Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka rasa psa gdy planuje się dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy kupić pieska. Zastanawiamy się nad dwoma rasami -Golden lub labrador. Za 2-3 lata planujemy tez dziecko. Może są wśród Was posiadaczki któreś rasy... Jak wygląda ich stosunek do dziecka czy łatwo można je przyzwyczaić do zasad itp.

Gość gość
No i jaki ,,kolor" lepiej wybrać ? W domu nigdy nie miałam zwierząt (oprócz rybek). Mieliśmy psa u dziadka. Był to owczarek niemiecki, ale poczuł alkohol od człowieka i rzucił się na niego. Na szczęście nic się nie stało. Ale moja ciocia miała cudownego psa. Byłam jedynym dzieckiem w rodzinie, a psina opiekowała się mną. Jak uczyłam się chodzić to mnie pilnowała, nawet leżałam w jego poslaniu i przepychaliśmy się. Dlatego chciałabym żeby nasze dziecko też wychowała się z psem

Gość gość
Kup bokserkę

Gość gość
Ja mam kundelki ze schroniska wychowują sie razem z dzieckiem.

Gość gość
pytanie nr 1 mieszkasz w bloku czy masz dom ??

Gość gość
Mamy dom.

Gość gość
Golden ret riwier kolor nie ma znaczenia będzie sie lenił jak cholera wiec licz sie z codziennym odkurzaniem i pożegnaj sie z czarna odzieżą , a jak chcesz pupilka nie leniącego sie to york

Gość gość
Weź labradora.

Gość gość
Nie chce ciągle szczekajacego psa jakim jest york

Gość gość
Alaskan malamute,

Gość gość
Był już tu podobny temat labradory do przyglupie psy, łatwo tyja, na spacerze ciągną za smycz i tylko szukają okazji żeby coś zjeść

Gość gość
tylko przygłup może napisać, że labradory to głupie psy:O

Gość gość
Goldenki są rodzinne, kochaja dzieci, osoby starsze i sa łagodne ☺

Gość gość
Sznaucer miniatura albo srednie, super psy

Gość gość
nie ma głupich psów, są tylko głupi właściciele

Gość gość
Golden ret riwier kolor nie ma znaczenia będzie sie lenił jak cholera xxx nie "lenił" tylko LINIAŁ wieśniaro!

Gość gość
My wzielismy Cane corso jak corka miala dwa lata.Doradzam ci suke ma duzo wiecej cierpliwosci do dzieci, niz pies.dziewczyny dogaduja sie robia czesto to samo,pies pilnuje córki, bawia sie ale zdarzaja sie tez upadki czy podgryzanie przez psa bo pies chce sie bawic jak to młody. U nas bylo najpierw dziecko potem pies, jak zrobisz na odwrot pies moze czuc sie panem domu bo byl pierwszy ale nie wiem czy zawsze tak jest. wczesniej w domu byl golden retriver tez dobry pies dla dzieci tylko on byl juz stary nie bawil sie z dziecmi duzo lezal itd.choc corka byla mala jak zdechl do dzis go wspomina. jedyny szkopuł jest z linieniem :) teraz na wiosne byla tragedia myslalam ze wyrzuce psa do budy :P ma czarna krótka sierść jak nie odkurzyłam jeden dzien na mojej białej podlodze byl czarny dywan.na szczescie mineło.Wiem ze goldeny tez duzo zrzucaja ale bardziej takie kłebki długiej siersci moja gubi czarne igielki dla mnie to najwieksze utrapienie jeszcze jak jest calkiem male dziecko raczkujące akurat to nie wyobrazam sobie tego.

Gość gość
No to dogadamy się bo ja też gubię włosy jak szalona haha. Jestem alergiczką. Na sierść równiez, ale moja koleżanka ma labradora i nic mi się nie dzieje. Zresztą i tak biorę tabletki.

Gość gość
mam goldena. plusy: jest milusi i nigdy nie ugryzie taka przytulanka. minusy: musi codziennie deszcz nie deszcz miec po dwa spacery godzinne, wszedzie lata jego siersc, glosno bardzo szczeka tak jabky huczal, ok 12 razy na dzien zamiatam bo piach leci z jego siersci, bardzo ciagnie smycz i ciezko go utrzymac na niej, je wszystko i nie zje sie spokojnie bo siedzi blisko i tak dlugo patrzy az nie skonczysz jest, ciagle sapie z otwarta buzia i lize sie i glosno mlaszcze w nocy- potrafi tak ok godziny mlaskac.

Gość gość
Golden. Znajomy ma suczkę, która wychowała się jako szczeniak z dwójką dzieci a potem jeszcze pojawiła się kolejna dwójka. Niania idealna.

Gość gość
husky. to mądre i łagodne psy o trochę kocim charakterze-są niezależne. ale są bardzo łagodne, nie upadają, muszą mieć dużo ruchu. mamy 2 i wspaniałe się wychowują z dzieckiem.

Gość gość
Wy niektóre to jesteście mądre inaczej czy co? Autorka pisze wyraźnie, że wybiera spomiędzy dwóch ras, a Wy jej sto innych polecacie, które jej nie interesują.

Gość gość
Goldena. Labradory sa po prostu brzydkie, taka beka na lapach. Goldeny sa o wiele ladniejsze, maja wdziek. A i jedne i drugie to takie stworzenia psopodobne :D bo prawdziwych psich cech maja malo ;-)

Gość gość
taak za to mają mnóstwo cech kocich, nie?

Gość gość
gość dziś mam goldena. plusy: jest milusi i nigdy nie ugryzie taka przytulanka. minusy: musi codziennie deszcz nie deszcz miec po dwa spacery godzinne, wszedzie lata jego siersc, glosno bardzo szczeka tak jabky huczal, ok 12 razy na dzien zamiatam bo piach leci z jego siersci, bardzo ciagnie smycz i ciezko go utrzymac na niej, je wszystko i nie zje sie spokojnie bo siedzi blisko i tak dlugo patrzy az nie skonczysz jest, ciagle sapie z otwarta buzia i lize sie i glosno mlaszcze w nocy- potrafi tak ok godziny mlaskac. x x po dwa spacery dziennie? tylko? no ja minimum cztery razy dziennie wychodzę, dwa razy dla psa to za mało

Gość gość
Lenił :D no padłam :D

Gość gość
po dwa spacery godzinne, czyli 2 razy po godzinie musi się wybiegac, inne spacery mogą trwać krócej, czy wam wszystko tak trzeba tłumaczyć, jak baba krowie na miedzy?

Gość gość
"taak za to mają mnóstwo cech kocich, nie?" Nie glupolu :D Maja malo cech psich a nie duzo kocich :D

Gość gość
jak pies może mieć mało psich cech?

Gość gość
Cechą prawdziwego psa jest to, że rzuca się z zębami na wszystko, co się rusza ;) Te są za miłe, więc za mało psie, haha... Większej głupoty dawno nie słyszałam :D