Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Higienia miejsc itymnych dziewczynek wiek od 7 lat

Polecane posty

Gość gość

same sie myja.i czym? jak rozmawiac z dzieckiem o ty6m?

Gość gość
P****ało was??? 7-letnie dziecko? To zupełnie jak jakaś firma polska wypuściła żele do higieny intymnej dla dziewczynek od 3 roku życia,to jakaś paranoja. Jak to czym myją, żelem pod prysznic. Nie rozumiem pytania. Płyny do higieny intymnej są dla dziewcząt,które dostały już miesiączkę, dla dorastających i oczywiście dla dorosłych kobiet. Równie dobrze można zapytać czy trzeba już kupować 7-latkom wkładki higieniczne...

Gość gość
O czym? O myciu?

Gość gość
do tej pory sama sie myje.powiedziala ze ja swedzi i szczypie. ale wczoraj zaczela zadawac mi rozne pytania.

Gość gość
Mojej wówczas 5 letniej córce przy infekcji lekarka zaleciła płyn do higieny intymnej dla dziewczynek.

Gość gość
Pogięło was. A potem zgrzytanie zębów i płacz, bo 12 latka ma upławy większe niż babka w połogu :o SZARE MYDŁO, codzienna higiena (raz dziennie i wystarczy, bo przepłuczecie inaczej całą florę bakteryjną) i wystarczy :o :o A potem co, na 10 urodziny krem na zmarszczki pod oczy? :o 🖐️ (mam dwie córki, jedna w wieku 9 druga 14 lat i w życiu by mi nie przyszło do głowy proponować im coś takiego przed pierwszą miesiączką :o )

Gość gość
też bym chciała wiedzieć co i jak. Piszcie PS. gość z 15,40 - jaką infekcję miała córka? Ja tak się boję o moją córkę, bo sama mam często infekcje i tak bardzo chciałabym aby u niej się to nie pojawiło :( Zawsze lepiej zapobiegać

Gość gość
szare mydło, już to widzę

Gość gość
No, to od razu jak skończą 8 lat pokazać prezerwatywy,a jak skończy 10 podawać tabletki antykoncepcyjne - tak zapobiegawczo. Jak skończy tak 11-12 lat, to dodać preparaty na cellulit,rozstępy i zmarszczki - tak prewencyjnie również. No i pomyśleć może o jakimś zamążpójściu jak skończy 14, też tak profilaktycznie,lepiej wcześniej dobrego zięcia szukać. :D Masakra co wy piszecie...

Gość gość
Ja z 15:40 Moja córka miała tendencję do zaczerwienień i swędzenia. Lekarka (chyba nefrolog dziecięcy, bo to była wizyta na dyżurze świątecznym) zaleciła by stosować te płyny, ale nie dla dorosłych, bo mają inne ph. Musi być specjalnie dla dzieci. Po tym infekcje wreszcie przestały nawracać.

Gość gość
odwróćmy tę głupoty, które piszesz - bardzo proszę - w demagogicznych argumentach jak te jestem mistrzynią : żel pod prysznic dopiero jak pokaże dowód osobisty, po co wcześniej skoro jest szare mydło? Masakra :(

Gość gość
Ja z 15:40 dzięki za odpowiedź. Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak płyny do hig intymnej dla dzieci. Pooglądam

Gość gość
moja córka od wielu miesięcy leczy się u ginekologa dziecięcego - ma 7 lat po leczeniu antybiotykiem złapała poważne infekcje intymne :-o my stosujemy szare mydło z nanosrebrem - koszt ok 8 zł wystarczy chyba na 3 lata ;) jeżeli córkę swędzi to trzeba iść do lekarza, ja od razu polecam ginekologa dziecięcego nas najpierw "diagnozowała" pediatra bez skutku :-o dopiero jak poszłam do ginekologa dziecięcego to rozpoczęło się właściwe leczenie na podrażnione wargi i tyłek polecam krem Alantan- ginekolog nam poleciła, jest super, zabroniła stanowczo sudocremów i podobnych używać

Gość gość
Warto o tym mówić. Dziękuję

Gość gość
zbok zakłada takie tematy

Gość gość
tylko pedofile zakładają takie tematy albo matki niewyżytki

Gość gość a nie moge_
Dzieki Bogu mam synow a nie corki , wiec u mnie ten problem odpada. Ale nie rozumeim tego kultu szarego mydla :P toz to takie dziadostwo jak nie wiem. Mylam się tym jednym czasem to nie dość , ze się nie pieni, nie domywa :O wszystkiego, to pozostawia skore sucha jak wior i po takim myciu maialm mydlany nalot na skorze a zwłaszcza na lydkach. Dla mnie nie do przyjęcia. Wole już "truc się" ;) tymi wszytskimi nawilzajacymi i pozostawiającymi na skorze piękny zapach zelami z drogerii. Ja zaczelam uzywac zeli do hig intymnej przez to, ze wlasnie często maialm infekcje. Polecam lactacyd ten orygialny żaden perfumowany. U mnie polecil mi go gin i faktycznie nie maialm już tak często infekcji ale tez przezszlam na diete przeciwgrzybicza.

