Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ludzie którzy nie tolerują aborcji

Polecane posty

Gość gość

Zajadają się codziennie wieprzowina, zwierzęciem, ktore spokojnie moze dorownać inteligencji 4latkowi i czuje na tym samym poziomie? albo jesteście weganami albo nie macie prawa sie na ten temat wypowiadać.

Gość gość
wieprzowine? ludzie i psine jedza :P masz psa?

Gość gość
nie widzę kompletnie żadnego związku :o chyba synapsy ci kiepsko łączą...

Gość gość
Bo sa ogolnie ograniczeni. Kieruja sie tym czego ich nauczyli rodzice i srodowisko i nie wykonuja zadnej pracy myslowej. NIczego nie kwestionuja, nad niczym sie nie zastanawiaja. Wiekszosc ludzi taka jest niestety. Tak jest latwiej

Gość gość
jedzenie wieprzowiny, wolowiny czy psininy nie różni sie dla mnie kompletnie niczym, i tak samo bede życzliwa dla chinczyka czy wietnamczyka jak dla rodaków zajadających sie świnią czy krową. Lubię psy, ale nie dzieli sie zwierzat jeśli ich inteligencja jest identyczna, a tych hodowlanych nawet wyższa... i juz! Ja jestem po prostu ciekawa dlaczego swini o zdolnosciach przekraczających zdolności 3 latka odmawia sie prawa "do życia", a plod musi byc, nie mowiac o traumie jaka to jest dla kobiety, ktora dzieci miec nie chce. I to jest "obrona zycia"? Nie, to nie jest obrona życia.

Gość gość
a wiec wyznacznikiem prawa do życia jest dla ciebie inteligencja? cóż, pewnie uwazasz wobec tego, że szczury powinny byc pod ochroną? :D

Gość gość
We....rianizm prowadzi do wyniszczenia organizmu z braku witamin powodując depresje i wiele chorób psychicznych

Gość gość
Oczywiscie ze nie jest obrona zycia. To tylko gra polityczna.

Gość gość
tak, bo krowa czy swinia(którą żresz) wyczuwa ze będzie cierpieć, ma emocje na bardzo wysokim poziomie,i wie, ze co ją czeka. Piszczy, wije się, chce uciec. nie iwdzialam, zeby plod cos takiego okazywal, ale moze mnie oświeć.. trollu.

Gość gość
to bylo do 21:29 oczywiście, dzięki za sensowne wypowiedzi.

Gość gość
gość dziś tak, bo krowa czy swinia(którą żresz) wyczuwa ze będzie cierpieć, ma emocje na bardzo wysokim poziomie,i wie, ze co ją czeka. Piszczy, wije się, chce uciec. nie iwdzialam, zeby plod cos takiego okazywal, ale moze mnie oświeć.. trollu. xxx a ile skrobanych plodow w zyciu widzialas?

Gość gość
na filmach, można zobaczyc. nawet na youtube spokojnie się znajdzie. I nie chcę , zebys zle odebrał to co piszę. Bo nie uwazam aby abrocja była czymś dobrym. Ja tylko uwazam, ze ludzie ktorzy przyczyniają się do mordu inteligentniejszych istot(dla ciebie-bardziej i więcej czujących)- nie powinny sie wypowiadac(mieć prawa). bo to jest hipokryzja.

Gość gość
Życie =życiu aborcja powinna być legalna i darmowa

Gość gość
Jakas aborcjonistka szaleje. Zwierzęta to nie ludzie, nie każdy musi być wegetarianinem, zresztą tobie nikt nie każe jeść mięsa. Awanturujesz się, bo pewnie niejedno dziecko masz juz na sumieniu.

Gość gość
nie jestem "aborcjonistka" nie kazdy musi być wege. Ale ten kto krzyczy o "prawa do zycia", a przy tym przyczynia sie do mordu tak inteligentnych, wysokich, bezbronnych istot-powinien. Jak to jest zyc z tak obluda i hipokryzją? tak, pytam ciebie.

Gość gość
Zwierzęta które zjadają twoj****chory są po prostu inteligentniejsze i bardziej rozwinięte emocjonalnie-i o to chodzi.

Gość gość
gość dziś Zajadają się codziennie wieprzowina, zwierzęciem, ktore spokojnie moze dorownać inteligencji 4latkowi i czuje na tym samym poziomie? albo jesteście weganami albo nie macie prawa sie na ten temat wypowiadać. x Po prostu człowiek stawia siebie wyżej od innych stworzeń. Można z tym dyskutować, ale jest to postawa powszechna, chyba w większości kultur. I jest jak najbardziej naturalna, bo wynika z obserwacji innych gatunków i relacji z nimi. Wyraźnie widać, że o ile wiele zwierząt, jest, może być inteligentniejszych od małego dziecka, to jednak już nie są inteligentniejsze od nastolatka, czy dorosłego człowieka. Zatem argument oparty na inteligencji jest dobry, ale tylko z pewnej perspektywy. W całości po prostu nie działa. Bardziej skuteczny, byłby argument oparty na empatii.

