Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam zrobić z cerą? Pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pomóżcie ! Ręce mi opadają. Nigdy nie miałam kurzych łapek nawet przy śmiechu, mialam idealna cerę, wszyscy mi mówili że jak z fotoszopa - gładka, bez zmarszczek, przebarwień czy krostek.. Od jakiś 3 lat jest koszmar. Często wyskakują mi krostki, mam też przebarwienia na policzkach, worki pod oczami jakbym miała białaczkę, cera mi się rozjasnila sama z siebie ( jest to bardzo widoczne, mialam śniada a teraz jasna, z roczna opalenizna - czyli lekki ślad" opalenizny ") i co najgorsze... skóra twarzy jest taka pomarszczona, niejedrna, o szyi nie wspomnę, choć wagę mam w normie. Mam straszne zmarszczki przy oczach. Wyglądam jak zmęczona życiem i praca w kamieniolomach 50 latka. Przez ostatni rok właśnie tak mi się pomarszczyla,może trochę też zrobiło to, ze pracuje w klimatyzowanym pomieszczeniu czasami po 15h a potem śpię 5 i znowu do pracy. Ale wcześniej też potrafiłam zarwać wiele nocek (młodość, imprezy itd) i nigdy tak nie bylo. Uzywam kremow dove czy Ziaja... nic nie dają. Pije sama wodę , żadnej coli itp sporadycznie kawę i herbatę... pomocy..mam 21 lat

Gość gość
Dziwisz się? Śpisz za mało i pewnie fatalnie jesz, do tego klimatyzacja najwidoczniej ma duzy wpływ na Twoją cerę.

Gość gość
jedz warzywa owoce,i jak masz okazję to chociaż czasem, śpij więcej.radziłabym też zrobić badanie krwi,czy nie masz anemii, no i sprawdzić tsh na tarczyce.

Gość gość
Dziękuję!:) Właśnie badałam się z miesiąc temu pod roznym katem z innych powodow i jestem zdrowa . Jem warzywa, owoce, kasze, czasem mieso. Nie jem macznych produktow, słodyczy i alkoholu. Tzn ograniczam do minimum. Może tu jest jakiś błąd.. Pije wodę. Czasami ze świeżą cytryną. Żadnych slodzonych, gazowanych, czasami kawę lub herbatę w pracy. W ubiegle lato jadłam prawie same fastfoody... Ale to przez miesiąc czy dwa bo wtedy pracowalam duzo i nie mialam sily zeby cokolwiek robic .. teraz sypiam juz normalnie, od 3 miesiecy pracuje na siedząco przez 8h, w styczniu wzięłam urlop, potem zwolnienie , łącznie nie było mnie z miesiąc ... teraz śpię nawet po 15h i nic sie nie zmienia

Gość gość
Jak się człowiek źle prowadzi to odbija się to na wyglądzie.

Gość gość
Był czas ze pracowalam długo i mało spałam. Od 3 miesięcy jest inaczej no zdarzyło się z 5 razy ale to tyle... W młodości (15-18lat) też często zarywalam nocki bo a to impreza a to nauka ale nigdy nie prowadziłam się jakoś źle i też jadłam normalnie..

Gość gość
Imprezy, alkohol, niedobór snu, stres, klimatyzacja i makijaż... to bardzo negatywnie wpływa na wygląd i stan skóry.

Gość gość
Po prostu sie STARZEJESZ, nie przezywaj tak, bedzie już tylko gorzej :P

Gość gość
Najlepiej idź do dobrego gabinetu kosmetycznego, tam na pewno doradzą Ci jakieś odpowiednie zabiegi. Ja miałam zmarszczki i robiłam mikrodermabrazję w http://www.esthe.pl/ i po kilku zabiegach różnica jest naprawdę duża.

Gość gość
Głodówka

Gość gość
Też mi się wydaje, że warto wybrać się do jakiegoś sprawdzonego gabinetu. Ja miałam duże problemy z cerą, ale zafundowałam sobie zabieg w http://maestriaklinikaurody.com/ i już wszystko jest w porządku.

Gość gość
Na Twoim miejscu udałabym się do dobrego dermatologa. Niedawno robiłam zabieg wygładzania zmarszczek w http://www.lagunaestetica.pl , to bardzo profesjonalna klinika.

Gość gość
Jeżeli masz takie ogromne problemy z cerą to wybierz się do dermatologa np. do www.medis.pl w Katowicach, powinien coś na to zaradzić. Dostaniesz jakieś skuteczne kremy, bo te ogólnodostępne raczej Ci nie pomogą

Gość gość
Musisz miec odpowiednie kremy bo stwoja skóra jest zmeczona i w 3miesiace po takiej chustawce jej nie naprawisz. Musisz sie dobrze odzywiac co robisz juz wiecej spac i kremy dobre kosmetyki itp