Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieumiemkochac

Jak pokochać dziecko?

Polecane posty

Gość nieumiemkochac

Jestem w ciąży i nadal mnie to wszystko przerasta. Nigdy nie chciałam mieć dzieci, zabezpieczałam się i mimo to wpadłam :( Pochodzę z bardzo patologicznej rodziny, nie będę opowiadać bo nawet byście nie uwierzyli co ja przeżyłam... Nie było w moim domu miłości, ani normalności. Boję się że nie wychowam dobrze dziecka. Aby móc pokochać mojego partnera specjalnie chodziłam na terapie. Było ciężko, bo nie potrafiłam się nawet przytulić nie miałam tego w domu i myślałam, że dotyk to tylko przemoc. Po terapi zrobiłam się nawet normalna, otworzyłam się całkiem na partnera. Na jedyną osobę w moim życiu. Zawsze mu mówiłam, że nie chce mieć dziecka bo nie będę potrafić kochać, w dodatku jestem w ciąży gdy nie jest to najlepszy czas na nią... Nie wiem co robić, jak pokochać, jak się zmienić... Czuję się taka wykorzystana, robiłam wszystko żeby nie wpaść, a ono teraz rośnie we mnie... Nie chce żeby miało takie życie jak ja, myślałam żeby oddać do adopcji, ale okazało się że jednak mam jakieś uczucia i nie zrobie tego. Aborcja też odpadała :(

Gość gość
i pomyslec ze moglam byz zaprogramowana w p*********m szkolnym systemie polski komuny do ktores zmuszala mnie z****** k***a matka komunistka w*******lona 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
To samo przyjdzie, tak jak zakochanie :)

Gość gość
Jak urodzisz to się zmieni. Tylko nie powielaj zachowań swoich rodziców w wychowywaniu dziecka. A to o czym piszesz to początki miłości do maluszka, jeśli już odrzuciłaś możliwość oddania własnego dziecka. Nie martw się, dużo kobiet ma problem z zaakceptowaniem ciąży jeśli nie była planowana. Miłość przychodzi z czasem, może to być moment gdy pierwszy raz usłyszysz bicie serca dziecka lub moment w którym pierwszy raz je weźmiesz w ramiona. Jeśli masz wspaniałego partnera, to nie martw się na zapas, on Ci pomoże otworzyć się na nowe emocje. Głowa do góry i niczym się teraz nie martw. Będzie dobrze :)