Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, i ciągłe zmartwienia.18lat

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 18 lat w lutym dowiedziałam się ,że będę mamusią. Jestem obecnie w 10tc. Mieszkam u babci 300km od domu, kontynuuję niestety przerwaną nie z mojej winy naukę , jestem w 2kl liceum zaocznego, zanim dowiedziałam się o dziecku rozpoczęłam kurs prawa jazdy.. i to moje jedyne oderwanie się od szarej rzeczywistości. Mój ojciec przebywa obecnie w zakładzie karnym, mama wiaze ledwo koniec z końcem.. o mojej ciąży wiem tylko ja, moj ukochany, i przyjaciółka. Tylko ,że ukochany z czasem przestał być kochany. Rok temu odeszla od niego jego partnerka z 2letnia córcią. To bardzo ,krotki okres czasu, a już zakłada razem ze mną drugą rodzinę, wszystko było pięknie gdyby do ciezkiej walki o córkę nie doszły bardzo poważne problemy finansowe. No i się posypało. Stał się wybuchowy emocjonalnie, jaka kolwiek cierpliwosc zniknęła, ciągłe kłamstwa.. teraz wyjazd do niemiec by zapewnić nam 'co kolwiek' . Wczesniej wiedzielismy na czym stoimy teraz jest to 'strach o jutro' . Babcia nie akceptuje naszego zwiazku, a powiedzenie jej o ciazy wiaze sie z moja wyprowadzka..tylko gdzie ?do Niemiec? Co ze szkołą? Odpada! Ukrywanie? Ile jeszcze?? .. bardzo boje sie rekacji ojca bo jest on agresywny, wiem ze mama dowiadujac sie o ciazy rowniez balaby sie jego reakcj. Mam straszne hustawki nastrojów, wiecznie płaczę, albo się złoszczę.. słyszę tylko to ,że jestem nienormalna, że jestem histeryczką, że dostałam na głowę i nie da się ze mną wytrzymać. To co było piękne i mnie cieszyło i na co byłam gotowa mimo wieku, który może budzić kontrowersje.. zamienia się w koszmar. I to ukrywanie .. wymioty rano.. i babcia pod jednym dachem.. bóle kręgosłupa, brak apetytu.. co robić??

Gość gość
Usuń, to najlepsze co możesz zrobić.

Gość gość
Usuń? Nigdy w życiu!! To by mnie zrujnowało do końca.

Gość gość
Wybacz ale jestes po prostu glupia i tyle. Zwiazalas sie z facetem, ktory olał wlasne dziecko, dalas mu sie zapłodnić i liczylas na cud? To teraz cierp, bo on ciebie tez oleje.

Gość gość
Trzymaj się <3 Jeszcze wszystko się ułoży. Jesteś silna, dasz radę!

Gość gość
On nie olal dziecka, jego byla partnerka go zdradzila.