Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy coś jest nie tak?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pisze tutaj, bo nie mam juz sily dzwonic do "lekarza" , ktorzy ciagle twierdza, zebym brala paracetamol i wszystko brzmi dobrze jesli nie ma plamienia..jestem w 18-nastym tyg ciazy. Dwa dni temu kochalismy sie z chlopakiem i kiedy zmienilismy pozycje ( od tylu) zaczal mnie bolec brzuch dolem, ale mialam tak juz przed ciaza wiele razy , wiec stwierdzilam, ze jest ok i nie bede przerywac ( szybko zaczelam zalowac i miec wyrzuty sumienia ) Rano zaczal mnie kluc brzuch , ale nie caly czas. Klul i przechodzilo, nieraz tez tak bylo... Wczoraj to samo i jak leze czy siedze na srodku kluje , nieraz tez po lewej lub prawej stronie. Jak dotykalam raz to bolal troszke i wydawal mi sie troche twardy. Dzisiaj rano z lewej strony bardzo klulo , ale pozniej przestalo i znowu czasami kluje na srodku. Jak chodzilam do toalety i konczylam siku to tez troche bolal, wiec myslalam, ze moze zapalenie pecherza , ale widzialam sie z lekarzem ( rodzinnym) i powiedzial, ze infekcji nie ma. ( niestety on na USG nie moze mnie skierowac... Anglia ;p) Myslicie, ze cos jest nie tak albo zaczyna sie cos dziac przez to , ze nie przestalismy czy jest to normalne w 18-nastym tyg , ze takie klucia sa, bo sie wszystko rozciaga, a ja poprostu zaczelam sie bardziej wsluchiwac w to co sie dzieje i wyolbrzymiac po tym wszystkim?? PS. Mam AngelSound i slysze, ze serduszko malenstwa bije.

Gość gość
Może powstrzymajcie się na razie od seksu, skoro wywołuje na Tobie takie rzeczy.

Gość gość
Moja droga ja na Twoim miejscu powstrzymałabym się od seksu jeśli dzieją się takie rzeczy. Delikatne bóle w ciąży sa normalne ale jeśli pojawiły się w trakcie seksu oznacza to, że jednak ma on na nie wpływ. Mój lekarz powiedział, że w ciąży pozycja od tyłu nie jest wskazana bo jest zbyt głęboka penetracja.

Gość gość
Wlasnie mysle, ze przystopujemy dopoki nie pojde na USG. Mam 28-ego , juz sie nie moge doczekac. Wczesniej nic mnie nie bolalo jak sie tak kochalismy tylko ostatnio. Na necie znowu widzialam, ze to dobra pozycja w ciazy. :(

Gość gość
Ehh informacje na necie nie są zawsze zgodne z tym co powie CI lekarz (a chyba on ma większą wiedzę niż ludzie z neta). Ja przez to, że kochałam się w ciąży straciłam swoje maleństwo...do dziś nie mogę sobie wybaczyć( skurcze macicy doprowadziły do poronienia). Tak więc lepiej przystopuj, żeby później nie czuć się winna, bo to cos okropnego

Gość gość
Jeju wspolczuje Ci naprawde. Nie chce tego napewno przezyc. Moje malenstwo najwazniejsze dla mnie jest . Nie moge przestac sie winic , ze wtedy nie przestalam. :( Przepraszam, ze pytam , ale czy odrazu mialas jakies plamienie czy zaczelo sie jak u mnie teraz?

Gość gość
Najpierw zaczęły się delikatne bóle i nie wywołały u mnie jakiegoś większego zaniepokojenia ponieważ myslałam, ze to normalne. Ale po kilku dniach bóle nie ustawały i pojawiło się plamienie które z czasem przerodziło się w krwawienie (ale to już po tym jak wylądowałam w szpitalu). Mam nadzieje, że u Ciebie jednak wszystko potoczy się dobrze;*

Gość gość
I absolutnie nie chce Cię straszyć, tylko po prostu ostrzec, abyś nie musiała przechodzić przez to co ja...Bo nie życzę tego żadnej kobiecie a w taki sposób może komuś pomogę

Gość gość
Normalnie plakac mi sie chce. Czemu ja nie przestalam... Prosze zeby tylko nie pojawilo sie zadne plamienie. Tutaj jesli nie ma plamienia to dla nich wszystko jest ok i nie ma potrzeby isc do lekarza. W ktorym tygodniu bylas?

Gość gość
I mimo boli dalej kochalas sie z chlopakiem? I podczas seksu odczuwalas bol?

Gość gość
U mnie był to 16 i 5 dzień tydzień. Innej przyczyny poronienia nie znaleziono.... Niby wszystko było dobrze a jednak po seksie tak się stało... Jeśli słyszysz serduszko maluszka to nie martw się na zapas:)

Gość gość
Podczas seksu czułam delikatne pobolewanie, ale nie był to jakiś mega wielki ból dlatego nie przestaliśmy- sądziłam, że to od powiększonej macicy jest większy nacisk po prostu. A jednak...

