Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zęby, poważne pytanie do osób noszących protezę.

Polecane posty

Gość gość

Wskutek obustronnych zapaleń zatok, straciłam wszystkie górne zęby. Zostały mi zęby górne do trójek, które są bardzo ładne i zdrowe, nic się z nimi nie dzieje. Mam też prawą górną ósemkę, która też jest zdrowa. Nie stać mnie na implanty i nie wiem co robić. Czy ktoś się orientuje, czy w takim wypadku można mieć protezę? Jeśli tak, to na czym ona będzie się trzymała? Wszystkie zęby dolne mam własne i zdrowe.

Gość gość
Ostatniego wyrwałam w grudniu, a potem pojechałam za granicę do pracy. A dentysta mówił, owszem, ale o implantach. Pytam jednak, bo to nigdy nie wiadomo. Może ktoś miał podobnie jak ja i u niego zastosowano inne rozwiązanie?

Gość gość
Wydaje mi sie, że noszenie protezy to nie jest nic strasznego i to trochę krzywdzące, ze kojarzy się tylko ze starymi ludźmi. Przecież protezy noszą też osoby po wypadkach i chorobach, całkiem młode. W http://przychodniadental.pl/ zajmują się takimi przypadkami. Może poszukaj tam pomocy.

Gość gość
Ja robiłam protezę w www.medidens.p i tak naprawdę można ją osadzić w każdym przypadku. Tylko trzeba wybrać odpowiedni model, a jak wiadomo, to powinien robić protetyk z doświadczeniem.

Gość gość
W gabinecie http://www.popkoadam.pl/ można zrobić protezę i to z takich nowoczesnych tworzyw. Praktycznie nie widać różnicy między naturalnymi a sztucznymi zębami. Uwierz mi, jak trafisz na dobrego specjalistę to bez problemu zrobi dla ciebie odpowiednią protezę.