Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 001

ona wciaz o nim mowi

Polecane posty

Gość gość 001

i wspomina go czy to znaczy ze go Kocha nadal.Nie mogę juz o nim słuchać.Cala drogę z pracy do domu o nim nawijała ze ja skrzywdził ze niedobry i takie tam. Teraz przez telefon kiedy do niej dzwoniłem tez o nim wspomniała co on jej robił złego kiedy byli razem.Pytałem czy tęskni za nim bo byli razem przeszło rok,może dluzej nie wiem dokladnie ile a ona powiedziała ze nie tęskni.Cos mi sie jednak wydaje ze jest inaczej.Co myślicie? Jesli za nim tęskni to sie usunę z jej zycia.

Gość gość
Prawdopodobnie ona jeszcze się nie pogodziła z rozstaniem. To zły moment na zaczynanie nowego związku, daj jej czas i najlepiej bądź przy niej jako przyjaciel. Jeśli tylko potrafisz. Będziesz w pobliżu i sam ocenisz, w którym momencie ona będzie gotowa na coś więcej. O ile w ogóle będzie...

Gość gość
Olej ja. Miałem podobnie. Cały czas gadała o byłym. Zrobiła mi loda i ja olałem.

Gość gość 001
tez czuje ze myśli o nim odejdę z honorem nie będę kołem zapasowym

Gość gośćonaaaaa
Mówi bo przezywa to w negatywny sposób, ma potrzebę wyrzucenia tego z siebie. Może mówi Tobie o tym, aby sprawdzić twoje podejście bo chciałaby uniknąć kolejnych takich przykrych incydentów będąc z Tobą w związku. Jeśli on tak ją krzywdził i źle o nim mówi to znak że go nie kocha ale potrzebuje uwolnić się od tego żalu i strachu powtórnego rozczarowania. To że opowiada o tym Tobie, to znak, że Ci ufa i traktuje jako przyjaciela, jeśli się od niej odsuniesz to ją zranisz i ona pomyśli że znowu została nie tak potraktowana. po prostu jej wysłuchaj i porozmawiajcie szczerze, może potrzebuje zapewnień, że ty jej nigdy tak nie potraktujesz, dlatego mówi. Może chce żebyś po prostu ją przytulił i powiedział, że to już za nią te wszystkie złe rzeczy i teraz będzie zupełnie inaczej z Tobą. Ja też zwierzałam się mojemu obecnemu z tego co mnie spotkało ze strony byłego, miałam taka potrzebę wyrzucenia przed nim tej całej złej przeszłości. Swojego byłego nie trawiłam, nawet jeszcze będąc z nim, nic nas nie łączyło oprócz dzieci jakiekolwiek uczucie wygasło dawno temu. Fakt, że twoja dziewczyna była z były tylko rok, raczej świadczy o tym, że to było słabe uczucie, bo jeśli się kogoś kocha to wytrzyma się dłużej mając nadzieję na poprawę. Kobiety siedzą latami w takich związkach, co to jest rok? Mądra dziewczyna bo szybko zakończyła widząc, że to nie to, a że przeżywa i opowiada? To normalne, może do dzisiaj nie może wyjść z szoku jak człowiek może potraktować człowieka i tylko tyle.

Gość gość 001
ale ja do niej dzwonię i rozmawiamy tak na luzie umawiamy sie na następny dzień a ona nagle znów o nim co on jej powiedzial kiedys i jakich wyzwisk użył zupełnie tak oderwanie od niczego.I robi takie przerywniki o nim tak z głupa. Sam juz nie wiem.

Gość gość
Porozmawiaj z nią, powiedz, że zauważyłeś jak często do tego wraca, codziennie. Może ona potrzebuje terapii, zastanawiam się czy to nie jest wierzchołek góry lodowej i czy nie zrobił jej większej krzywdy. A czy ty z nią o tym tak szczerze porozmawiałeś? Czy jej wysłuchałeś do końca? Jak reagujesz gdy ona wspomina, bo jeśli ucinasz temat, nie bardzo się tym interesujesz to bardzo źle, ona to odbiera tak, że to dla Ciebie mało ważne co przeżyła. Radzisz się tutaj na forum, tak łatwo chcesz się rozstać bo insynuujesz sobie coś, a może nie bardzie Cię ona interesuje i dotarło do Ciebie że to nie to. Nie szukaj pretekstów w postaci jej negatywnych wspomnień o byłym, tylko przyznaj sam sobie że chcesz się rozstać z innych powodów. Nie zwalaj winy na nią, bo gdybyś coś poważniejszego do niej czuł, to instynktownie chciałbyś ją od tych złych wspomnień chronić. Może ona wszystkiego ci nie mówi, a chciałaby, ale nie wie jak, a ty jej nie ułatwiasz bo być może widzi, że cię to irytuje? Dlatego ciągle do tego wraca bo coś jest niedopowiedziane, coś chce wyznać. Najlepszym rozwiązaniem jest szczera rozmowa z nią, a nie radzenie się na kafeterii i zrywanie znajomości przez jakieś insynuacje.

