mój problem polega na tym, że no dostałam tą pensję i wgl coś mogę zaplanować sobie z narzeczonym, opłacić resztę prawka czy pooddawać po prostu pieniądze które od kogos pozyczylam choc tego nie było duzzo.. a mój brat oczywiście jak sie dowiedzial ze mam troche pieniedzy, to wczoraj dzwonil i sie pytal czy bym nie splacila mu dlugu u ciotki, jak bede swoj dług oddawac ( ja mam 50 zł on ma 100), ja powiedziałam no dobra , tylko w miar e mozliwosci mi oddaj tą kasę czy coś.. a on nie dosć że chcial zebym mu to u ciotki splacila, to jeszcze zebym mu pozyczyla 100 zł (co dzień później zmieniło się na 200)... i niby mam mu juz jutro wyslac od narzeczonego z konta, na które bym to wplacila, bo mają w tym samym banku konto.. a na dodatek chcial zebym sprzeciwila sie narzeczonemu i przyjevhala pociagiem dzis czyli w sobote bo dawno sie nie widzieismy i wgl..no ok, a gdzie w tym wszystkim moje potrzeby? ja moze nie otrzebuje sie ubierac jesc pic .. wkurza mnie to bardzo, tym bardziej ze moj brat od tego tyg dopiero pracuje a minal ponad miesiac odkad sie wyprowadzili.. a najlepsze jest to ze kupil telefon z pieniedzy na czyns a chcial zebym ja przyjechala z kasa dla niego zeby jego dziewczyna sie nie dowiedziala.. moj narzeczony sie nie zgodzil zebym pojechala bo sie martwi o mnie.. ale ja juz nie mam sil zyc i pracować tylko poto zeby ktos ode mnie wyciagal te pieniadze :(:(:( prosze o pomoc co mam zrobic, czy pozyczyc mu te pieniadze (200zł) czy tylko 100 zł albo wcale? boje sie ze sie obrazi ale ja tez bym chciala w koncu zrobic cos dla siebie isc do lekarza zbadac sie, do okulisty tez powinnam isc bo mam bardzo slaby wzrok i wgl mój stan zdrowia pozostawia wiele do życzenia.. :(:( a poza tym nie dokłada sie do abonamentu i na zmiane ja z mama placimy, bo mamy taką powiazaną ofertę i mnie boli ze mama ma tyle problemów z ich powodu