Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyn_a

stabilizator nadgarstka jaki wybrać?

Polecane posty

Gość Justyn_a

Podczas gry w koszykówkę dopadła mnie drobna kontuzja nadgarstka i zalecono mi noszenie usztywniacza :/ Problem w tym, że za bardzo nie wiem, na jaki się zdecydować. Jak uważacie, powinnam zdecydować się na opaskę, czy lepsza będzie orteza zachodząca na kciuk? Nie jest to poważna kontuzja, ale wolę być ostrożna. Znalazłam coś takiego: http://qmedinfo.pl/produkty_kategorie/staw-nadgarstkowy-i-dlon (chodzi mi o pierwszy i drugi) . Będę wdzięczna za pomoc!

Gość AgnieszkaPusz
Kontuzja nadgarstka w przypadku osób, które dużo czasu spędzają przed komputerem jest niestety dość częstą przypadłością. Ja rehabilitowałam nadgarstek przez prawie pół roku. Jeśli chodzi o stabilizatory to naprawdę oka są te z ARmedical, to solidna marka.

Gość gość
Szeroki wybór stabilizatorów od sprawdzonych producentów oferuje firma www.medicallsklep.pl Miałam zerwane więzadła w kostce i uszkodzony nadgarstek. Sprzęt, który zakupiłam od nich świetnie się spisał, więc polecam ich wam.

Gość Michacia
Myślę, że najlepiej umówić się z fizjoterapeutą, żeby ci podpowiedział, bo w tych sklepach nie zawsze pracują osoby co się znają na rehabilitacji i ortopedii itd. Ja się spotkałam z panią, która chciała mi wcisnąć ortezę dużo za dużą, bo innej nie mają. sic. po tym poszłam najpierw do gabinetu rehabilitacji na Słomczyńskiego w Krakowie www.rehabilitacje.org i tam Pani przejrzała moje wyniki badań i doradziła mi co powinnam wybrać, żeby było dla mnnie jak najlepiej i jak to ma być dopasowane i w ogóle i dopiero po tym wiedziałam już czego mam szukać.

Gość Julia

Niezależnie od tego na jaki sprzęt się zdecydujesz, pamiętaj żeby był on wysokiej jakości. Wybierając byle jakie ortezy czy opaski można sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Szczerze polecam zajrzeć na mdh.pl i tam poszukać czegoś dla siebie.

Gość Karolina

Jeśli stabilizator to tylko mdh. Jest wygodny i dobrze się sprawdza. Szczerze polecam!