Gość gość
ludzie są dla mnie najważniejsi i nigdy nie porownuje człowieka do zwierzęcia. Jednak mimo wszystko- jedząc zwierzęta o iq 3-4 latka, chyba nie powinieneś rozkazywać kobietom i nazywać sie obrońcą zycia. Wiec... dlaczego sie nim nazywasz?

Gość gość
A co to ma wspólnego z obłudą i hipokryzją? Przeczytaj najpierw co oznaczają słowa których używasz a nie rozumiesz.

Gość gość
gość dziś nie jestem "aborcjonistka" nie kazdy musi być wege. Ale ten kto krzyczy o "prawa do zycia", a przy tym przyczynia sie do mordu tak inteligentnych, wysokich, bezbronnych istot-powinien. Jak to jest zyc z tak obluda i hipokryzją? tak, pytam ciebie. :D, :D, :D, :D jak to jest mieć takie poglądy i nie być za bezwzględnym zakazem mordowania jednych z najinteligentniejszych zwierzat czyli szczurów? jak ci sie zyje z ta obluda i hipokryzja?

Gość gość
Jesteśmy bardzo prymitywną cywilizacją we wszechświecie, dlatego zabijamy żywe zwierzęta by mieć pokarm. Nie mamy syntetycznego pożywienia, nie wystarczają nam produkty nie krzywdzące zwierząt padlina, mleko itp. Rośliny też są żywe i też czują. Robaki też.

Gość gość
a skad ty mozesz wiedzieć, co ja myślę o szczurach i jakie mam wobec nich poglady. Piszę teraz o ssakach. też o ich uczuciach, nie tylko o iq. O tym jak się zachowują, co przezywaja, by trafic na twoj talerz. Ale kobiete ktora nie chce miec dziecka juz można zjechać po pysznym obiadku, nie? mordu nie było widać, to ręce czyste?

Gość gość
Szczury to też ssaki, idiotko :D

Gość gość
Rośliny są żywe, i każdy czlowiek na poziomie szanuje i docenia ich piękno. Jednak rośliny nie mają serca, nie wija sie i kiedy ktoś chce je zerwać, nie patrzą ci w oczy. Nie pocalują cie, nie przyjdą do ciebie, byś je podrapał po brzuchu. Po kobietach mozna jechać, ale ziwerzeta już żyjące, dla ciebie sa tylko przedmiotem. to dziwne. i smutne.

Gość gość
zabijamy żywe zwierzęta by mieć pokarm. Nie mamy syntetycznego pożywienia, nie wystarczają nam produkty nie krzywdzące zwierząt padlina, mleko itp. Rośliny też są żywe i też czują. Robaki też. x To jedz padlinę, albo w ogóle nie jedz.

Gość gość
Nie łap mnie za słówka. Na pewno jestem mniejszą idiotką, od czlowieka, ktory zwraca sie w ten sposob do kogoś. ale wierze że sprawiedliwość dosięgnie takich jak ty.

Gość gość
gość dziś a skad ty mozesz wiedzieć, co ja myślę o szczurach i jakie mam wobec nich poglady. Piszę teraz o ssakach. też o ich uczuciach, nie tylko o iq. O tym jak się zachowują, co przezywaja, by trafic na twoj talerz. Ale kobiete ktora nie chce miec dziecka juz można zjechać po pysznym obiadku, nie? mordu nie było widać, to ręce czyste? xxx a szczur twoim zdaniem do ssaków nie należy? Skąd wiesz że jego uczucia są mniej ważne ni ż świni? to mord i to mord :P czy zglaszasz probe morderstwa widzac porozkładane trutki na gryzonie? nie? a dlaczego?

Gość gość
Skoro sie obnosisz ze swoją głupotą to jak mamy ci tego nie wytykać? Sama jesteś sobie winna, a sprawiedliwość powinna być akurat po mojej stronie.

Gość gość
a dlaczego mam to robić? wiesz co to jest bezstronność?Ja tylko nienawidzę hipokryzji. Nie w małych ilościach-ale w tak ogromnych. jak na przykład "obrona zycia", a zjem se na obiad podwojnie miesne danie. I pamiętaj ze zwracanie uwagi na szczegoly, a nie branie pod uwagi wszystkiego co napisalam, jest oznaką twojej niższości, a nie mojej. Ludzie naprawdę inteligentni (nie pseudo inteligentni )-nie przywiązują wagi do bzdur.

Gość gość
Jeśli ktoś jest wściekłym obrońcą każdej formy życia, to powinien konsekwentnie nie jeść, albo pić tylko wodę i mleko, bo inaczej jego śmieszne wywody są czystą obłudą i hipokryzją.