Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozniejsza waga dzieci z waga urodzeniowa okolo 4 kg

Polecane posty

Gość gość

Witam! Ile waza wasze dzieciaki urodzone z waga ok 4kg? Moja miala 3,990 kg 60cm a teraz ma 3,5 mca i wazy 8kg. Karmiona piersia.

Gość gość
Moja miała 3650 i 56cm. Na rok 85cm i 11,500 na 2,5 roku (obecnie) 15kg i 97cm. Bardzo normalnie wygląda.nie jest chuda ale pulchna tez nie. BaaaardO wysoka. W grupie trzylatkow(bylysmy na choince w styczniu) nie wyrozniala sie.

Gość gość
1 dziecko 3520, teraz 6 lat 22 kg, 2 dziecko 2 lata 3720, teraz 14,5 kg

Gość gość
U nas to raczej książkowo było, na 6 mcy waga się podwoiła, później zwrost zwolnił, na roczek syn miał 11, waga urodzeniowa 4100, teraz ma ok15 kg i 2 lata9 mcy

Gość gość
mój 3700, 60cm. na 7 m-cy 7200, 72 cm na rok 10 kg, 86 cm na 2 lata 12,5kg 90 cm teraz ma 6 lat 18 kg i 124cm, bardzo wysoki i chudy.

Gość gość
Wow no to moja juz podwoila wage a to dopiero prawie 4 mce. Ale chyba jak zacznie raczkowac to schudnie :-) Jest tez dluga wiec tej wagi po niej nie widac az tak.

Gość gość
4080 i 59 cm, teraz 11 miesięcy 12 kg i 86 cm

Gość gość
syn z wagą ur. (spadkową) 3940, obecnie niecałe 2 lata i 14 kg. nie wiem, ile mierzy, bo się franca nie da zmierzyć. ale nosi ciuchy 92.

Gość gość
Mój syn ważył równe cztery kg i miał 60cm Do roku był duży i gruby jak to takie maluchy które mają dziwne proporcje. Teraz ma sześć lat waży 20kg i ma 122 cm jest bardzo szczupły.

Gość gość
Dziewczynka, poród w 40 tc, 4060 g, 59 cm, na piersi 13,5 mca. Zawsze miała większe ubranka niż rówieśnicy i było widać większa. Obecnie 15 mcy, 12 kg, ubranka na 74/80 cm. Po zakończeniu kp nie pije mm.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi bo juz zaczelam sie martwic ze moze jest za gruba ale jak widze wiekszosc dzieci pozniej normalnie wazy a nawet bardzo szczuplutkie dzieci sa. Wg pediatry oczywiscie wszystko jest ok bo wzrost tez duzy tylko kazdy mi mowil ze 8 kg to na roczek a nie 3,5 mca :-/ no ale na piersi chyba nie da sie przekarmic dziecka tym bardziej ze w dzien je co 2-3 godziny a w nocy jest przerwa 6-7 godzinna.

Gość gośćautorka788
15:08 to juz chyba norma ze dziecko kp nie chce pozniej po odstawieniu pic mm :-) moja na poczatku dokarmiana bebikiem, pozniej w 7 tygodniu jak mialam problemy z laktacja i probowalam dac jej znowu mm to do buzi nie chciala wziac i tak jest do dzisiaj. Moje mleko z butelki do dziubka wezmie ale tylko pociumka i wiecej poudaje ze pije :-)

Gość gość
Moja 4700g i 58cm Teraz ma 6lat i wazy 20,5kg W niemowlectwie zawsze przybierala ta dolna ksiazkowa granice.

Gość gość
Moj syn w dniu urodzenia ważył 4 kg i mial 59 cm teraz na 11 mscy i waży 9 kg

Gość gość
Autorko nie przejmuj się tym aż tak bardzo- dziecka na piersi nie będziesz przecież odchudzała, zaczniesz wprowadzać inne pokarmy, dziecko zacznie się więcej ruszać, to ta waga zacznie się stabilizować

Gość gość
Syn, 3830 kg, 53 cm. Mając pół roku karmiony tylko piersią ważył 10,5 kg. Pózniej zwolnił z przybieraniem. Teraz ma niecałe 3 lata i wazy 18 kg, może ciut więcej. Ile wzrostu nie wiem, ale kupuje ubrania na 4 latka.

Gość gość
Mój synek urodzony był z wagą 3800g i 54cm. Teraz ma nieco ponad 7 miesięcy i ok 8100g. Z długością to nie wiem, bo ciężko go zmierzyć, ale jest dość długi. Ubranka w większości na rozmiar 80, ale niektóre bodziaki niedługo będą ciasnawe i już mu robię powoli wyprawkę na 86. Ogólnie jest takim makaronikiem, długim i chudym :) Kiedy skończył pół roku ważył równe 8kg i od tego czasu wydłużył się, co widzę po ubrankach, ale przybrał na wadze minimalnie. Jest na piersi, mm nie zna i od 2,5 miesiąca dostaje też inne pokarmy (wcześniejsze podanie skonsultowane z pediatrą, mały bardzo się garnął do mojego talerza). Mam nadzieję, że jak zacznie nieco więcej jeść stałych pokarmów, to waga mojego chuderlaczka znów ruszy. Jednak z dwojga złego wolę mieć dziecko nieco za chude niż za grube.

Gość gość
Mój syn miał 58 cm i ważył 3850g. Obecnie ma 8 lat 5 miesięcy, waży 30-31 kg a mierzy 138 cm.

Gość gość
Mój miał prawie 4kg;) Teraz ma 6 lat - wzrost i waga poniżej 3 centyla, przebadany zdrowy drobniutenki chłopiec;)

Gość gość
Córka 4kg - teraz 6 lat i waży 22,5kg Syn - 4,1kg - teraz 3,5 roku i waży 19kg