Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poszłam bez makijażu do przychodni

Polecane posty

Gość gość

pomyslałam sobie, a pal licho, nie muszę być piękna w przychodni, po co sie tak codziennie paćkać...pokazę światu prawdziwą twarz, tylko ostatnio (po okresie spokoju wyskoczyło mi 4 pryszcze na brodzie) i naturalnie mam zapadniete oczy (cieńka skóra pod oczami i wygląda to jak siniaki) no i do tego rysy twarzy mam niezbyt pasujące do kanonu, zamiast mały - duży nos, zamiast duże oczy- małe oczy... i jakoś nikt mnie nie wysmiał, bo były tam głównie starsze osoby, ale poczułam dziwne spojrzenie pielęgniarki (może mi się wydawało) ale tak ogólnie wam powiem, ze smutno mi sie zrobiło, ze mam taka niewyjściową twarz (sprawdzałam w lusterku jak szłam bo byłam ciekawa jak wyglądem bez ulepszeń) załozyłam kaptur na głowę i posmutniałam...co myślicie o mało urodziwych kobietach jak je widzicie bez makijażu? uważacie, że powinny sie poprawić? marzyłam o poczuciu akceptacji siebie a jednak obiektywnie widzę, ze straszę :(

Gość gość
Ja też ostatnio poszłam do przychodni bez.. zawsze chodzę z. miałam 5 minut na zebranie sie bo lekarka już na mnie czekała (mamuśka mnie rejestrowała). Pierwsza osoba, jaka tam zobaczyłam, to była moja najlepsza przyjaciółka z przedszkola (wygladajaca jak modelka) :D. Ale raczej mnie nie poznała, pogadałyśmy chwilę bo były dyskusje o numerkach do lekarza i tyle. Jakos przeżyłam, przychodnię mam niecałe 10 minut od siebie, także.. I też mam duży - długi nos - i małe oczy

Gość gość
Do lekarza czy to w przychodni, czy w szpitalu kobiety nie powinny się w ogóle malować, bo po twarzy i oczach, też lekarze mogą wyczytać problemy zdrowotne. A gdy przychodzi kobieta w pełnym makijażu, to może maskować symptomy choroby i sygnały które organizm wysyła. Nie oceniam innych kobiet po wyglądzie, a sama też nie lubię być przez innych oceniana według czyjejś miary, bo to świadczy o braku jakiejkolwiek kultury.

Gość gość
a ja nie mam pryszczy, mam "normalny" nos, ani mały, ani duży, bardzo duże oczy, ładnie wykrojone usta i i tak nie ruszam się bez makijażu:)

że też macie czas zastanawiać się nad takimi d**erelami, zazdroszczę może jeszcze do dermatologa albo np. wywalić śmieci się tapetujecie?:O

Gość gość
Ten Twój wpis powinny przeczytac te z działu "mamy, dzieci wychowanie",fajnie piszez. :) Zaakceptuj swoją urodę i nie podrasowuj jej na sile bo to jej szkodzi. Przyjmij ją taką jaka jest.

Gość gość
12:49 Zgadzam sie. Lekarz wnikliwie obserwujący pacjenta jest w stanie po twarzy stwierdzic wiecej.

i jakoś nikt mnie nie wysmiał, bo były tam głównie starsze osoby, ale poczułam dziwne spojrzenie pielęgniarki (może mi się wydawało) ale tak ogólnie wam powiem, ze smutno mi sie zrobiło, ze mam taka niewyjściową twarz (sprawdzałam w lusterku jak szłam bo byłam ciekawa jak wyglądem bez ulepszeń) (...) obiektywnie widzę, ze straszę smutas.gif x jaki chaos:O jedno zdanie zaprzecza drugiemu

Gość gość
Ludzi pos\rało już z tym makijażem. ja mam po 30tce, normalnie chodze bez makijażu i nigdy się nad tym nie zastanawiam jak wyglądam, bo wyglądam normalnie, a straszą takie co własnie całe życie się malowały i bez podkładu ani rusz bo taka mają zniszczoną cerę.

Gość gość
13:04 dokładnie tak. Zgadzam sie 🌼

Gość gość
gość dziś Ja byłam kilka razy świadkiem u neurologa i w przychodni rodzinnej jak kobitki w pełnym makijażu skarżyły się, że lekarz "seksista" lub " durna p***a" zwrócił/a uwagę na za mocny lub niepotrzebny do badania makijaż. To jest niestety widoczne zakompleksienie takich kobiet. Jeszcze gorsza głupota to makijaż na pełne badanie wzroku :/ Też się z tym zgadzam, że kobiety nie powinny się malować na wizyty do lekarzy, ale nikt do rozsądku na siłę nikomu nie przemówi.

Gość gość
Spróbujcie zrozumieć jak to jest mieć kompleksy i wstydzic się swojego wyglądu bez makijażu. W takim kraju jak Polska jeszcze dla mnie szokujące było to, że jak byłam w Niemczech, to biegałam bez makijażu i faceci się za mną ogl,ądali

Gość gość
jak mozecie mówić, że źle wyglądaja bez makijazu tylko te co są od makijażu uzależnione? niektóre maja po prostu brzydkie rysy, worki pod oczami bez przyczyny medycznej (tak mi powiedział lekarz, że te moje dołki pod oczami to moja "uroda") fajna uroda, jak u narkomana :( denerwuje mnie jak osoby bez żadnych wyraźnych wad uważają, ze makijaż to zło, wiadomo, że jak się nie ma czego tuszowac to jest łatwo w życiu, ale jak ktoś ma dodatkowe wady to mu przykro słuchać takich głupot od osób bez różnych defektów

Gość gość
Ja tez wstydzę sie wychodzić bez. Cycki już mam, teraz zbieram na nos :) te dołki pod oczami tez mozna poprawić medycyna estetyczna :) tez mam takie jak u narkomana :( może niedospanie, może stres, mam faceta nieudacznika, wiec może to to...

Gość gość
makijaz do przychodni? po co? tak, jestem brzydka a zdarza mi sie chodzic bez makijazu nawet do pracy... sie komus nke podoba niech sie nie patrzy.

Gość gość
Nikt Cię tu nie obraża i nie wyśmiewa. Zostało tylko stwierdzone, że na wizytę u lekarza czy przy pobycie w szpitalu malowanie się jest niewskazane. A piękno jest w nas samych, a nie w naszym wyglądzie. Kompleksy jednak mogą blokować naszą samoocenę lub ją bardzo zaniżać :/

Gość gość
Największym talentem jest chwalić się swoim naturalnym wyglądem oraz takowy pielęgnować. Można się pochwalić tym, jak się wygląda bez makijażu na www.utalentowani.pl

Gość gość
Bez przesady, przecież do przychodni przychodzą ludzie chorzy, a wiadomo, że chory może źle wyglądać, źle się czuć i nawet nie mieć ochoty na wszystko :P ja bym nie zwróciła uwagi, a pielęgniarka może spojrzała, bo wśród starszych pań byłaś osobą, na którą najprzyjemniej patrzeć.

Gość gość
Makijaż lub jego brak - jak komu wygodnie. Wiadomo, że w makijażu lepiej sie wygląda, ale jeśli ktoś go nie ma, to jego sprawa i tyle. Nie ma o co bojów kruszyć, chyba że jest się idiotka pieprzącą o byle czym.