Gość gość
pedofilki piszą w takich tematach i pedofile. Pedofile zakładają takie tematy a pozniej uzewnetrzniają swoje fantazje. Matki ocknijcie sie i przejzyjcie na oczy.!!!!!!!

Gość gość
kazdy moze zlapac infekcje, ile syfow na basenie to sie nie mowi.tu o zdrowie dziecka chodzi, a wy macie owies w glowie co niektore wiec wszedzie widzicie konia.a jak jakas dziewczynka zacznie dojrzewac przedwczesnie, np w wieku 12 lat (niestety sie zdarza nawet tak wczesnie, hormony z kurczakow robia swoje) to powiecie ze sie pewnie podrapala wycierajac pupe i dlatego krew leci strumieniami?

Gość gość
12 lat to raczej nie jest dojrzewanie przedwczesne, teraz dziewczynki dostają pierwszej miesiączki średnio w wieku 10 - 11 lat. nie rozumiem pytania: jak rozmawiać o tym z dzieckiem? no chyba normalnie rozmawiać. wytłumaczyć, jak należy dbać o higienę intymną i dlaczego jest to ważne.

Gość gość
gość wczoraj P****ało was??? 7-letnie dziecko? To zupełnie jak jakaś firma polska wypuściła żele do higieny intymnej dla dziewczynek od 3 roku życia,to jakaś paranoja. Jak to czym myją, żelem pod prysznic. Nie rozumiem pytania. Płyny do higieny intymnej są dla dziewcząt,które dostały już miesiączkę, dla dorastających i oczywiście dla dorosłych kobiet. Równie dobrze można zapytać czy trzeba już kupować 7-latkom wkładki higieniczne... x jestem dorosłą kobietą i nie używam takich płynów. moim zdaniem to chwyt marketingowy. detergent do mycia ciała powinien być zawsze delikatny, czy to okolice intymne, czy twarz. ja np. myję się mydłem aleppo (całe ciało, twarz, okolice intymne).

Gość gość
Autorko, jakie dziwne pytania zadawła Ci corka?

Gość gość
"jestem dorosłą kobietą i nie używam takich płynów. moim zdaniem to chwyt marketingowy. detergent do mycia ciała powinien być zawsze delikatny, czy to okolice intymne, czy twarz. ja np. myję się mydłem aleppo (całe ciało, twarz, okolice intymne). " I pewnie jeszcze wierzysz, że to mydło naprawdę jest produkowane ze składników z Aleppo ??? hahahahhaha Taka jesteś świadoma chwytów marketingowych a nie wiesz co się dzieje w Aleppo?

Gość gość
gość dziś opowiedz mi, jaki to ma wpływ na skład mojego mydła...

Gość gość
1. Nie rozumiem, dlaczego akurat pierwsza miesiączka miałaby być tym momentem, kiedy należy używac płynu do higieny intymnej. Czyżby wtedy zmieniało się jakoś magicznie ph skóry, albo jej kondycja? 2. Mydło Aleppo to prawdopodobnie nazwa handlowa. Może nie jest produkowane przez syryjskie wiejskie baby, ale wystarczy spojrzeć na skład. Ja w kosmetykach patrzę nie na to, co jest. Ważne jest to, czego w nich nie ma.

Gość gość
Teorie o cudownym działaniu szarego mydła propaguja chyba tylko wiecznie podśmiardujace wieśniary :O To niezwykle agresywny dla skóry o bardzo wysokim i szoodliwym dla skóry odczynie PH - wysusza śluzówki, podrażnia je przez to, usuwa wszystkie w tym pożyteczne dla skóry bakterie. Ginekolodzy, którzy polecaja ten szajs do okolic intymnych powinni się stuknać w łeb. No ale konowałów nie brakuje. Jest ogromna ilość na rynku bardzo dobrych preparatów do higieny intymnej, o niskim, kwaśnym PH, bez detergentów typu SLS, bez barwników, z wyciagami ziołowymi itd. trzeba tylko czytać składy ! Ja polecam płyn z aloesem włoskiej marki Equilibra czy Sylveco. Do kupienia w necie, tanie i bardzo dobre.

Gość gość
Matko, jaka histeria :O Samemu trzeba być mega zbokiem żeby myśl o tym, że siedmiolatka podmywa swoje okolice intymne wywoływała takie emocje :O Ja pierniczę :O Leczcie się , wariatki.

Gość gość
pedofilki zakładają takie tematy i pedofile. bleeeeeeeeeeee

Gość gość
Dokładnie, ja np. po basenie absolutnie bym dzieciakowi myła okolice intymne specjalnym preparatem. Córka mojej znajomej (11 lat) złapała na basenie chlamydie :O

Gość gość
Moja córka myje sie cała płynem do kapieli, nie kupuje jej płynów do higieny intymnej ale kiedy skarży sie na świad okolic intymnych czy zaczerwienienie smaruje ja provag żelem. Żel mozna stosowc juz u 3 letnich dziewczynek i poleciła mi go pediatra wiec raczej jest bezpieczny dla takich dzieci, bo skuteczny na pewno.