Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość kaja

Niskie libido odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość gość kaja

Witam, od półtora roku biorę tabletki anty. Angiletta. Przez dlugi czas wszystko było ok, lecz od jakiegoś pół roku częściej pobolewa mnie głowa a przedewszystkim moje libido jest jest bardzo małe,wręcz go nie ma. Zostały mi 3 tabletki i kończę opakowanie. Myślę aby odstawić tabletki, ale opinie kobiet które odstawily przerażają mnie- bóle brzucha, trądzik, tłusta cera, brak okresu.. proszę Was o radę, odstawić tabletki czy może próbować zmienić na inne? Choć słyszałam że każde zmniejszają libido. Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
najlepiej skonsultować to z ginekologiem.

Bzdura, ja biorę Vibin i na libido nie narzekam, mąż też nie :) Po prostu masz źle dobrane tabletki. Idź do lekarza i powiedz w czym problem, albo znajdź innego, który najpierw zleci wykonanie badań a potem dobierze odpowiednie tabletki

Gość gość
ja odstawilam przez zbyt niskie libido,nie mialam zadnych skutkow ubocznych..tylko teraz facet mnie zostawil a libido mam wyzsze niz kiedykolwiek..ja prd wziazc sie powiesic tylko :/

Gość Migea
Każdy organizm reaguje inaczej, ja po odstawieniu tabletek nie miałam żadnych problemów, raczej poczułam sie lepiej. Przy tabletkach byłam podenerwowana, tyłam i pogorszyła mi sie cera. Pomogła zmiana tabletek na inne i osłona do antykoncepcji Harmonella, której składniki wpływaja na stan włosów, paznokci i skóry, dodaja energii i chronią przed skutkami ubocznymi antykoncepcji hormonalnej.

Gość gość
ja bym odstawiła. Obecnie jest wiele metod niehormonalnych które są rownie skuteczne np komputery cyklu.

Gość gość
gość 2016.04.15 ja bym odstawiła. Obecnie jest wiele metod niehormonalnych które są rownie skuteczne np komputery cyklu. Racja. Ja mam cyclotest myway i nie wyobrażam sobie powrotu do hormonów czy prezerwatyw.

Gość Flora20
Obecnie dobrze dobrane tabletki nie powinny powodować skutków ubocznych. U mnie za takie zmiany było odpowiedzialne zupełnie co innego, początkowo też myślałam, że to wina antykoncepcji. Brałam Vibin mini pół roku i zaczęły się takie rewelacje. Poszłam do gina na wizytę, zlecił mi badania i okazało się, że mam kosmiczną anemię. To był jedyny powód mojego złego samopoczucia, bo kiedy sobie z nią poradziłam wszystko wróciło do normy. Zacznij od badań i konsultacji z ginekologiem, to dowiesz się wszystkiego. :)

Gość Zoozana
To prawda, dobrze dobrana pigułka nie powoduje spadku libido. Jeśli tak jest, to po prostu trzeba ją zmienić. Czasem dzieje się tak dlatego, że lekarze przepisują pigułki w ciemno, bez badań hormonów. Upominajcie się o nie dziewczyny!

Zgadzam się z Zoozanną w 100% każda z nas powinna robić badania hormonów i jeśli sam ich nie zleci, to prosić ginekologa o skierowanie. Szczególnie przy jakichkolwiek wątpliwościach, bo zdrowie mamy tylko jedno.