Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 85697

Krótki okres

Polecane posty

Gość Monika 85697

Hej, zaczne od początku może ktoras mnie uspokoji trochę moj cykl miesiaczkowy to 32 dni czasem jest @ jeden dzień wcześniej raz później, w tym miesiacu pojawila sie rowno tak ja obliczylam czyli w sobote moj @trwa mniej więcej 5-6 dni brzuch mnie bolal i piersi tez, 3 dni bylo go sporo a dzis juz prawie wcale go niema, nie wiem czy po prostu nie w każdym miesiącu musi byc 6 dni a czasem 4 juz sama nie wiem boje się trochę ze mogę byc w ciazy.

Gość gość
Zrobisz test to się dowiesz skoro masz wątpliwości.

Gość alicja 16765
Jak masz wątpliwości to zrób test. Ale przyczyna może być zupełnie inna. Miałam kiedyś podobną sytuację. Cykle jak w zegarku i nagle z 5 dni zrobiło się 1 dzień krwawienia i jeden plamienia, gdzie na pewno nie byłam w ciąży i gdzie na pewno była to miesiączka. Niestety trafiłam na jakiegoś lekarzynę który potrafił mi tylko powiedzieć że miesiączka się skraca z wiekiem a cykl się zmienia, jakbym nie wiedziała. Ale chyba nie tak drastycznie od razu. Poczytałam trochę na internecie i znalazłam kilka ciekawych rad które to poprawiły. Przede wszystkim to się zaczęło dziać jak pracowałam fizycznie, w lecie i pewnie to była główna przyczyna. Głowne rady to: - Uzupełniać płyny - dbać o prawidłowy odpoczynek, - pilnować prawidłowego odżywiania dostosowanego do wysiłku. Pomysleć przede wszystkim o uzupełnienie diety zdrowymi tłuszczami. Np poprzez jedzenie ryb, orzechów, pestek z dyni, albo z siemienia lnianego. - uzupełniać pierwiastki głownie magnez i kwasy omega 3. - ograniczyć w miarę możliwości używki typu kawa herbata Niestety zaniedbanie tego może w kolejnych cyklach doprowadzić do tego że okres będzie coraz bardziej zanikał i konieczne będzie leczenie.

Gość gość
Nie wiem gdzie mam napisać, pytalam juz pod innym watkiem ale niestety nie uzyskalam odpowiedzi. Bardzo was prosze o pomoc. Sprawa wygląda tak: @ miałam 5.03 i trwał 6 dni, ♡ później kilka razy min. 19.03 i 29.03 - miedzy tymi dniami dziwnie pobolewało mnie podbrzusze (nie za bardzo wiem jak to określić). @ miałam dostać 5.04 ale opóźniła się 1 dzień. Ogólnie zawsze mam tak że 3-4 dni leci ze mnie ciurkiem a później już tylko plamienie. Tym razem pierwszy dzień tylko plamienie 2 coś tam poleciało ale w porownaniu z norma to raczej nic 3 cisza i 4 plamienie. Nie zwracalam uwagi na mdłości itd. Teraz hmmm troche "dokuczają" mi piersi i mam zgage. Dodam że robilam test i wyszedł negatywnie. Do lekarza jestem umowiona za tydzień ale chcialam się tylko dowiedzieć, czy mam sie czego obawiać? W rodzinie zdarzały sie przypadki chorób zwiazanych właśnie z tymi sprawami

Gość gość
Kiedy robiłaś test?

Gość gość
Wczoraj. Niestety nie pamietam jakiej firmy

Gość gość
Miał ktoś podobną sytuację do mojej?

Gość gość
tak miałam, ale już 2 cykle później było normalnie. Teraz staram sie jednak na bieżąco obserwować fazy swojego cyklu by móc szybciej wychwycić różne anomalie.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Trochę się uspokoiłam :)

Gość gość
A w jaki sposób je wyznaczasz? Jakąś konkretną metodą?