Gość gość 001
Strasznie mnie to wnerwia jak o nim mówi.Nie mogę słuchać o nim, nie chce.Chce być z nią ale nie mogę słuchać o nim,jestem zwyczajnie zazdrosny o tego gościa.Boje sie ze ona może wrócić do niego.W pracy tak mi mówią ze ona by może chciała wrócić do niego tylko on chyba nie chce jej.Ona go zdradzała on tez ja zdradzał potem przyrzekli sobie wierność ale on zdradzał ona niewiem bo przeciez sie nie przyzna.On ja wyzywał oskarżył nawet o kradzież z domu cennych przedmiotów kiedy się wyprowadziła.To był toksyczny związek tak z 1,5 roku byli razem na pewno. Ona często o nim mówi ale o moje byłe nie pyta tez nie jest jakos bardzo zainteresowana tylko o sobie mówi i o nim.Czuje sie jak terapeuta.Niech idzie na terapie a nie wykorzystuje mnie. Wy jesteście kobietami to doradźcie czy wy tak właśnie robicie ze po nieudanym związku zawracacie głowę innemu tylko po to żeby nie byc samej.Jakiegoś uczucia z jej strony nie widzę nie czuje tylko chłód.

Gość gość
Skoro jest tak jak napisałeś w ostatnim poście, czujesz od niej chłód, to odejdz od niej teraz, lepiej szybciej, tak byś mógł sobie ułożyć życie, a ona pewnie albo wróci do byłego albo teraz potrzebuje czasu i z jego upływem przestanie tak intensywnie myśleć o byłym i też jakoś ułoży sobie życie.

Gość gość 001
czyli w pracy mieli racje?Ona wciąż go kocha?

Gość gość
Tak, mieli racje. Zostaw ja. Określ z jakiego powodu i zostaw to za sobą. Jak nie jest głupia to wróci.

Gość gość 001
Dzieki Tylko nie mogę zrozumieć jednego jakim to trzeba być podłym człowiekiem zeby drugiego tak wykorzystywać. Jest ze mną a myśli o tamtym.Straszna podłość.Jesli sie nie zamknęło za sobą starych spraw to nie trzeba wchodzić w związek z inna osobą.A może związek to jest tylko dla mnie dla niej to rozrywka. Kiedy rozmawiamy przez telefon jest wesola i rozbawiona kiedy się widzimy jest zdystansowana chłodna jak koleżanka. Nie rańcie tak nikogo proszę ciężko sie z tego pozbierać.Powinna powiedziec kiedy się poznaliśmy ze jest po nieudanym związku i nie jest gotowa na nowy.Czy to takie trudne?

Gość babafemi
Po pierwsze brak jej kultury osobistej. Po drugie ona ma cie tylko za kolege, gumowe ucho i robi to tak sprytnie, ze nawet sie nie zorientowales. Po trzecie dlaczego wymagasz od niej zmiany zachowania - a ty to jestes kukla? Nie pasuje ci, to ty zmien swoje zachowanie. Najlatwiej to wymagac od innych. Pomysl troche zanim cos napiszesz.

Gość gość 001
Jakie zachowanie mam zmienić?Nie rozumiem

Gość gość 001
Zorientowałem sie od poczatku mi cos nie pasowało dlatego rozmawiam o tym i z wami kobietami tez. Co byś zrobiła na moim miejscu.

Gość gość
No to porozmawiaj z nią, bo jak na razie to wszystkich pytasz w koło, snujesz domysły, słuchasz obcych ludzi, już sobie wymyśliłeś historyjkę, ze jesteś dla niej jak terapeuta i że jest podła człowieku skończ z tymi paranojami i porozmawiaj z nią szczerze a jak sam nic nie czujesz to zostaw i nie zawracaj gitary, tylko nie obwiniaj je na podstawie wymyślonych historyjek.

Gość babafemi
Jak dlugo ona ci juz tak o nim opowiada? Jak dlugo jestescie juz niby razem? Czy chocby raz powiedziales jej, ze zle sie z tym czujesz jesli ona tobie ciagle o nim opowiada, czy sie boisz zwrocic jej uwage?

Gość gość 001
Jestesmy 3 miesiące razem.Mówiłem ze nie chce o nim rozmawiać ani o nim słuchać wole porozmawiać o nas o czymś przyjemnym a ona no wiem no wiem i kończy o nim.Za pare dni wszystko się powtarza.Tylko jak ja mialem problem i potrzebowałem wsparcia to jakos nie byla zbyt zainteresowana nawet telefonu nie odebrała.Niewiem czy to ma sens dalej.Jak jej pytałem czy za nim tęskni to mówi ze nie i konczy rozmowę.To po co tyle o nim mówi.Czy ja musze wszystko wiedzieć ze szczegółami.Chyba dam sobie z nią spokój. Ostatnio wypaliła czy w mojej firmie sa może przyjęcia bo by chetnie prace na lepsza zmieniła.To do tego widocznie jestem jej potrzebny potem nara.

jesteś tamponem emocjonalnym i przyjaciółką z penisem do wypłakiwania się. mężczyzną w jej oczach nie byłeś i nie będziesz/. uprawiacie chociaż seks?

Gość gość 001
seksu nie bylo jeszcze i prawdę mówiąc nie mam ochoty po tym jak sie o nim nasłucham.

" gość 001 dziś seksu nie bylo jeszcze i prawdę mówiąc nie mam ochoty po tym jak sie o nim nasłucham. " X aha, czyli jesteś tylko przyjacielem do wypłakiwania sie po eks :o wiesz co, olej ją. niech się wypłakuje przyjaciółkom albo facetom, którzy do niej nic nie czują.

Gość gość 001
Tak zrobię.Nie ma dla mnie czasu kiedy potrzeba to po co mi taki związek.