Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wymarzona18

sex bez zabezpieczenia

Polecane posty

Pomóżcie .!! W 4 dniu okresu uprawiałam sex z chłopakiem bez zabezpieczenia .. On nie doszedł we mnie .. ALe martwię się że będe w ciąży . Więc pytanie jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże w tym przypadku ?

Gość gość
spore, ale się nie martw, zrobicie jeszcze drugiego bobaska, będzie 500 zł na dzieci, nie ma się czego bać.

Gość gość
W twoim przypadku prawdopodobieństwo ciąży wynosi 0,01%. Poszukaj sobie na internecie kalendarzyka dni płodnych i pamiętaj żeby się zabezpieczać.

Gość gość
to zależy kiedy występuje u Ciebie owulacja. powinnaś ją sobie wyznaczać na bieżąco. kalendarzyk nie jest skuteczny. Kup sobie tester na slinę np Afrodytę. Dzięki niej dużo lepiej poznasz swój cykl.

Skoro współżyjesz z chłopakiem to dlaczego się nie zabezpieczasz? Potem zmartwienia i pytania. Idź do lekarza, niech Ci zrobi komplet badań i zaproponuje właściwą antykoncepcję. Mój ginekolog zazwyczaj młodym dziewczynom na początek daje Vibin mini, ale wszystko zależy od tego jakie są wyniki badań i wskazania zdrowotne.

Gość gość
gość 2016.04.15 to zależy kiedy występuje u Ciebie owulacja. powinnaś ją sobie wyznaczać na bieżąco. kalendarzyk nie jest skuteczny. Kup sobie tester na slinę np Afrodytę. Dzięki niej dużo lepiej poznasz swój cykl. Z tego co wiem o jest wielokrotnego uzytku. Ale na ile 'testów' starczy? Chodzi mi o konkretną liczbę

Gość gość
To reklama Afrodyty i raczej ci nikt nie odpowie. Ja powiem że wg mojej wiedzy to Afrodytą mozna się posiłkowac ale tylko jeśli robi sie to przez cały cykl, a nie tylko po tym jak juz się odbębni dni płodne. Tylko mierzenie temperatury jest w stanie wychwycić czy do owulacji w cyklu doszło (mówię o domowych warunkach). Są przypadki wielokrotnego podejścia do owulacji (nie mylić z wielokrotną owulacją) i moga się zdarzyć nawet u kobiet które dotąd tak nie miały i wtedy przed kilkudniowym stresem przedokresowym cię nie uchroni żaden test owulacyjny bo po prostu test ci bedzie mówił że owulacja była już i powinnaś dostać okres a tego nie ma. Chociaż jak dla kogoś jest problemem np sprawdzić codziennie jakiej jakości i konsystencji jest śluz lub stwierdzić czy było odczucie mokro albo sucho i zapisać to to można się wspomagać testerami. Ale jak sie nie robi tego codziennie tylko do momentu uzyskania wyniku negatywnego to można sie trochę władować z tym.