Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

temat do pogadania dla przyszłych mamy po 36 37 tygodniu

Polecane posty

Gość gość

witam czy są tu mamusie na ostatku? Jak się czujecie? Ja jestem w 38t 1d, termin mam na 26 ale będzie wcześniej bo cc ze wskazań okulistycznych. To moje drugie dziecko, córa ma 2 latka. Z jednej strony już bym chciała być po a z drugiej chętnie korzystam jeszcze ze względnego spokoju :)jak jest u Was?

Gość gość
Witaj. Ja wlasnie zaczynam 36 tyfzien. Termin mam na 13 maja. Chce cc, w przyszlym tygodniu ide do gina po skierowanie i na kwalifikacje. Ciezko mi a mam kupe roboty przez nakblizsze 2 tygodnie. Niby nic ciezkiego ale od kilku dni jedyna na co mam ochote to lezec.

Gość gość
Witaj :) ja właściwie ostatnio mam o dziwo dużo energii i nie mogę spać.. jak zawsze spałam po 9-10 godz tak ostatnio chodze po 12 i o 7, przed 8 wstaje wypoczęta. Ale to dobrze bo jeszcze nie wszystkie ubranka przejrzane :)

Gość gość
He he. Ja tez spac nie moge. Tzn.nie potrzebuje snu tyle co wczesniej. Jakos sie zorganizowac nie moge. Nawet torby nie mam spakowanej. W pierwszej ciazy w 35 tc juz bylam gotowa, teraz 36 i tylko ubranka wypralam. Chyba wieczorem zaczne prasowac.

Gość joa2604
to ja z torbą miałam na odwrót :) w pierwszej ciąży spakowałam w 36 tygodniu a teraz od 30 mam w miarę ogarniętą, chociaż jeszcze kilka drobiazgów trzeba dokupić :) a Twoja starsza pociecha ile ma? PS zanikowałam się :P

Gość gość
Ja mam termin na 27.04 torbę w poniedziałek spakowałam bo mi się przyśniło że wody odeszły a ja nie spakowana. W nocy się wybudzam i nie mogę zasnąć. Teraz jestem padnieta. Na spacer starałam się wychodzić ale nie mogę iść daleko bo ciągle sikam. Czuję się ogólnie dobrze. Pokoik i wyprawka gotowe to mój pierwszy dzidziuś i tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać trochę się boję zmian a z drugiej strony nie mogę się doczekać synka na świecie. Ciąża szybko zleciała.

Gość gość
Starszy ma 4 lata. Juz nie moze sie doczekac siostry. Codziennie obiecuje sobie ze ta torbe spakuje.

Gość gość
U mnie 37 tydz i 3 dni, termin 03 .05. Trochę boję się rodzić w majówkę

Gość gość
Nie dokończyłam, boję się rodzić w majówkę dlatego że może być słaba opieka w szpitalu, no bo tyle wolnego

Gość gość
Rodzilam pierwsze dziecko 3 maja. Uwierz mi ze w szitalu jest taka sama obsada lekarzy, pielegniarek i poloznych jak w kazdym innym dniu. Nie ma back office czyli sekretariatu i calej reszty administracji ale personel medyczny jest. Inna kwestia ze jak ma termin na 3 to i tak niekoniecznie musisz w ten dzien urodzic. Glowa do gory i nie martw sie na zapas.

Gość gość
Oj Kobitki, ciąża jest straszna. Ja jestem na 37 tygodniu i 4 dniu. To moje pierwsze dzieciątko, a mam 38 lat. Bardzo długo się staraliśmy, nałykałam się tyle hormonów, że hej, al się udało. Jest mi strasznie ciężko, bo od tych hormonów i depresji przytyłam do 108 kg, a w ciąży dodatkowo 23 kg. Przyplątało się nadciśnienie jeszcze. Siedzę w domu, bo jak wyjdę i pochodzę, to zaczyna się ból podbrzusza. Nie mam siły na prasowanie, sprzątanie... W nocy nie śpię, bo boję się porodu, a nawet się nie spakowałam- aby nie przyśpieszać. jakaś masakra. Zawsze miałam w sobie tyle życia, a teraz nadaję się na śmietnik. Boję się o małą, aby wszystko było dobrze i Wam tego życzę.

Gość Gruszka94
Pamiętajcie o takich rzeczach jak nakładki na butelki. Najlepiej, żeby były silikonowe i bakteriobójcze jak http://silikonovecolorove.pl/strona/international_silikonovecolorove Jeśli zadbacie o to, by zaopatrzyć się w takie gadżety, to będziecie dużo spokojniejsze, bo nie będziecie musiały martwić się o wypadanie butelki z wózka czy o zarazki. Warto się nad tym zastanowić.