Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do matek wcześniaków. kiedy nastapił poród. czy dziecko nie jest niedorozwinięte

Polecane posty

Gość gość

bo moja znajoma urodziła przed 30tym tygodniem i niestety ma dziecko opóźnione w rozwoju, lekarze mówią że to przez wcześniactwo/ Jak to było u Was mamy wczesniaków?

Gość gość
Ja jestem wczesniakim poród w 7 miesiącu waga 1450g. Mam teraz 35 lat .nie zauwazylam żebym miała niedorozwój jakis:-) dwoje dzieci urodziłam o czasie chociaż oboje pare dni przed terminem

Gość gość
a w ktorym tygodniu byłaś urodzona? :)

Gość gość
niecaly 31 tydzień. .8 tygodni lezalam jeszcze w szpitalu zanim rodzice mogli wsiąść mnie do domu

Gość gość
Głupie pytanie autorko. "Niedorozwinięty" czy ciężko chore może być dziecko donoszone, a zdrowe dziecko z 27 tc, na to nie ma reguły, nie wiem w jakim celu robisz takie rozeznanie?

Gość gość
30 tydzien, 1080 gram. Obecnie corka ma 5 lat i rozwija sie jak inne dzieci. Wiec twoja teoria nie zawsze sie sprawdza

Gość gość
ale to nie jest moja teoria. to tylko to co usłyszałam od tej kobiety. Powiedziała mi że lekarz jej powiedział że jej dziecko będzie nordorozwinięte bo za wcześnie się urodziło. I niestety jest mocno niedorozwinięte umysłowo.. :( ma juz 13 lat, opznione, prawie nie mówi, iloraz inteligencji nizutki...smutne to pytam bo jestem w ciąży i bardzo chciałabym donosić ciąże, ale chcę wiedzieć co sie moze stac gdy sie to nie uda i czy takie dziecko moze byc zdrowe

Gość gość
Wiesz co...jak urodzisz skrajnego wczesniaka(czego Ci nie zycze) to bedzie Ci wszystko jedno jaki bedzie mial iloraz inteligencji,najwazniejsze by przezyl.Jestem mama dwoch synkow urodzonych w 26tyg.(720 i 820g)Jeden jest w niebie a drugi chodzi po pokoju.ma 15 miesiecy i rozwija sie swietnie.11 tygodni byl w szpitalu.

Gość gość
Moja corka z 38tyg-mozgowe porazenie dzieciece.jest najcudownuejszym dzieckiem na swiecie

Gość gość
Mój z 31 Tc zdrowy i bez żadnych opóźnień. Nie widac że wcześniak. Znam wielu rodziców wcześniaków i większość to zdrowe dzieciaki, ewentualnie mają problem ze wzrokiem (głównie te urodzone przed 30 Tc).

Gość gość
15:03 co było u Ciebie powodem przedwczesnego porodu?

Gość gość
Przyczyna byl nagly zespol podkradania-przypadlosc tylko w ciazach mnogich,bo chlopcy byli blizniakami.a wktorym tyg.jestes?masz jakies problemy ?

Gość gość
Jestem w 22 tyg.i na razie nie mam problemów, odpukać

Gość gość
To ciesz sie ciaza i nie wymyslaj problemow :-)pomalu kompletuj wyprawke i delektuj sie kopniakami.zdrowia zycze :-)

Gość gość
15:03 A nie boisz sie kolejnej ciazy jesli taka planujesz?

Gość gość
To wszystko jest jeszcze za swieze zeby myslec o kolejnej ciazy.skupiam sie na synku

Gość gość
To bylo ttts?

Gość gość
A mozesz powiedziec skad jestes? I jak wykryto chorobe?

Gość gość
Jestem z mazowieckiego,chorobe wykryto na usg.w 25tyg.kazano czekac a w 26byl juz stan krytyczny i nagla cesarka ratujaca zycie chlopcow.