Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstydzę się być kobieca i seksowna

Polecane posty

Gość gość

Ilekroć obiecywałam sobie, że pewnego dnia ubiorę inaczej niż zwykle, ale nigdy nie mam w sobie na tyle odwagi. :(

Gość gość z Krakowa
A źle Ci z Twoim obecnym wyglądem?

Gość gość
Tak. Wyglądam szaro i mało atrakcyjnie. Ciągle noszę tylko spodnie bojówki, wielgachne bluzy, rozciągnięte t-shirty itp. Mam warunki, ale co z tego, skoro nie mam odwagi pokazać swoich atutów?

Gość gość
Nie ty jedna tak masz. Ile to razy widzę super ciuchy na kimś, tak mi się podobają i chce się tak ubrać to po kupieniu leżą w szafie bo wstydzę się tak ubrać. I dalej smętnie patrze i zazdroszczę innym. I nie chodzi tu o jakieś odważne stylizacje.... Krępuje mnie to, że wszyscy w autobusie będą się na mnie patrzeć i wyczują, że się denerwuje.

Gość gość
Dobrze, że to rozumiesz :) Ja z jednej strony marzę, żeby podobać się mężczyznom, z drugiej stresuję się na myśl, że będą zwracać na mnie uwagę, kiedy pojawię się w odważniejszym niż zwykle wydaniu. Ot, taki paradoks.

Gość gość
Poza tym boję się reakcji najbliższych mi osób na moją przemianę. Czy zaakceptują ją? A może wyśmieją?

Gość gość
To wypisz wymaluj ja :) Dostałam od kuzynki ostatnio sukienkę. śliczna. Czarna ale z odważnym dekoltem.....I już wiem, że jej nie założę :( Mam wrażenie, że pomyślą sobie, iż pod latarnią pracuję...

Gość gość
No właśnie. Czy wyśmieją... Boję się, że będę wyglądała nienaturalnie.

Gość gość
To wszystko przez te pieprzone stereotypy. Kobieta ma być grzeczna i tak też wyglądać, inaczej jest od razu odbierana jako puszczalska lala.

Gość gość
Ja też się tego boję. Najbardziej jednak obawiam się tego, że będę się czuła skrępowana. Jestem bardzo nieśmiała i zupełnie nieprzyzwyczajona do męskiego zainteresowania. Chciałabym się podobać, ale fajnym facetom, a nie jakimś idiotom, którym zależy tylko na zamoczeniu.

Gość gość
Dokładnie. Ubierzesz się sexy to tacy się zakręcą. Ubierzesz się normalnie to nikt nie zwróci uwagi....

Gość gość
Otóż to. Z drugiej strony mam ochotę pokazać się z innej strony niż zwykle, poczuć się wreszcie jak prawdziwa kobieta...

Gość gość
Dokładnie. Niedługo wybieram się na zakupy. Wypatrzyłam sobie fajne ciuchy i mam nadzieję, że nareszcie poczuje się swobodnie.

Gość gość
A ja wstydze sie wyglądać brzydko bo wtedy wiadomo,ze źle mnie ocenią,że zaniedbana,niezgrabna i nijaka..a jak wyglądam ładnie,zadbam o siebie,umaluje sie od razu czuje sie pewniej. Już samo wyglądanie na osobe pewną siebie dodaje mi odwagi. Jak nosze sukienki czuje sie lekko i fajnie :) choćrozumiem o co wam chodzi..jak wyglądam zbyt ładnie to też czuje sie dziwnie :D