Gość gość
Slysze, ale boje sie ze dopiero zaczyna sie cos nie tak (odpukac) . Jutro dzwonie do mojej poloznej niech mnie zapisze do siebie na wizyte albo na USG wysle , bo nie wiem czy wytrzymam 2tyg jeszcze. :( Bardzo sie boje, bo wczesniej nie czulam takiego klucia jak teraz :(

Gość gość
Ja tez czulam bol, ale czulam go rowniez przed ciaza w tej pozycji dlatego nic nie mowilam teraz gdybym mogla napewno bym to przerwala :(

Gość gość
Jesli czujesz ból to dla samej siebie poproś o wcześniejsze USG. Będziesz przynajmniej spokojniejsza:) ALe jeśli seruszko bije i nie masz plamienia wydaje mi się, ze powinnaś się uspokoić bo stres nic dobrego nie wniesie:)

Gość gość
Bardzo chce USG i mam nadzieje, ze chociaz ona mnie wyslucha i wysle mnie na nie, bo inni twierdza, ze jesli nie ma plamienia to wszystko ok. Dziekuje za odpowiedzi :*

Gość gość
Nie ma za co:) jeśli będziesz chciała jeszcze o cos zapytać wal smiało:) trzymam za Was kciuki i koniecznie daj znać co i jak:*

Gość gość
Dziewczyno nie panikuj, ale idz prywatnie np do pol ginekologa na usg (wszedzie w UK ich pelno, a jesli nie to podjedz do miasta, gdzie sa, bo zakladam, ze Ci zalezy na ciazy) i on chetnie od reki usg Ci zrobi. Z NHSem, polozna mozesz sie nie doprosic na tym etapie ciazy o dodatkowe usg.

Gość gość
Postaram sie za chwile poszukac jakiegos, ale najpierw sprobuje sie jutro do niej dodzwonic. Nie panikuje, ale martwie sie... Nie czulam takiego klucia wczesniej, zaczelo sie 2 dni temu...

Gość gość
A tak na przyszłość to pozycją zalecana w ciąży, jest pozycja na łyżeczkę.

Gość gość
Dodzwonilam sie do poloznej mojej. Powiedziala , ze przez seks nie mozna zrobic dziecku krzywdy, bo jest bardzo dobrze chronione i nigdy o takim czyms nie slyszala, wiec mam sie nie martwic ( dziwne , ale to bardzo dobrze :) ) . Na USG mnie nie wysle, ale jutro na 10:30 mam tam isc i bedzie sluchala serduszka dziecka, bo to jedyne co moze dla mnie zrobic i powiedziala , ze dopoki bol nie przejdzie to zero seksu. Dobrze , ze swoje USG mam juz za 2 tyg.

Gość gość
Hmm Kochana cieszę się, że trak CI powiedziała, ale w takim razie dlaczego u mnie jednak seks miał wpływ na poronienie? tak przynajmniej usłyszałam w szpitalu....zgłupiałam teraz totalnie, bo wychodzi na to, że te lata obwiniania się nie powinny mieć miejsca

Gość gość
Jeśli dowiedziała byś się czegoś od tej położnej daj proszę znać...być może dzieki temu co ona CI powie moje życie wróci do normy i nie będę codziennie czuła się morderca....

Gość gość
Kochana, seks jest niebezpieczny w ciąży, tylko jeśli ma ona status zagrożonej. Każdy lekarz Ci to powie. Może nie znaleźli innej przyczyny poronienia i tak Ci powiedzieli, sama nie wiem dlaczego. Jeśli byłaś pod kontrolą lekarza prowadzącego ciążę i nie zabronił Ci seksu, to nie masz podstaw, żeby się obwiniać. Czasem po prostu zarodek jest zbyt słaby, organizm z jakiegoś powodu nie potrafi utrzymać ciąży. Nie zawsze przyczyny są znane. Poczytaj o tym.

Gość gość
Seks bez orgazmu u kobiety jest bezpieczny dla dziecka, jeśli dochodzi do orgazmu to mogą wystąpić skurcze macicy i to już niestety bezpieczne nie jest...

Gość gość
Sprawdzila bicie serduszka i powiedziala, ze wszystko jest ok. Bardzo sie ciesze ( nie zapeszac) i juz sie nie moge doczekac USG ♡♡. Mowila, ze seks nie moze w zaden sposob zaszkodzic dziecku jesli ciaza nie jest zagrozona . Nawet jeslim czasem boli podczas seksu to dlatego, ze wszystko jest powiekszone. Nie obwiniaj sie kochana. Jesli bys wiedziala , ze tak bedzie to nie zrobila bys tego, ale moim zdaniem to nie przez seks to sie stalo. Pozdrawiam :)