Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moglam zlamac palec? blagam doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze to nie to forum ale tylko titaj bywam. Skleszczylam w drzwiach maly palec, bardzo mocno. Spuchl, jest fioletowy i nie moge go dotknac tak boli. Zgiac sie uda ale boli. Myslicie ze moglam zlamac :-( nie mam z kim zostawic dzieci aboli doscmocno ;-)

Gość gość
nie ocenimy tego przez kompa, nie mamy rentgenu w oczach :D Udaj się do lekarza/ip

Gość gość
Wiem ze nie ocenicie, ale czy w ogolemozna tak zlamac palec ?

Gość gość
można tak złamać palec

Gość gość
Owszem mogłaś. Jednak skoro możesz go zgiąć to raczej jakieś stłuczenie będzie. Ja przy złamaniu palca nie mogłam go zginać. Tylko lekarz i rtg powie ci co i jak.

Gość gość
Ehh, boje soe ze jednak zlamany, bo niby die zgina ale tylko do polowy, dalej nie idzie, nie wiem czy toprzez opuchlizne. A nawet jesli to na zlamanie malego palca dają gips?

Gość gość
Jezu, a Ty jeszcze tutaj? Idź do lekarza wreszcie!

Gość gość
Nie mam z kim zostawicc dzieci , o 20 wraca maz, wtedy pojade ... nie wysmieja mnie zeprzyjechalam z paluszkiem ?

Gość gość
Przyłóż cos zimnego, najlepiej cos z zamrażarki i patrz czy opuchlizna schodzi

Gość gość
ja możesz zgiąć to raczej zbity tylko,oczywiście prześwitlenie czy tam lekarz,nie histeryzuj ,nie wyśmieją Cię,mały paluszek może nieżle boleć,pamietam jak babci łamali ???najmniejszy z pewnych komplikacji,wrzask na cały szpital,ale się nie bój ,ty masz stłuczony

Gość gość
Ja tez mamnadzieje ze,tylko stluczony, jednak w tyle glowy msm ta glupia myslze zlamanie... a jak na zlisc zajmuje sie rekodzielem, jakikolwiek uraz na dluzszy czas to dla mnie niezbyt fajne, wlasna dzialalnosc, zus chce kase , a bez rak nicc nie zarobie... obyscie miaky racje ze tylko stluczenie. Teraz zaczelo pulsowac, glupi palec !!! Alboglupia ja

Gość gość
stłuczony pulsuje normalne,nic ci nie będzie

Gość gość
ja się przewróciłam kiedyś i uderzyłam ręka o podłogę. rano mały palec był podwójny tak mi spuchł, był ciemny czerwony, bordowy. bolał więc pojechałam do szpitala. pan doktor usztywnił mi go patykiem i bandażem i tyle. zrobili mi prześwietlenie, ale że czekałam kilka dni na wyniki to okazało się , że mam złamanie podkostne jakies tam. lekarze to olali i nie zrobili nic. palec goił się sam , a wynikiem tego jest to, że do drugiej kostki jest prosty a ta ostatnia chrzastka z paznokciem jest wygieta w drugą strone. palec wygląda jak haczyk na ryby. do dzis ze znajomymi wspominamy jak sie wywrociłam i sie smiejemy ale ja mam krzywy paluszek:) jedz na przeswietlenie, zawsze jakąs masc ci przepisza jak palec nie jest zlamany - to uśmierzy ból

Gość gość
Kochane, a gdzie powinnam jechac? Na sor??? U mnie to jedyne miejsce gdzie mozna jechac wieczorem . Glupio mi jechac z paluszkiem na sor :-)

Gość gość
Gdzie powinnaś jechać? Oczywiście do wróżki albo do klubu dla pań. Absolutnie nie na sor... Przecież nie do poradni chirurgicznej ani do lekarza rodzinnego. Albo sor albo na ip chirurgiczną.

Gość gość
Ale przeżywasz... Oszczędzaj palce i nie pisz na klawiaturze.

Gość gość
Kość może być pęknięta, nie złamana.