Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam leczyć suchość pochwy?

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat i cierpie na suchość pochwy. Jestem dziewicą i narazie mi te dolegliwości nie przeszkadzają. Stan ten utrzymuje się może ze dwa lata. Do tamtej pory miałam dużo śluzu. Coś się zmieniło i nie ma go wcale. Nawet podczas masturbacji wycieka bardzo mało. Wkładając palec czuje dyskomfort. Nie mam innych objawów ani żadnych negatywnych odczuć. Czy powinnam coś z tym zrobić czy nie robić nic do czasu pierwszego potencjalnego stosunku? Iść do ginekologa? Czy można coś z tym zrobić we własnym zakresie?

Gość gość
Znajdź sobie jakiegoś pana, który cię podnieci na tyle, żebyś puściła soki. Ewentualnie poszukaj pani.

Gość gość
śluz w pochwie zależy w dużej mierze od diety. Jesli twoja dieta jest zbyt uboga w tłuszcze i spożywasz też mało płynów to tego śluzu może być mniej. Spróbuj na początek dodac do diety więcej zdrowych tłuszczów. Najlepszym źródłem zdrowych tłuszczów sa pestki siemienia lnianego, orzechy, nasiona, ryby. Można też kupić suplementy w aptece. Olej z wiesiołka bardzo dobrze poprawia śluz. No i oczywiście trzeba troche czasu żeby dieta to zmieniła, nawet paru miesięcy, ale czasami to wystarczy tylko miesiąc. A jeśli ten problem ci bardzo przeszkadza to są różne żele do pochwy których można używać. Jednak ja bym radziła używac ich tylko profilaktycznie co jakiś czas.

Gość Migea
Suchośc pochwy może powodowac infekcje intymne na skutek otrac, nawet w czasie chodzenie. Jeśli masz z tym problem to suchość powinna byc leczona. Możesz sama kupic w aptece Hydrovag i stosowac przez tydzień, przywraca on naturalne nawilżenie, uelastycznia błony sluzowe pochwy i chroni przed infekcjami intymnymi.

Gość gość
powinnas udać się do ginekologa. On powinien Ci pomóc. Póki co stosujcie zele nawilżające. Bardzo dobre są pjur med.

Gość gość121212
Stosuj po kąpieli porvag żel, który nie tylko nawilży miejsca intymne, złagodzi podrażnienia ale również hamuje rozwój grzybów i bakterii. Ja stosuje go codziennie a dodatkowo również po basenie, w podróży, siłowni, po goleniu, po jeździe na rowerze.

Gość gość
suchosc pochwy ni ejest dla nikogo przyjemna, dlatego lepeij jak najszybciej sie jej pozbyc, dobrym sposobem jest kuracja globulkami Hydrovag, ktore w kilka dni przywracaja naturalne nawilzenie sluzowki pochwy, maja fajny ksztalt, tak ze aplikacja nie stanowi problemu, choc zawsze mozna zwilzyc globulke woda, to bedzie jeszcze latwiej