Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę schudnąć 8 kg. Poradźcie jak.

Polecane posty

Gość gość

Generalnie myślę o mż albo o kaszy jaglanej. Chyba dobrą opcja będzie wyeliminowanie chleba i makaronu na rzecz różnych kasz. Słodyczy nie umiem pozbyć się całkowicie i to będzie duży problem. Lubię gorzka czekoladę ale czasami musze zjeść coś mega słodkiego. Nie mam cierpliwości do liczenia kalorii i nie mam wagi kuchennej. Jestem trochę leniwa. Co polecacie?

Gość WeronkaPieronka
Ruch to podstawa. Kup sobie rower (albo sprobuj swoich sil w konkursie, ktory bodajze do dzisiaj trwa w media expert - wszyscy o tym trabia) i jezdzij na nim do (i z) pracy! Schudniesz i bedziesz lepiej sie czula :)

Gość gość
Mój ruch to pchanie wózka z bliźniakami. Jestem na wychowawczym. Stały dostęp do lodówki to moj największy problem. Chyba większy niż słodycze.

Gość gość
Regularne posiłki, ograniczenie tuczacych produktów i szukanie zdrowszych zamienników. Do tego ruch jest wskazany. Może jakieś ćwiczenia w domu skoro masz małe dzieci?

Gość gość
zmniejsz porcje jedzenia, jeśli musisz zjeś coś słodkiego, to zrób to rano, dużo pij wody mineralnej (niegazowana) lub z cytryną zamień ziemniaki na kasze proporcje w posiłkach zmień na korzyść warzyw (ale ogranicz słodkie warzywa) polub czerwonego grapefruita jedz 5-6 mniejszych posiłków o stałych porach (to ważne) NIE PODŻERAJ między posiłkami Generalnie poczytaj o diecie cukrzycowej. Naprawdę działa

Gość gość
Tylko ruch z blizniakami na swiezym powietrzu cie uratuje, bo wtedy bedziesz daleko od lodowki. Wychodz na dlugie spacery wtedy kiedy najbardziej podjadasz (np. po poludniu), po powrocie lekka kolacja, kąpanie usypianie i powinnas zasnac razem z dziecmi ;) Spacery najlepiej w okolice silowni na wolnym powierzu. Wiadomo po co.

Gość gość
A czy jedzenie kisielu między posiłkami nie utrudni odchudzania? Obawiam się ze mam rozciągnięty żołądek i nagłe zmniejszenie porcji sprawi że nie będę się najadała i w końcu skończy się na podjadaniu bardziej konkretnych rzeczy.

Gość gość
litości, kisiel to straszne świństwo; farba i cukier, jak już musisz to zjedz pół jabłka- wpadnie ci chociaż parę witamin

Gość gość
a najlepiej poczytaj o zdrowym jedzeniu, bo to nie tylko kalorie, ale ich jakość też się liczy. jedz naturalne , zdrowe i PRAWDZIWE JEDZENIE. np syrop glukozowo- fruktozowy, który jest prawie we wszystkim strasznie tuczy, bo nakręca apetyt; zjesz i za chwilę znowu jesteś głodna. Dobrze ci ktoś doradził dieta cukrzycowa jest dobra.

Gość gość
To w takim razie zgłębianiam dietę cukrzycową :-) Dzięki :-)

Gość oleńka881
dziewczyny!! ja z kolei polecam wam sprawdzić ten poradnik - http://dietalux.pl/16599 jest to poradnik odchudzania wraz z planem diety i ćwiczeń, można stracić nawet 5 kilo w 7 dni, więc szybko. akurat w sam raz na lato!!

Gość regina789
Ja schudłam 16kg w 2 miesiące i jakoś nie musiałam się zbytnio wysilać ponieważ jadłam tylko regularnie i stosowałam suplement Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i udało mi. Jestem zadowolona bo do dnia dzisiejszego nie ma efektu jojo;)